Rasmusborg's Yamaha Slider 26/2

Här kan du via upp ditt projekt som inriktar sig på scooter. Inga frågor i detta forum!

Moderatorer: Speedway, MrAndersson, TheAndersson, CaToXXo

Användarens profilbild
rasmusborg
Kinaraket
Inlägg: 969
Blev medlem: 31 december 2011, 13:28
Ort: Haninge
Kontakt:

Rasmusborg's Yamaha Slider 26/2

Inlägg av rasmusborg »

Tjena! :wink:

Sålde min förra Yamaha Aerox Augusti år 2011. Länkar projekt på den här:
http://www.twostrokerider.se/forum/view ... hp?t=33800
Köpte mig en Yamaha Slider 2008 som jag nu tänkte dra igång ett projekt på!


Varför just en Yamaha Slider?
När jag var 14 år gammal så stod jag och hade beslut ångest anågende vilken moppe jag skulle ha. Det stod mellan en Yamaha Aerox och en Yamaha Slider och i och med att alla polare hade en Aerox så blev det ju självklart en sådan för mig med. Under tiden ångrade jag att jag köpte en Aerox då jag började få mer och mer intresse för stuntning så i slutet av 2012 så sålde jag min Aerox på 1 dag och 3 dagar efter köpte jag mig denna Slidern. Enligt mig är detta den snyggaste modellen (Röda färgen) så de var lite roligt för fanns rätt andra snygga Sliders ute på blocket då som hade BCD kit och ja total stylade men var helt bestämd över att jag skulle ha den här röda i originalutseende och då 3 dagar efter roxxen vart såld kom denna ut!


Målet med denna moped är att få den snygg utan att köpa massa nya kåpor utan ska inte köpa så mycket till den utan mest fixa till den med lack och så hemma. Tycker även personligen att original framkåpan är snyggare än BCD varianten.


Biler på skönheten då jag köpte den:

[spoiler]Bild
Bild

Hoppas jag får in lika många fina kommentarer på detta projekt som på mitt gamla Aerox projekt![/spoiler]

UPDATERING 1 MARS 2013

[spoiler]Tjena! ;)

Tolvan har blivit lackerad. Tycker ni den blev bra eller tror ni den kommer passa in? Tvekar lite på det kommer blir bra alltså så kanske ska lackas om i svart? :?

Från början:
Bild

Denna färg blev den i:
Bild

Har köpt fälgtejp men den kommer jag köra utan för såg fult ut när den reflekterades i en lampa.
Bild på fältejpen:
Bild
Styrstagsskyddet:
Bild[/spoiler]

SKRIFTLIG UPPDATERING 8 MARS 2013 DEL 1

[spoiler]Har börjat lacka om kraschpuckarna nu. En kompis "some guy" håller på slipa och grundlacka dom nu. Så lägger ut bild på allt under dagens slut. ha de gött! [/spoiler]

BILD UPPDATERING 8 MARS 2013 DEL 2

[spoiler]Nu är dom färdiga!

Före:
Bild
Efter:
Bild

En annan sak också. Startade moppen för första gången idag och de rök väldigt mycket, vad beror det på?
Video på det här också:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8kxjAOn_UMw[/youtube]
[/spoiler]

UPPDATERING 12 MARS 2013
[spoiler]Tjenare boys and GIRLS :)
Tog bara en bild på hur den nu blev med styrstagsskyddet, lackerade tolvan, lackerade puckarna sen har jag även dekal trimmat den lite. Blev på en clean nivå enligt mig. Inte för mycket och inte för lite.

Bild[/spoiler]

UPPDATERING 14 MARS 2013

[spoiler]Nu är moppen redo för sin första tur som kommer äga rum nästa vecka (11). Har ställt på den och försäkrat den. Det jag kommer satsa på nu framöver är setupen så det blir en liten paus i stylingen ett tag framåt så länge jag inte har pengar kvar till den med!
Vill att den ska gå så bra som möjligt fast inte snabbare än 50 km/h och vet några som säger att med ett urpluggat originalrör fast med v-ringen kvar så gör den inte mer än 50 km/h fast med en märkvärdig förändring i accelerationen så blir stor leta efter ett rör nu då sen slänger jag in en beställning på vikter och fjädrar i slutet av månaden då jag får in pengar! :)


Bjuder på lite bilder på hur den är i nuläget då och så här kommer den förbli ett tag till också:
Bild
Bild

Kommentera nu för faaaaaan! :D
[/spoiler]

UPPDATERING 16 JULI 2013
[spoiler]Tjena, var ett tag sen jag uppdaterade. Men igår lackade jag om tolvan till svart. Den gamla färgen hade börjat flagna på vissa ställen samt så var den skit repig så tänkte att man kunde fräscha upp skiten lite.

Bild
Bild
Bild'

Lackade med biltemas bättringsfärg och sket i grundfärg samt klarlack men har stuntat lite med den under dagarna så de verkar hålla ändå. Tog bara 3 timmar så de är ju bara att göra om annars :)

För övrigt går de bra med stuntandet, börjar få till det riktigt bra nu faktiskt.

Bild
Bild
Bild

De kommer en uppdatering så småningom. Inom 2 veckor så vi ses då!
[/spoiler]

UPPDATERING 25 JULI 2013
[spoiler]Har lackat om tolvan igen. Förra gången blev de massa rinningar. Så körde hela kvällen och igår natt och blev klar runt 4 på morgonen. Slipade ner allt med 120, 240 och 400 våtslippapper sen sket jag i grundfärg och klarlack :)

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
[/spoiler]

UPPDATERING 27 JULI 2013
[spoiler]Har nu fått hem massa delar från twostroke. Blev jävligt bra med båda utseende och så tror jag att jag har fått en perfekt inställd original slider.

Det enda som är kvar att beställa nu är ett styre som jag är lite osäker på. Letar efter en ProTaper styrpad som är fyrkantig, så om någon vet vart man köper en sån så säg gärna till.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nya kopplingsklockan och nya kopplingsfjädrar på samt höjning och oljeplugg:
Bild

Köpte något för att förgylla framgaffeln lite :P
Bild

Handtag:
Bild
Bild

Kraschpuckar:
Bild
Bild
Har ej tagit bort skyddsplasten än, därför de kan se lite repiga ut men under platsen är de helt repfria! :)

Fotplåten:
Bild

Helhetsbild:
Köpte även däckpenna men de blev inte så jävla bra när jag försökte dra på den, men ser väl kanske hyffsat ut :)
Bild[/spoiler]

UPPDATERING 4 SEPTEMBER 2013

[spoiler]Då var det dags för en uppdatering igen!
Har köpt en ny bromsskiva då den gamla var skev och helt förstörd. Märkte inte att beläggen blev dåliga så har kört i drygt 1 månad med metall mot metall så original bromsskivan blev det spår i och eftersom det blev metall mot metall så blev den varm och när kolven trycktes mot skivan varje gång jag skulle bromsa så ledde det till att den blev skev. Fick tag på en ny för ett schysst pris och den nya ser även snyggare ut!

Bild

Den nya monterad:
Bild

Helhetsbild :)
Bild

Nu blir det ut och träna stoppies. För er som ville ha en video på när kör så kan jag meddela om att jag håller på att göra en stunt film nu!

Ha det bra, peace!
[/spoiler]

UPPDATERING 18 SEPTEMBER 2013
[spoiler]Tjena!

Nu är jag i farten igen!;)
Var så att jag körde för ett par dagar sen och hörde ett svagt "pffft" och tänkte vafan var det där nu inte punka hoppas jag.. men jo mycket riktigt fick en spik rakt igenom däcket fast den satt så bra så kunde ta mig hem i alla fall som tur va. Sen så skulle farsan visa sina skills på att välja däck men det gick inte så bra, men det förlåter jag han för, alla gör misstag någon gång! :)
Så han köpte ett Michelin Reagge däck vilket är helt fel för mig, gav det ett försök i alla fall men tappade grepp i ringarna så moppen har blivit stående ett par dagar nu men tog min tid och åkte upp till Ghostrider, mycket riktigt Ghostrider, så snackade med han och sa att det blev fel sorts däck så beskrev att det tappade grepp i ringar och så och han var så schysst så han tar tillbaka däcket och beställde ett nytt igår 17/9 och imorgon 19/9 skulle han få hem ett nytt däck som denna gång är ett gatudäck så nu blir det rätt sorts typ för mitt sätt att köra på:)
Han sa att självklart ska du kunna stunta så BIG UP till han som tar tillbaka och byter utan kostnad!
Imorgon blir det till att hämta det nya däcket så laddar upp en bild på det nykommens däcket imorgon :D
Bild
Bild
[/spoiler]

UPPDATERING 19 SEPTEMBER 2013
[spoiler]Var och hämtade det nya däcket idag och det såg bra ut. Förvånansvärt så fick jag även behålla det gamla däcket. Så har ett däck till salu ifall någon vill köpa!
Det är riktigt bra däck om man kör och har mer cruisar stilen, går att dra bakhjulet med det men svårt att göra täta ringar och snabba ringar, kontakta mig i PM vid intresse...

Sen hade jag en trevlig pratstund med Patrik aka Ghostrider och fick höra några planer han har på gång om det går igenom så blir det fett som fan ;)

Bild på ny däcket:
Bild

Sen efter montering:
Bild
Bild

Och innan jag drog ut och körde med däcket så slipade jag lite med sandpapper på kanterna då man köper däck ska man tänka på att dom oftast är "waxade" man känner en glansig yta och det kan sluta illa ifall man går ut och försöker med ett knäskrap eller ringar då man kan förlora grepp lätt, så tips är att ta ett sandpapper och gnugga lite lätt så försvinner lagret :)
Bild
[/spoiler]

UPPDATERING 26 SEPTEMBER 2013

[spoiler]Tjena!

Beställde ett styre och ett sidostöd i veckan för i och med att jag har höjningssats så nådde knappt stödet ner i marken. Sen har jag ALLTID velat ha ett ProTaper styre så nu unnade jag mig ett :D

Bild

Nya fina stödet:
Bild

Så jävla skönt att bli av med centralstödet, bye bye!! :lol:
Bild

Styret :D :
Bild
Bild

Helhets bild:
Bild

Funderar på att lacka om variatorkåpan till svart, vad tycker ni alla om det?
Kommentera gärna vad ni tycker angående det!

För övrigt så tycker jag det är lite dött här, skulle uppskatta om du kunde ägna 10 sekunder åt att skriva en kommentar, hare gött! :)
[/spoiler]

UPPDATERING 11 OKTOBER 2013

[spoiler]En liten speciell uppdatering idag!

Har nämligen släppt en film med klipp som kommer från sommaren (2013). Hoppas ni verkligen gillar den och vet att vissa som följer detta projekt har skrivit att de vill se hur jag klarar mig med min Original Slider, här bjuder jag er på 6 minuter med goa stunt klipp!

Ledsen för att vissa klipp är felvridna men det beror på att den är filmad med Iphone 4 och ibland blev den fel vinkel.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qxxNlZCmDjs[/youtube]
[/spoiler]

UPPDATERING 4 NOVEMBER 2013

[spoiler]Tjena!

Jag och några polare har fått ett garage som är på 115 kvadrat som vi ska mecka i och kanske vem vet stunta i också, i så fall kommer en liten edit på det!

Hur som helst så har jag börjat fixat moppen lite för vintern och har lite saker jag ska sätta på och saker som jag ska fixa så häng med nu för det blir många updates dom kommande veckorna då vi bor i garaget kan man säga på sätt och vis.


Har i alla fall börjat slipat variatorkåpan och har kromat den. Visst inget "woooow" resultat men var ett helvete att slipa bort all färg med våt slippapper så gjorde så gott jag kunde och blev ändå bättre än vad jag förväntat i slutresultatet!

Bilder på garaget:
Bild
Bild

Sen slänger jag bara in alla bilder från slipningen till poleringen:
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Så här blev resultatet, blev konstigt ljus på bilden men blev väldigt fint enligt mig, eller duuugligt om man säger så ;)
Bild


Vi avslutar denna kväll med bilder på vad som kommer här näst, ska strippa hela moppen på tank så man kan tvätta ramen om andra komponenter:)
Bild

Ses väldigt snart igen! :)[/spoiler]

UPPDATERING 18 NOVEMBER 2013

[spoiler]Jag svek er!
Nä men att jag inte uppdaterat på länge är för jag har lite jobbiga tider just nu, men men har i alla fall plockat ner alla kåpor. Min plan från början var att riva isär motorblocket och ja i stort sätt allting på hela moppen. Men sen liksom, varför?
Varför plocka ner allting när den redan är fin i motor och går bra så bestämde mig för att bara tvätta allting, ram, motorblock, ja you name it :)

It all begins (Bilden vägrar hamna åt rätt håll...)
Bild

Smutsiga kåporna
Bild

Så här såg ramen ut. Råkade tjuvstarta lite med tvättning vid bakpartiet, men har tvättat hela tanken och olje tanken så den är riktigt ren och inga oljor eller kladd är där det inte ska vara. Men kolla framåt och sen till mitten så ser ni att den är rätt dammig och lerig!
Bild

Emellan bilderna så här kan jag bara tillägga att detta gjorde jag på en dag. Kompisen och jag började vid 11 på morgonen i Lördags och sen så körde vi till 4 på natten om jag inte minns fel, man var ju bra slut i huvudet redan vid 00:00 slaget ;)

Efter tvättning
Bild


Kåpsets tvätt
Bild

Sen avslutade vi det med att polera upp alla kåpor så att allt ser prima ut tills vårsäsongen kommer in
Bild

Vi hade som plan att skruva ihop allting samma natt men då hade troligtvis Söndagen blivit helt förstörd så får se vilken dag vi åker och skruvar ihop allting! :)

Bild

Hare! alla 2-takts kids ;)
[/spoiler]

UPPDATERING 23 NOVEMBER 2013

[spoiler]Tjena!

Har plockat ihop moppen nu, blev riktigt fin efter tvätten och uppfräschningen av kåporna! :)

Lite synd att ni slutat kommentera bara, så kom igen nu, tar 10 sekunder att kommentera så skulle uppskatta mer kommentarer!

Bild

Bild

Bild
Bild
[/spoiler]

UPPDATERING 22 DECEMBER 2013

[spoiler]Tjena!

Polerade upp variatorkåpan för någon månad sen och har gått och grumlat över att det inte blev så bra så en kompis i skolan fixade billack på burk så lackade kåpan istället vilket gav ett sjukt snyggt resultat!

Fick en mycket bättre finish på moppen och allting ser ut att höra samman bättre nu :)



Började med att täcka över kicken med en gummihatt så inte färgen kommer där den inte bör komma
Bild
Bild

Körde på ett tunt lager hemma sen tog jag med den till garaget där polarna och jag hänger
Bild

Blev bättre i garaget, var varmt och vi har även ett lackeringsbord där vi lackar allt som ska lackas :)
Bild

Maskerade en liten del av bakre delen av kåpan
Bild
Bild

Sen på med den andra färgen på det maskerade området
Bild

Sen så när det var klart så tog jag bort maskeringen och sprayade rött så att det ser mer ut som att den svarta och röda färgen går ihop med varandra så det inte blev ett plötsligt stopp sen blev den röd helt plötsligt
Bild
Bild

Sen helhetsbilder av moppen, tonade även baklampan så den ser helt svart ut nu som ni kan se på bilden som är tagen på moppen snett bakifrån (eller den första bilden under denna text)
Bild
Bild
Bild
[/spoiler]

UPPDATERING 4 FEBRUARI 2014

[spoiler]Har köpt en oversize skiva som ska på moppen. Sätter troligtvis på den när våren börjar närma sig och de är fullt körbart väglag då jag är ute och glider lite nu, vill inte ramla och böja till den eller förstöra den. Så den sätts på vid byte till racingbelägg närmare mot våren så bild med den på får ni vänta lite med! :)

Det är en Stage6 bromsskiva av rostfritt stål med en storlek av 250mm, lagom storlek då Stage6 modellen som finns till Aerox ser för stor ut enligt mig!

Köpte den av Elliot Gröndahl som de flesta nog vet vem det är, så de är alltså hans gamla skiva som har en special byggd distans för bromsoket så den ska passa på sliders. Så denna blir man nog lite ensam om att ha!

Bild
Bild

Sen bjuder jag på en bild på mig också! ;)
Bild

För övrigt börjar detta projekt närma sig sitt slut så häng med de sista 3 månaderna tycker jag!
[/spoiler]

UPDATERING 8 FEBRUARI 2014

[spoiler]Hej igen!
Håller på att renovera upp moppen lite nu under vintern som ni kanske märkt på tidigare inlägg. Har fixat till kåporna och allting i princip så de ser sjukt fint ut, de enda som såg slitet ut var tolvan så fick en burkfärg av en kompis så jag kunde dra på mer svart på den gamla lacken men fick billack på burk och det blev någon reaktion med det märket och Biltemas grundlack så han tog in den till skolan och fixade i ordning allting, så fick tillbaka den coola lila färgen jag hade förra sommaren. Riktigt schysst av polaren ("some guy" här på forumet) och även skolan som ger mig en så pass dyr flake lack utan kostnader! :D
Kommer aldrig slipa ner denna tolva igen då denna färg är så snygg och tycker den passar in bra på moppen för övrigt :)

Så här blev det med reaktionen mellan billacken och Biltemas grundfärg:
Bild

Ordentlig slipning och lackning sen åkte allt in i värme rummet där färgen härdas!
Bild
Bild

Igår i fredags hämtade jag tolvan på eftermiddagen så färgen och klarlacken fick god tid på sig att härda och torka och så här blev det ;)

Bild

Sen i och med att det är special klarlack med flakes i och någon lila färg så glittrar hela skiten upp då solljus kommer mot ytan, rätt ballt enligt mig! I alla fall så här ungefär ser tolvan ut i solljus :twisted:

Bild

Har även fixat till mitt Leo Vince ZX effektrör som bara ligger och skräpar hemma. Fick de av en polare och de var lite rostigt och slitet så fixade upp det lite så de fick en lite finare finish än alla ytrost :)

Bild
Bild
Bild

Om någon är intresserad så är röret till salu och har givetvis ljuddämparen samt allt fästen till röret bara höra av er i PM ifall ni vill köpa! :)

Polarna och jag har även bytt garage. Nu har vi ett garage med garageport och finns kök och hela skiten där så riktigt nice sen har vi även en stor gård precis utanför garaget och gården är inhägnad så vi har vår egen stunt plan där vi kan stunta och så, riktigt nice!
De är 10x10 meter i garaget där vi just nu har 6 moppar och sen finns de gott om plats för mekar ytor sen köket är väll på totalt 5x5 meter!

Liten bild på hojarna i alla fall
Bild

Kommentera nu alla glada 2-takts åkare! :)[/spoiler]


UPPDATERING 26 FEBRUARI
Tjena!

Under lovet nu så har jag bland annat ställt på moppen, satt på oversize samt fixat lysen och hastighetsmätaren.

Bild

Har kopplat in och bytt lampor på fram och bak lamporna så dom fungerar som dom ska.
Förra året körde jag utan lysen helt och hållet men känns bra att lysen på så ska vara lite nogare med det i år!
Speciellt nu under denna årstid då det snabbt blir mörkt! :)

Bild

Hastighetsmätarkabeln hade gått av i 2 sladdar, vet inte hur men klippte av den andra som var hel också sen skalade jag kabelhärvan om de nu heter så och lödde ihop allt på nytt. Efter jag lött ihop allt så tog jag små tjocka gummi slangar som jag innan lödningen trädde på och sen drog över där jag lött så inte de ska uppstå någon kortslutning. Sen på med värmeslang som man värmer på och som då krymper ihop och sist men inte minst satt jag på en skyddsslang! :)

Skönt att göra allt bra från början så man vet att grejerna håller ett tag framöver tycker jag.

Bild

Har även satt på oversize skivan som jag köpte av Elliot Gröndahl. De är en hemmabyggd distans som gör att man kan ha den på en slider så skivan är egentligen inte byggd för en Yamaha Slider men tack vare hans distans som han tillverka går det!
Tycker personligen att denna skiva klassar ut alla andra som finns till slider.

Bild

Bild

Bild
Senast redigerad av rasmusborg den 26 februari 2014, 15:12, redigerad totalt 84 gång.
Användarens profilbild
some guy
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 512
Blev medlem: 3 november 2010, 11:45

Inlägg av some guy »

ser bra ut, rasmus :)

hoppas det blir en oversize sen :3
Victorh skrev:glykol + vatten intebra kan vara det som är problemet!
Användarens profilbild
gandih500
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 417
Blev medlem: 21 februari 2011, 16:13
Ort: haninge
Kontakt:

Inlägg av gandih500 »

naaajs oversize vore fett!
Användarens profilbild
rasmusborg
Kinaraket
Inlägg: 969
Blev medlem: 31 december 2011, 13:28
Ort: Haninge
Kontakt:

Inlägg av rasmusborg »

gandih500 skrev:naaajs oversize vore fett!
aa!
inte för dyrt heller faktiskt :)
some guy skrev:ser bra ut, rasmus :)

hoppas det blir en oversize sen :3
tack kompis!
jaman! :)
Kolla gärna in min Stunt film!
http://www.youtube.com/watch?v=N2g-tEig1XA
Användarens profilbild
tacopaj
Volvo Power
Inlägg: 1381
Blev medlem: 30 augusti 2012, 14:08

Inlägg av tacopaj »

Den där tolvan var fett stor :shock: Du har en följare här ;)
Bild
Members: tacopaj, Jonsson98, Voltfax
Användarens profilbild
rasmusborg
Kinaraket
Inlägg: 969
Blev medlem: 31 december 2011, 13:28
Ort: Haninge
Kontakt:

Inlägg av rasmusborg »

tacopaj skrev:Den där tolvan var fett stor :shock: Du har en följare här ;)
det är en vanlig TNT tolva, eller de ska vara det tror jag i alla fall men där var den längst ut kör med den längst in annars :)
roligt att höra! :D
Kolla gärna in min Stunt film!
http://www.youtube.com/watch?v=N2g-tEig1XA
Användarens profilbild
rasmusborg
Kinaraket
Inlägg: 969
Blev medlem: 31 december 2011, 13:28
Ort: Haninge
Kontakt:

Inlägg av rasmusborg »

UPPDATERING 1/3-2013
Kolla gärna in min Stunt film!
http://www.youtube.com/watch?v=N2g-tEig1XA
Användarens profilbild
Arkstar
Gasres
Inlägg: 1760
Blev medlem: 2 oktober 2011, 08:54
Ort: Oxelösund
Kontakt:

Inlägg av Arkstar »

Det va tamefan en fräsch slider du har..

Ska följas! :)
StuntRoxx Projektet! SÅLD! :shock:
Beta Ark Projektet! SÅLD! :shock:
Moppetiden är förbi för min del men tittar in då och då! :roll:
Numera ägare till BMW 120D F20 M-Sport -15! 8)
Klicka här för att komma till min biltråd!
olséN^
Elmoped
Inlägg: 83
Blev medlem: 10 juni 2012, 10:29
Kontakt:

Inlägg av olséN^ »

Färgen på tolvan var ju inget fel på, men den passar ju inte in på moppen så jag skulle säga att du ska lacka den ex röd eller svart :)
To much is never enough.. !
Användarens profilbild
TheGrimReaper
King of the street
Inlägg: 2424
Blev medlem: 28 februari 2012, 08:02

Inlägg av TheGrimReaper »

Gillar den röda färgen! :D

peugeot 103 projekt
Aerox projekt Pågår
Roxon projekt Står still
Bild
Användarens profilbild
some guy
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 512
Blev medlem: 3 november 2010, 11:45

Inlägg av some guy »

behåll tolvan i samma färg, mannen.

tänk va ballt den kommer se ut på sommaren!

kan även lacka dina puckar med pearl i klarlacken så tolvan smälter in bättre om du vill.

kolla bilden jag lade upp( galleriet), där ser du färgen och allt glitter <3 :o
Victorh skrev:glykol + vatten intebra kan vara det som är problemet!
LaSlidur
Svårstartad skrothög
Inlägg: 315
Blev medlem: 20 oktober 2012, 19:06
Ort: Tyresö

Inlägg av LaSlidur »

snygg färg på tolvan! men fett onödigt o ha en fin tolva när man ändå typ går på den när man stuntar :P
Användarens profilbild
rasmusborg
Kinaraket
Inlägg: 969
Blev medlem: 31 december 2011, 13:28
Ort: Haninge
Kontakt:

Inlägg av rasmusborg »

Arkstar skrev:Det va tamefan en fräsch slider du har..

Ska följas! :)
Tackar, jo den är riktigt fräsch! :)

Kul att höra :D
olséN^ skrev:Färgen på tolvan var ju inget fel på, men den passar ju inte in på moppen så jag skulle säga att du ska lacka den ex röd eller svart :)
Nej precis!
Färgen på tolvan är riktigt fin men som även du tillade, den passar inte så bra på moppen :(
TheGrimReaper skrev:Gillar den röda färgen! :D
Det är den finaste sliderfärgen man kan få enligt mig! ;)
some guy skrev:behåll tolvan i samma färg, mannen.

tänk va ballt den kommer se ut på sommaren!

kan även lacka dina puckar med pearl i klarlacken så tolvan smälter in bättre om du vill.

kolla bilden jag lade upp( galleriet), där ser du färgen och allt glitter <3 :o
Kommer bli nöjdare med svart, kommer se bättre ut, de er så kladdigt ut nu med massa olika färger, fälgtejpen åker bort den med 8)
LaSlidur skrev:snygg färg på tolvan! men fett onödigt o ha en fin tolva när man ändå typ går på den när man stuntar :P
Javisst är den? :)
Man vill ju att den ska se något sådär någorlunda snygg ut i alla fall ;)
Kolla gärna in min Stunt film!
http://www.youtube.com/watch?v=N2g-tEig1XA
Användarens profilbild
some guy
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 512
Blev medlem: 3 november 2010, 11:45

Inlägg av some guy »

gör update nu då :( putsa lite mer på moppen ;)
Victorh skrev:glykol + vatten intebra kan vara det som är problemet!
Användarens profilbild
suzukiwheelier
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 602
Blev medlem: 10 april 2012, 13:50
Ort: vasa,finland

Inlägg av suzukiwheelier »

kapa av tolvan en meter du, ser mycket finare ut när den faktiskt är jämt med hjulet som en tolva ska vara :roll: enda negativa jag ser på moppen, annars fin som fan ;)
Användarens profilbild
rasmusborg
Kinaraket
Inlägg: 969
Blev medlem: 31 december 2011, 13:28
Ort: Haninge
Kontakt:

Inlägg av rasmusborg »

suzukiwheelier skrev:kapa av tolvan en meter du, ser mycket finare ut när den faktiskt är jämt med hjulet som en tolva ska vara :roll: enda negativa jag ser på moppen, annars fin som fan ;)
Den ska vara så där original typ men kanske svetsar en egen i framtiden i fall jag känner för det! :)
Tack så mycket!

UPPDATERING 8/3-2013
Kolla gärna in min Stunt film!
http://www.youtube.com/watch?v=N2g-tEig1XA
Användarens profilbild
Derbi_MackaN
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 712
Blev medlem: 20 mars 2011, 14:17
Ort: Älgarås

Inlägg av Derbi_MackaN »

ser bra ut borg :)
Bild
PM om ni har frågor om Derbi crew :D
Kommentera så blir allt roligare och update oftare!:)
Projekt Derbi
A-traktorn
Användarens profilbild
rasmusborg
Kinaraket
Inlägg: 969
Blev medlem: 31 december 2011, 13:28
Ort: Haninge
Kontakt:

Inlägg av rasmusborg »

Derbi_MackaN skrev:ser bra ut borg :)
Tackar! :)

SKRIFTLIG UPPDATERING 8/3-2013 DEL 1
Senast redigerad av rasmusborg den 4 maj 2013, 16:20, redigerad totalt 1 gånger.
Kolla gärna in min Stunt film!
http://www.youtube.com/watch?v=N2g-tEig1XA
Användarens profilbild
rasmusborg
Kinaraket
Inlägg: 969
Blev medlem: 31 december 2011, 13:28
Ort: Haninge
Kontakt:

Inlägg av rasmusborg »

Ber om ursäkt ifall detta räknas som en dubbelpost men måste ju skriva för att uppdatering ska visas.

BILD UPPDATERING 8/3-2013 DEL 2
Senast redigerad av rasmusborg den 4 maj 2013, 16:20, redigerad totalt 1 gånger.
Kolla gärna in min Stunt film!
http://www.youtube.com/watch?v=N2g-tEig1XA
Användarens profilbild
Derbi_MackaN
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 712
Blev medlem: 20 mars 2011, 14:17
Ort: Älgarås

Inlägg av Derbi_MackaN »

inte för o va elak med de är 8:de idag ;) men najs! :D
Bild
PM om ni har frågor om Derbi crew :D
Kommentera så blir allt roligare och update oftare!:)
Projekt Derbi
A-traktorn
Användarens profilbild
some guy
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 512
Blev medlem: 3 november 2010, 11:45

Inlägg av some guy »

är det inte dags för....du vet...update? :s
Victorh skrev:glykol + vatten intebra kan vara det som är problemet!
Användarens profilbild
AndreWidestedt
If you're not first, you're last
Inlägg: 1705
Blev medlem: 22 maj 2012, 20:19
Ort: Umeå

Inlägg av AndreWidestedt »

Att den ryker är normalt!
Kör den några kilometer ska du se den slutar!
Helt Räser
Användarens profilbild
rasmusborg
Kinaraket
Inlägg: 969
Blev medlem: 31 december 2011, 13:28
Ort: Haninge
Kontakt:

Inlägg av rasmusborg »

UPPDATERING 12 MARS
Kolla gärna in min Stunt film!
http://www.youtube.com/watch?v=N2g-tEig1XA
DerbiBasse
Elmoped
Inlägg: 56
Blev medlem: 23 december 2012, 23:54

haha

Inlägg av DerbiBasse »

min Derbi rök som fan när jag starta den alla som har hält diesel i ljuddämparen nångång i livet vet hur det är så mycet rök det. det som kan vara är att oljan fortsatt rinna lite och du bara fått lite för mycket olja i maskineriet (det är inga problem) anledningen att min rök tror jag var för at jag hade olja runt kolven nör jag satte i den så då brände väl det bort när jag start sen stror jag at det var för att när jag skulle sätta tilbaka olje tanken och så rann där nog ner ganska mycket i pumpen :) samt att den helt enkelt har stått lite och den är kall sen var det väll förmodligen ganska kallt ute också :)
Ta gärna en titt på min rätt unika Derbi (nästan helt klar) :)

http://www.twostrokerider.se/forum/view ... hp?t=45714
Användarens profilbild
rasmusborg
Kinaraket
Inlägg: 969
Blev medlem: 31 december 2011, 13:28
Ort: Haninge
Kontakt:

Re: haha

Inlägg av rasmusborg »

DerbiBasse skrev:min Derbi rök som fan när jag starta den alla som har hält diesel i ljuddämparen nångång i livet vet hur det är så mycet rök det. det som kan vara är att oljan fortsatt rinna lite och du bara fått lite för mycket olja i maskineriet (det är inga problem) anledningen att min rök tror jag var för at jag hade olja runt kolven nör jag satte i den så då brände väl det bort när jag start sen stror jag at det var för att när jag skulle sätta tilbaka olje tanken och så rann där nog ner ganska mycket i pumpen :) samt att den helt enkelt har stått lite och den är kall sen var det väll förmodligen ganska kallt ute också :)
Aa hörde att de kan vara eftersom det är gammal bensin i också :)
Får köra ur den så snart som möjligt och hoppas den går bättre efter jag bytte insug och packningar innan vintern då den drog tjuvluft :)
Tack ändå kompis :)
Kolla gärna in min Stunt film!
http://www.youtube.com/watch?v=N2g-tEig1XA
Användarens profilbild
tetesnubben
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 496
Blev medlem: 20 november 2012, 20:42
Ort: Värmdö

Inlägg av tetesnubben »

Snyggt det blir :) Är det värt med såndär racing head sak? ;)
Användarens profilbild
rasmusborg
Kinaraket
Inlägg: 969
Blev medlem: 31 december 2011, 13:28
Ort: Haninge
Kontakt:

Inlägg av rasmusborg »

tetesnubben skrev:Snyggt det blir :) Är det värt med såndär racing head sak? ;)
Tackar :)
Jodå eller de beror ju på liksom :P
Den är bara tillfällig tills jag hittat ett annat styre men tycker de ser lite snyggare ut med en sån :)
Kolla gärna in min Stunt film!
http://www.youtube.com/watch?v=N2g-tEig1XA
Användarens profilbild
some guy
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 512
Blev medlem: 3 november 2010, 11:45

Inlägg av some guy »

allt ser bra ut förutom v-kåpan..stör mig på den för den är grå :(
Victorh skrev:glykol + vatten intebra kan vara det som är problemet!
Användarens profilbild
rasmusborg
Kinaraket
Inlägg: 969
Blev medlem: 31 december 2011, 13:28
Ort: Haninge
Kontakt:

Inlägg av rasmusborg »

some guy skrev:allt ser bra ut förutom v-kåpan..stör mig på den för den är grå :(
Jo nu när du sa det så håller jag med. Men tänker inte lacka om den här så fall om någon variatorkåpa kåpa kommer ut på blocket
Kolla gärna in min Stunt film!
http://www.youtube.com/watch?v=N2g-tEig1XA
Användarens profilbild
rasmusborg
Kinaraket
Inlägg: 969
Blev medlem: 31 december 2011, 13:28
Ort: Haninge
Kontakt:

Inlägg av rasmusborg »

UPPDATERING 14 MARS
Kolla gärna in min Stunt film!
http://www.youtube.com/watch?v=N2g-tEig1XA
LaSlidur
Svårstartad skrothög
Inlägg: 315
Blev medlem: 20 oktober 2012, 19:06
Ort: Tyresö

Inlägg av LaSlidur »

rasmusborg skrev:
some guy skrev:allt ser bra ut förutom v-kåpan..stör mig på den för den är grå :(
Jo nu när du sa det så håller jag med. Men tänker inte lacka om den här så fall om någon variatorkåpa kåpa kommer ut på blocket
har en extra kåpa du kan köpa om du vill
Aerox med,
Motoforce 50cc sport
Leovince ZX
3.5g
Användarens profilbild
derbeyy
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 600
Blev medlem: 6 april 2012, 10:37

Inlägg av derbeyy »

rena döden för motorn när du varvar fullt ut så som du gör på filmen när den är kall och när den stått så länge.. den ryker så mycket antagligen för du har mycket igensatt skit eller liknade i röret
Användarens profilbild
rasmusborg
Kinaraket
Inlägg: 969
Blev medlem: 31 december 2011, 13:28
Ort: Haninge
Kontakt:

Inlägg av rasmusborg »

derbeyy skrev:rena döden för motorn när du varvar fullt ut så som du gör på filmen när den är kall och när den stått så länge.. den ryker så mycket antagligen för du har mycket igensatt skit eller liknade i röret
De var egentligen inte första gången jag starta den, bara skrev så :P
Så körde lugnt första gången i 5 minuter :)
Kolla gärna in min Stunt film!
http://www.youtube.com/watch?v=N2g-tEig1XA
AbbeDank
Elmoped
Inlägg: 1
Blev medlem: 18 december 2012, 22:18
Ort: Norrköping

Inlägg av AbbeDank »

Ut och åk ett varv med moppen så bör det sluta det gjorde min iallafall :)
Användarens profilbild
rasmusborg
Kinaraket
Inlägg: 969
Blev medlem: 31 december 2011, 13:28
Ort: Haninge
Kontakt:

Inlägg av rasmusborg »

UPPDATERING 16 JULI
Skriv svar