Hjälp med en moped som vägrar gå fint

Här pratar vi om allt som har med motor/trimning för scooter att göra.

Moderatorer: Speedway, MrAndersson, TheAndersson, CaToXXo

Användarens profilbild
ockelbo
Svårstartad skrothög
Inlägg: 207
Blev medlem: 2 september 2014, 15:17

Hjälp med en moped som vägrar gå fint

Inlägg av ockelbo »

Tja

Har försökt bestyckat min original förgasare men det ända som händer är att den går fint på låga varv men blöddrar SOM FAN på höga varv, så den går typ i 10-15 km/h.

Trodde det skulle fixas om jag köpte en ny samma 12mm förgasare men nej, den går fortfarande samma skit. Lämnade in den på verkstad och dem fick inte igång den heller, tror det är fel på förgasaren sa dem.

VAFAN? Är det bara å köpa ny förgasare eller finns det något mellan förgasare och motor som kan göra att det blöddrar på höga varv? Ett dåligt tändstift typ?
Kines 2T
Setup:
Tecnigas Next-r
Italkit race tändning
Pwk 28mm förgasare
Malossi MHR 70cc 12mm
Malossi MHR vev
Malossi multivariator
Raggarn1337
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 784
Blev medlem: 11 april 2015, 09:50

Inlägg av Raggarn1337 »

En blandning av luft och bensin ska det vara så då kan det vara så att den får för lite eller för mycket luft, finns det en luftskruv? Igentäppt luftfilter? Luftfilter som inte har tillräckligt med luftflöde? Finns det reeds på mopeden? Kan reedsen vara skadade? Om den blöddrar på höga varv så är det huvudmunstycket det gäller, köp dig ett par mindre huvudmunstycken och arbeta dig nedåt tills att den slutar att blöddra och så får du experimentera lite mellan där den blöddrar lite grann och ingenting alls tills du känner att den går bra, heller något för stort munstycke än för litet! :)
Användarens profilbild
NizzePisse
Svårstartad skrothög
Inlägg: 333
Blev medlem: 17 oktober 2015, 12:00

Inlägg av NizzePisse »

Om det är svårt att avgöra får man börja kolla på mer sällsynta anledningar t.ex dras det in vatten i cylindern på något sätt, eller om bensinflödet inte går jämnt ifrån tanken.
Hellre omkörd och bortkommen än bortförd och omkommen.

Gilera Smt -08 -Såld
Gilera H@K -02 -Såld
CH Racing -06
Ducati 900ssie -98
Skriv svar