8/3 2011 Chifens Derbi Senda DRD 2003 PART 2! UPDATE!

Här ligger TSR:s egna projekt, t.ex. administrationens egna fordon.

Moderatorer: MrAndersson, TheAndersson, CaToXXo, Speedway

Användarens profilbild
chifen
F.D Moderator
Inlägg: 3773
Blev medlem: 12 aug 2007, 13:13
Ort: Sundsvall

8/3 2011 Chifens Derbi Senda DRD 2003 PART 2! UPDATE!

Inlägg av chifen »

OBS! Senaste update på senaste sidan
MOTORDATA NEDSKRIVET PÅ UPDATE 8/5 2009!
Update 26/12 2009!
Det har ju varit väääldigt dött här nu, har tappat lusten och orken samt har inte ekonomi till det. Bilen tar upp nästan alla pengar och tiden går mycket till skolan. Ska försöka fixa till den nu i vinter så man kan sälja till våren/sommaren, men får jag till den kommer det självklart en testrun film upp innan den säljs :)

Kommentera gärna vidare, alltid roligt att höra några snälla kommentarer som boostar.

Update 20/8 2009!
Nu blir det en bildupdate! Tyvärr dålig kvalité på bilderna, min magnefika mobilkamera klarar inte riktigt av att fånga djupet i färgen och det blir flammigt och ser dåligt ut, ändå är det 5mp, hyffsad lins (För att vara mobil då) och autofokus. Vaxad är den nu iaf och blankt blev det :) Ligger runt 6-7h rekond på den nu och ska göra lite mer också.

Bakfälgen innan jag började, skitig och lite matt.
Bild
Ca 2h senare var den "lite" blankare, syns inte så bra på bild :(
Bild
Framfälgen nu då, detta innan:
Bild
Och runt 2h senare vart det ju mycket bättre! :)
Bild

Det var bara fälgarna det, efter en ordentlig tvätt och ett par omgångar nano tech vax blev resten blankt också :)

Lite oskarpa bilder men blankt är det ju iaf! Blev lite härligare djup i färgen och den ser mycket våtare ut.
Bild
Bild
Bild

Nu blir det lite närbilder:

Vad ska man säga? Speglar är överskattade :) Att det ser mörkt/svart ut på kanterna av kåporna beror på att de är just det, längst ut är det metallicsvart som liksom ramar in kåporna, syns inte så bra på min pärskans kamera men det är där och ser bra ut ;)
Bild
Bild
Bild
Bild

Das bakskärm. Där är bilden som mest oskarp och flammig, beror på att den är tagen så nära, det är nog pearleffekten som jävlas med kameran samt djupet.
Bild
Bild

Bjuder på ett blött hjul också :)
Bild

Kom med några snälla kommentarer nu! Ska ta lite mer bilder någon dag framöver i solen så lacken får komma till sin rätt :)

Stay tuned!


Update 20/8 2009!
Bilder längst ned i updaten
Nu börjar det röra på sig! Har ställt minsta möjliga förtändning (1,55mm) och tro inte på fan att det börjar röra på sig lite. Har labborerat med mycket förgasarinställningar och munstycken med samt justerat in tändningen mycket mer precist så att givaren läser av svänghjulet bättre, bytt tändhatt och tändstift och är äntligen uppe och har rört på 12000rpm och kan hålla där ett tag också. Men den dör efter ett några seks pressande på höga varv, som att tändningen inte orkar längre och bara slutar tänder. Menmen, det är bättre än förut och ska ju modifiera tändplattan så jag kan ha ända ned till 1mm förtändning! Det är riktigt vass förtändning och den borde varva som satan då. Inte så skonsamt för kolven bara men den ska nog klara sig.

Är träff här i sundsvall på lördag också så då lär man ju bege sig till och visa pärlan ett tag så ska tvätta och vaxa ordentligt på fredag, det blir en hel dags rekond då ;) Blir nog inget värre raceande från min sida på träffen iaf då den inte går som den ska och vill inte pressa så hårt när det fortfarande missar lite och hackar, känns inte riktigt skonsamt för motorn. Men ett race ska man väl lyckas sticka iväg iaf, kommer inte gå så fort dock, ingen drevning för acceleration just nu och dessutom missar den ju på varven ibland.

Tänker bjuda på lite bilder på hur den ser ut nu
Bild

Bild
Som ni ser är det ju ingen svänghjulskåpa på, inga kylarvingar samt allmänt lite skitig och så, men har ju åkt runt och ställt in en massa nu så kåporna kommer på imorgon och ska nog börja gå runt med lite kromglans på fälgarna för att få till glansen riktigt och ha en bra yta att vaxa sedan. Ska se om jag kan lyckas göra en liten testrun film imorgon också ;)

Lämna några snälla kommentarer och som alltid! Stay tuned!Update 1/7 2009!

Jahapp, nu va det ett tag sedan det hände något här i tråden så det är såklart dags för dåliga nyheter då :) Kolven behöver bytas då tändstiftet fick för sig att sprängas lite smått, hade tur med cylindern att den klarade sig iaf. Tagit ur kolven idag och bilder kommer, nya kolven kommer jag inte kunna sätta i före fredag. Jag har den (dem ska det vara, har 2st extra) men de behöver svarvas ned 3mm innan de åker i för annars tar de i motorblocket pga den ökade slaglängden.

Första tiden men ny kolv nu så kommer jag köra med ett vanligt br9 och mer bensin i soppan än förut, blir väl närmare 50/50 e85/99 oktan. För att kunna ställa in tändning och förgasare lättare, ska dessutom byta lågfatsmunstycke inom den närmaste tiden. Måste bara bort med förgasaren så jag kan kolla vad som sitter i (Det är trångt!!!)

Kommer nog höja avgasporten yttligare också om jag får tillgång till en dremel =) Vill ha lite mer varv! Fick till tändningen ganska ok vid 4,5mm förtändning iaf, hackade en del men fick den att dra iväg ett par gånger och då drog det ganska bra trots 3/5 gas ungefär. Drog bara upp till 12000rpm dock sedan va det bara stopp, inget hack eller så, bara stopp. Så lite mer exprement ska det bli och lite mer varv =)

Kolven gick f.ö åt när jag höll på att dra en audi och låg på runt 11000rpm så dog den bara = INTE KUL! tändstift för 225kr och kolv för 700kr... Jag behöver mer spons! Någon som vill donera några kronor? :)

Aja, här kommer det lite bilder iaf:

Har inga verktyg hemma nästan och farsan är i kina i 3 veckor så har inte tillgång till hans jobb heller så jag kan åka och hämta något, då får man vara lite uppfinningsrik istället. Näbbtång behövs inte, sax och skruvmejsel finns ju!
Bild

Cylinderloppet är finfint iaf, har fått bra med olja då loppet är väldigt lent och oljigt. Kanon kvalité på klotz oljan!
Bild
Bild

Kolven är ju lite sisådär om man jämför med den nya, tändstiftet är ingen vacker syn det heller... Angående höjden på kolven så är den gamla lägre, det ska den nya bli också så den passar ordentligt.
Bild

Liten krater i kolven här då. Någon som är sugen på att köpa? :) Kollade underifrån nyss och såg att det va extremt nära att det bränt hål, riktigt glad över att inte det hände! :)
Bild

Önska mig lycka till och skriv gärna någon kommentar! Svarar gärna på frågor också.

Stay tuned!


Update 9/6 2009!

Det har inte blivit någon update här på ett tag nu, det beror på att jag slitit av ett ledband i fotleden och kan därför inte köra och därmed går det inte heller att ställa in tändningen riktigt. Jag har ställt in nu så det går bra mycket bättre iaf, men ska ställa ännu lite mer förtändning, så den ligger på runt 4,5mm istället och hoppas på att det funkar bättre :)

Hur som hellst så går den ju ganska bra nu men har inte fått den över 11k rpm på 6an, vet inte riktigt hur fort det gick då jag tagit bort alla magneter till mätaren men de ska dit igen och jag ska kalibrera om så det blir rätt, men runt 90 skulle jag tippa. Funderar nästan på att ta bort cylindern en gång till och fila upp avgasporten lite så jag får ännu högre duration så jag inte förlorar något på höga varv med den, men det blir när jag är klar med tändningen och ser hur den går då =) Kanske inte behövs heller.

Aja, har varit kryckor en vecka drygt nu och lär väl bli någon vecka till också innan det är hyffsat men ska försöka våga mig ut ganska snart och ställa in trots foten.

Update 27/5 2009!
Nu har jag varit ute och felsökt lite, hittade inte på något spec udda :/ Förtändningen låg på 1,5mm men det ska ju göra den mer varvvillig så där ska inte problemet vara och stiftet såg helt ok ut. Ställt om tändningen till 1,7mm nu men inte provkört, det blir det till att göra imorgon. Lite bilder iaf:

Lite trångt i det nya mekarutrymmet (ett litet cykelföråd som är delat med resten av huset) Det är inte så kul...
Bild

Det dunsade till lite och helt plötsligt hade två däck tippat precis framför kylarvingarna, puh va nära det va :shock: Blev ganska schysst bild på färgen på kåporna iaf
Bild

Stiftet som inte ser ut att vara orsaken till problemen, blandningen ser ju ut att vara helt godkännd.
Bild

Stay tuned!

Update 26/5 2009!
Nu är skapelsen klar. Problem med motorn dock. ettan går rätt fint, men sedan går det sämre. 2an vill den inte över 10 000rpm och det saknas kraft och 3an och uppåt vill den inte över 7500rpm utan den börjar hacka och jävlas, blir nästan som ett varvstopp. Problemet är också när man släpper gasen och motorbromsen går in så jag misstänker felinställd tändning men möjligt att det är något på förgasaren också. Aja, hur som hellst så kommer det lite bilder :D

Står utanför morsan och blänker lite, ska vaxa den så fort motorn är fixad sedan så blir den ännu finare =)
Bild
Bild

Utanför farsan
Bild
Bakifrån är den ganska fet också :) Mettalicsvart undertail gjorde susen!
Bild

Kommer bättre bilder på mopeden med alla detaljer och sånt när den är helt vaxad och tillfixad, då blir det även testrun film ;)

Ang munstycket så sitter det är 240 i =) Men ska labborera lite med det.

Nu vill jag ha lite kommentarer här! :D

Stay tuned!

Update 23/5 2009!
Nu är den provstartad, och jävlar säger jag bara! Inte provkörd än men det kommer imorgon när den är helt ihopplockad. Har jävlats rätt mycket idag också, höll på över 2h med bakbromsen som fortfarande inte fungerar... Men ska öppna bromscylindern imogon och kolla över det, sedan lufta fram en sista gång också. Kopplingen verkar ju ta ganska fint iaf och gången är det ju inget fel på iaf, den vägrar börja blöddra kan man ju konstatera iaf. Nu till bilder och FILM!

Luftboxen och skitig kåpa och ram, förjävligt hur det ser ut men blir bra när det är tvättat iaf :)
Bild

Lite smutsig kanske, men så står den nu. Imorgon blir den klar ;) Läckert va?
Bild

Ganska fet bakifrån ändå :)
Bild

Hastighetsmätaren ska kalibreras imorgon, bromsarna ska bli klara, allt ska ses över, tvättas och vaxas ska det göras också samt testköras och börja inkörningen. Provstartad är den ju redan, det är ju bara att kolla in filmen när jag smågasar här ;) Och nej, jag har inte snabbgashandtag, det är max 1/5 gas på filmen ungefär
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NJrN1zu-CE0[/youtube]
Den vägrar att börja blöddra och ändå är munstycket ganska så jävla stort, någon som vågar sig på att gissa en storlek?

Nu vill jag se lite kommentarer så jag har något roligt att läsa imorgon :D Pöss på er!

Stay tuned!


Update 22/5 2009!

Nu händer det grejer :D Imorgon så ska besten startas och börjas köras in =) Mycket gjort idag, tändning på, tändstiftet hemma, lamellerna på, hastihetsmätare på, sving, dämpare och bakhjul på och en ny bussning till stötdämparen har tillverkats :) Inga köpgrejer där inte.

Tändningen är iställd för 1,74mm förtändning, bör funka fint med etanolen det :) Munstycke 190 sitter i förgasaren (borrade upp ett gäng munstycken till 160-170-180-190) Hade bara upp till 150 innan, så detta ska väl räcka :) Aja, nu ska inte jag tråka ut er med mer text, till bilderna och medföljade beskrivningar :D

Mitt nya sportiga tändstift :) inget sketet ngk kraffs där! 225kr kostade det, men man ska inte börja snåla i slutet :) Smakar det så kostar det tyvärr.
Bild

Paket med lameller och ganska hårda fjädrar från MRD, ska väl klara av effekten till skillnad mot för de "sketna" prorace lamellerna som jag hade innan :)
Bild

Tändningen inställd och ditsatt (cdi och allt sånt bjäfs kommer på imorgon) Avgasrörsfästet på ramen är svetsat också som synes, det var lite sprucket så det va bara att tiga ihop :) Man måste ju bygga en hel moped!
Bild

Ren njutning att sitta bakom detta, inte sant? ;) Det är ju vackert!
Bild

Nytillverkad bussning, inget vanligt gummiskit här inte ;) Rejäla fibergrejer ska det vara! Påminner strukturen på materialet om något? ;)
Bild

Jagvet, ingen fokus alls på mopeden, men så står den nu iaf :) Ganska stiligt även fast det inte är klart än
Bild

Bakbroms och bakhjul, ser ju vackert ut :) Man är ju inte missnöjd iaf. Ska tvättas och vaxas bara.
Bild


Imorgon kanske det blir en liten film på första starten :) Ska förhoppningsvis gå bra, det är starkt på G nu!

Se till att kommentera lite nu så man blir lite peppad! :D

Stay tuned!

(Updaterar senare med provstart idag eller imorgon, film finns nu men har ej tid att lägga upp nu)

Nya updates längst ned. Kolla med explorer som webbläsare då man inte kan se hela inlägget med firefox (jag kan inte iaf :S)

Som ni säkert sett på min andra tråd så gick motorn åt rätt skapligt, tändningen gick sönder och cylindern skar samtidigt pga en trasig låsring till kolvbulten. Nu blir det iaf till att skaffa en ny tändning och ny cylinder (och annat godis där till)

Länk till gamla projektet: http://www.twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=78

Tack till cykelkraft för rabatter och redan fina priser!

Tänker inte avslöja något specifikt innehåll till motorn just nu utan väntar lite med det, kan säga lite vad det kommer bli iaf:

84,4cc kommer den hamna på
26mm förgasare
racetändning av samma märke som cylindern


START! 27 augusti 2008

Nu börjar resan och en ny motor ska byggas upp.

det kom ett litet paket på posten idag, vad kan det vara?
Bild

det var något med krom i iaf :o
Bild

26mm dellorto flatside förgasare innehöll visst paketet
Bild

Det kommer nog dröja ett litet tag till nästa update, men den kommer och då kommer det nog rätt stort dessutom. Stay Tuned!


Update 3/12 2008

Har fått ett litet paket från min sponsor http://cykelkraft.se innehållandes en t-shirt, usb minne på 2gb, dekaler och ett nyckelband. Kan säga att beställningen äntligen sker snart! Den 8e December smäller det och då dras beställningen iväg ;)

Funderar även på att göra en ny undertail, någon som kan gissa på vad jag har planer på? :lol: vill höra vad folket tror nu ;) Då blir det nog också ett nytt bakljus.

Temat på hojjen ska ligga samma som förut, ett cleant, stilrent bygge som sticker ut utan att se ut som något överdrivet.

Stay tuned!


Update 8/12 2008

Nu är beställningen lagd.
Bild
Snittrabatten jag hade på delarna låg på ca 22% där ;) blir lite roliga grejer. Ska bli kul att få hem grejerna nu bara =)

Update 15/12 2008

Fått hem min beställning nu! :D betydligt rejälare grejer än original. Kommer lite pics här:
Åkte och hämtade mitt mystiska paket :)
Bild

Ahh! mysmätaren :) måste älska den.
Bild

mitt nya fatbar styre.
Bild

Veven var betydligt rejälare än original doningarna :) 43mm slaglängd!
Bild
Bild

26/28mm insug, kopplingshandtag, munstycken, 1,5mm cylinderfots packning och motordrev
Bild

Lite aluminium och en tändning, ljuva märket polini! :lol:
Bild
Större och bättre än original, de gillar vi! Ska dock åka på en liten portning ;)
Bild
Underbart! äntligen grejerna hemma och min fina nya tändning.
Bild

Är också ett nytt sadelöverdrag som åkte med men de va onödigt att ladda upp.

Vad tycks då folk? fina grejer va? :) Cylindern ska portas av mig själv troligtvis, bara jag får tag i verktyg för att göra det. Ska bara hitta någon stans att hålla hus då jag inte har något garage -,-

Men jag frågar igen, vad tror ni jag har för planer med undertailen? ;)

Stay tuned!

Update 1/1 2009!

Har börjat passa in motorn samt putsa på delar och jävlats nu :) Bjuder på lite bilder innan texten.

Så står skönheten nu, otvättad och ovådrad :(
Bild

Börjat ge mig på att putsa cylindern nu också, inte så bra bild men man börjar kan se resultat iaf. Mer info om cylindern senare.
Bild

Toppen fick sig en omgång av sprayburken också.
Bild

Så här blev resultatet. Den är dock helsvart nu pga en liten miss i beräkningen med filen, men bara att slipa till igen :)
Bild

Nu är frågan hur jag ska göra med motorn, antingen blir det att svarva ned toppen eller att höja upp cylindern med en spacer så det funkat med den nya slaglängden. Lutar åt att det blir en större portning samt spacer. Portningen sker isf med dremel och kulstift, bättre verktyg än så fick man inte tag i utan att spendera miljoner, så får hoppas på det bästa :)

Stay tuned!


Update 4/1 2009!

Nu har det börjats portats och passats in för motorn :) blocket är nästan färdigportat och har matchportat cylindern efter blocket också. Har tyvärr bara en bild dock men det kommer fler sedan när jag varit och jävlats på nästa gång :)
Här har vi då blocket innan portningen, en efter bild kommer inom en snar framtid. Där ser man också markeringarna som det är portat efter.
Bild

Stay tuned!


Update 6/1 2009!

Idag blev det lite gjort iaf :) matchportat klart mellan cylinder och block samt även distansen däremellan. har även fler bilder nu, nu kan ni se att det blev rätt bra skillnad från hur blocket såg ut innan, cylindern syns det mindre på men det är ju bara en sketen 2mp kamera.. Ingen som vill sponsra med en systemkamera? (A) Till bilderna!

Blev ju rätt bra detdär :) Passar så optimalt som möjligt med cylinder och spacer.
Bild

Passade på att kolla hur det kommer passa med förgasaren, kommer bli tight. För övrigt så kanske det blir en ny luftbox också, home made i aluminium ;) polerat såklart!
Bild

Passformen blev fin efter lite omgång med dremel. Syns inte så mycket pga dålig bildkvalité och det ser inte ut som något är filat i hörnen men det är bra :)
Bild
Bild

Cylindern som den ser ut nu :) Ska polera vidare rätt mycket på den, men bara som den är nu kommer den se bra blank ut mot mattsvart.
Bild

Kollade nya mätaren också och kollade passform, blir ett egengjort fäste för den så den kan sitta så optimalt som möjligt :) Vad tycks då, bra val av mätare? ;) Lite bättre än original va?
Bild

Bonusbilder på lyktkåpan :) Tyvärr rätt skitig och opolerad :/
Bild
Bild

Update 18/1 2009!

Tjena, nu är det dags för en liten update igen :) Satt ihop blockhalvorna med vev och allt sånt är klart nu, packningen gjordes själv för jag orkar inte betala överpris för någon originalpackning, funkar lika bra dethär :) Ska bjuda på 2 små bilder också.

Ställde gamla originalkolven i nya cylindern, är ju en viss skillnad ;)
Bild

Tyckte det blev en snygg lösning när blockhalvorna skulle ihop igen :) Kommer bild sedan hur det ser ut med cylinder och allt när det är färdigportat och polerat samt blocket omlackerat.
Bild

Någon som vet vart jag kan få tag i kolfiber för ett bra pris? Biltema här i stan har det inte hemma sist jag var där och kollade tyvärr.

Stay tuned!


Update 15/2 2009!

Nu var det ett tag sedan senaste update, har dels inte haft tid och dels inte hittat alla grejer men nu är det starkt på G igen och bjuder på en hyffsat stor update nu iaf :) Hunnit med att polera en del grejer, porta cylindern (blir nog att ta lite mer där också, inte provmonterat än), lackat om motorn och passat in grejer. Bjuder på bilder nu med medföljande beskrivning :)

Man får ju inte riktigt samma effekt som i verkligheten med en 2mp mobilkamera men detta är några av grejerna som jag polerat upp nu, är lite fler grejer också men dessa jag har bild på :) (växelförare, vattenpumpskåpa och min egengjorda oljepumpskåpa i aluminium) Är ju hyffsat blankt iaf ;)
Bild

Så ser det ut när man kollar i mitt insug, kolfiber är kärlek! som sagt, 2mp räcker inte långt men har inte pengar till något bättre xD
Bild

Svårt att fånga de detaljer man vill se med kameran men portat är det iaf, detta är två av spoolportarna (höger sida) Blev rätt bra, känns lent och fint när graderna är borttagna nu också :)
Bild

Avgasporten, stor och fin är den, kommer nog göra sitt jobb bra ;)
Bild

Hela cylindern som den är nu. Inga missöden med den och portarna är jämna och fina med bra vinkel (ser det ut som)
Bild

Cylinder och kolv. Kolven fick jag slipa ned kjolarna på för de kom lite långt ner med den förlängda slaglängden, blev bra det med och lent och fint i kanterna. Cylinderns utsida ska jag jobba med lite mer, har inte hunnit med mig där, men det finns tid för det :) Huvudsaken är att innandömet funkar fint, sedan börjar man jobba hårdare med utsidan.
Bild

Lackat om motorn nu så det ser lite fräshare ut. Om jag har pengar så det räcker så köper jag rostfria skruvar runt om och polerar upp så de blir blanka och fina. Sitter ju bara vanliga svartståls skruvar på nu, polerar man dem så rostar det ju. Blir ju snyggare med blanka skruvar mot mattsvart motorblock, eller hur då? ;) Detaljerna gör helheten!
Bild

Så står den nu. När motorn är klar ska den plockas ned yttligare. Styret ska bytas, ska troligtvis göra en ny luftbox i aluminium om tiden finns (ska poleras såklart då). Fälgarna kanske ska lackas lite speciellt och ska ta och puttsa av ram och sving så de blänker fint igen. Önska lycka till! =)
Bild

Stay tuned!

Update 8/3 2009!

Tagit isär mopeden ännu mer idag, bort med gamla styret och gjort klart nya fästet till hastighetsmätaren :) Har börjat polera upp grejerna lite också, tog bara en bild dock och den är på svingen.
Bild
Ganska blankt iaf va? ;)

Har även kollat och passat med motorn, kommer att behöva modifiera ramen lite för att kunna få dit förgasaren, den är ju lite stor! Blir även kanske en liten höjning, tycker den är så pass låg så. Kommit på lite delar som ska lackas om också, blir lite mer metallicsvarta delar och ska polera upp avgasröret igen. Blir säkert något mer roligt också =)

Stay tuned!

Update 22/3 2009!

Nu har det hänt lite grejer iaf, gjort klart en hel del grejer och börjat på vissa. Kommer beskrivningar vid bilderna!

Så här stod mopeden när jag kom idag, lite lagomt slaktad och mer är bortplockat nu. Sving, fotpinnar och luftburken är borttaget samt några småfästen som ska fixas till.
Bild

Så ser motorn ut nu. Ingen tändning och utan cylindern men det börjar ta sig iaf ;) Silikonslang på förgasaren som jag kommer berätta mer om sedan, satans dyra är silikonslangarna iaf.. men blir ju rätt snyggt! :)
Bild

Cylindern är färdigportad nu iaf, blev rätt stora portar så får väl hoppas på bra flöde och riktigt fin effekt ;)
Bild

Sadeln som ska kläs om, överdraget är borta nu och det nya ska häftas på. Det nya är helsvart och blir förhoppningsvis bra :) Kommer passa bättre med helsvart till min moppe.
Bild

Röret höll på och jävlas genom att vara halvsunkigt och små rostprickar som skulle bort. Förebild:
Bild
Ska fortsätta ett tag till med det, men det värsta är borta :) Efterbild:
Bild

Förgasaren med silikonslang och aluminiuminfästning för dragningen till luftburken. Originalslangen var för liten och det gick inte att få tag på någon vanlig slang som såg bra ut så fick bli en racingslang i silikon, var dyrt men så kan de bli ibland. Ramen är modifierad och kapad också för att få det att passa utan att ta i
Bild

Så här ser dragningen till luftboxen ut. Ska poleras när det är ihopsvetsat samt inpassat. Blir att köra med original luftburk och bara ha dendär dragningen istället. Jag är ju ensam om det iaf ;) Ska såklart svetsa på ett "lock" också, men det kommer senare.
Bild
Bild


Har alltså hunnit med lite nu och mer ska det bli. Ska klä om sadeln i veckan när jag köpt häftstift och ska iväg och handla lite andra grejer också som t ex rostfria skruvar och gummifästen som är slitna. Lägg gärna en kommentar innan du drar! =)

Stay tuned!


Update 5/4 2009!

Nu har det hänt lite gosaker här! Lufttunneln är i det närmaste klar i tillverkning, jag har arbetat med ramen och fått upp bra med glans (bilderna får tala för sig själva) och riktigt fin yta på den. Passat in röret också så det passar mellan förgasare och lufttunnel och ram, extremt tight, det spelar på någon milimeter bara (ingen bild tyvärr pga för dålig kamera som inte kan fånga fokus rätt). Polerat upp mellanröret till poliniröret också och blev bra mycket bättre kan jag ju säga ;) Bilder kommer:

Är det detdär som kallas blankt? Ramen fick sig en behandling. Ramen är otvättad och endast fixat lite finish på den, ska bli bättre också med wax och tvättning.
Bild
Bild

otvättad som aldrig förr... Ville bara visa en bild
Bild

Lufttunneln tigas ihop. Aluminiumsvetsning är grejer det.
Bild

Lufttunneln på plats, ser ju rätt ok ut. Men den ska poleras riktigt också. Den ska fixas till lite också så det ser bättre ut vid luftboxen
Bild
Bild

Mellanröret innan:
Bild
Mellanröret efter:
Bild

Cylindern på plats preliminärt. Bara för att visa hur det sitter, den ska poleras nu då ytan är bra, tempgivaren ska också poleras riktigt. (skitigt)
Bild

Sadelns nya överdrag, kommer väl bli rätt snyggt va? Har haft det som kvällshobby att häfta dit (inte klar riktigt än)
Bild

Under påskhelgen kommer det jobbas hårt och då ska jag ha köpt lite nya grejer och skruvar, då blir det stor update!

Stay tuned!


Update 13/4 2009!

Har tyvärr inte hunnit med mycket alls nu, jobbat med farsans bil hela helgen och det har jävlats lite men blev bra till slut iaf =) Kommer lite bonusbilder iaf! Är klar med sadeln helt nu btw, tyvärr blev bilden inte så bra med får duga.

Sadel före:
Bild
Sadel efter:
Bild

Blev lite skitigt med allt mekande...
Bild

Det var ju dags att byta bromsar, bättre sent än aldrig. Detta kan ha någon koppling med dålig bromsverkan och obalans
Bild

Skitigt slutresultat:
Bild

Nya bromsskivor runt om, nya belägg bak (de fram är nybytta också). Växellådan fixad så nu går det att backa med biljäveln! Helt hopplöst att köra utan back och utan bromsar bak som det har varit ett bra tag nu. Övrigt fixat med lådan är så att man kan nu lägga i ettan när det gör över 5km/h och tvåan när det går över 30km/h. Nya motorkuddar är det också, samt som synes sommarsulorna är på och lackade bromsok.

Blev inte så mycket moped denna gång, men jag tar igen det nästa helg då jag har bra med tid! :)

Stay tuned!Update 19/4 2009!

Nu har jobbet fokuserats på mopeden igen. Tagit bort allt som ska lackas förutom stödet som får sitta på tills lacksprutan åker fram igen =) Ramen är omsvetsad nu med så det passar med storförgasaren och blir lite extra styvt också, alltid en bonus ;) Styrkronan är nedfräst och det är nya styrfästena också, så styret kommer på ungefär samma höjd som original (+~1-1,5cm) så det blir riktigt nice, slipper man sitta som på någon jävla chopper när man kör också. Nya skruvar till motorn runt om och även till bromsoken, rostfritt och polerat ska det vara! Men nu till bilderna:

Polerade skruvar vs opolerade, visserligen inte så avancerat polerat men fullt tillräckligt när de sitter mot en mattsvart motor.
Bild

Ramsvetsning pågår. Blir lite extrajobb med att ta bort klarlack som reser sig av värmen nu också i närheten av svetsningen, jobbigt men sånt man får ta.
Bild

Dålig bild på nya skruvarna till motorn, men alla skruvarna ser ut som den som sitter längst till vänster och blänker där irl. Blev en bra höjning av utseendet
Bild

Styrkronan fräses ned en bit.
Bild
Och så mycket blev det
Bild

Otydlig bild på omsvetsningen av ramen. Det är en stomme i ramen iaf, den som fästet till stötdämparen sitter på som blivit modifierad och är inte rund längre. Behövdes mer plats. den biten på ramen lackas blanksvart, ser bättre ut och det rostar inte.
Bild

Följande saker ska lackas, vissa ska blästras innan också. Lär ju bli ännu ett lyft i utseendet =) Lackas förmodligen nästa helg. Funderar på att lacka flottörskålen metallicsvart och låta resterande del vara blästrad som den är (ganska blankt ändå).
Bild
Bild

Det som ska lackas är: Styrkrona med styrfästen, skjutspinnar, fotpinnar, luftbox, undertail (ska modifieras också), kylaravskärmning, bromsok, bromsoks distans bak, kedjeskyddshållare, styre, stöd och kanske halva förgasaren. Inte samma färg på allt dock, vissa blir blå, andra svart. Blir lite olika nyanser av blåfärgerna också. Vissa som kåporna andra lite ljusare pearlblå.

Blir nog en modifiering av stötdämparen bak också för att höja mopeden en aning så man kommer lite högre upp, det blir det mest hållbara kontrat med att sakerna får plats.

Nu flyttad till TSR garaget! =)

Stay tuned!

Update 26/4 2009!

Inte hunnit med så mycket idag. Magsjuka och dålig bläster bidrar inte till lyckat arbete ;)

Hur som hellst så är allt blästrat och nästan allt grundlackat. Grundar allt förutom undertailen med en vanlig grå primer. Undertailen grundas med blankspart grundfärg pga att den lär nog utsättas för en del stenskott och det kommer synas rätt väl om den är grå under (ska lackas metallicsvart)

Lite bilder blir det iaf:

Undertailen. Nästa helg blir det riktig lack! ;)
Bild

Grundade små mopeddelar =)
Bild

Luftburksson som grundas.
Bild

Blir lite mer spännande nästa helg då allt kommer att lackas (kommer bli svarta och blå delar, inget som kommer att bli samma färg som kåporna) och får se om man kanske hinner med något mer också =)


Update 3/5 2009!

Skriftlig update idag, tyvärr :/

Inte hunnit med någon lack idag, långsamt går det.. Måste ha ett nytt vevaxeldrev pga är ingen krysskil på veven vilket smart som man är inte har kommit på förns idag. Drevet är beställt men jag glömde att beställa bromsbelägg som jag också behöver så det kommer bli onödigt dyrt att köpa här istället från min kära sponsor cykelkraft. Jag har behövt spackla undertailen pga förra ägarens missar i arbetet på den, helt ojämn och jävlig så blir slipning på den nästa fredag.

Har iaf passat in luftburken och lufttunneln ordentligt nu så den ska bara nitas dit såfort den är färdigpolerad. Motorn är också på plats men utan cylinder, den kommer på nästa helg då det ska mätas squish och tändningen ska på också, med lite flyt har drevet kommit då med men det ska vara 7-10 arbetsdagar på det så förmodligen inte. Aja, hur som hellst så blir det storjobb nästa helg med troligtvis 3 heldagar på verkstan och då ska man väl hinna med lite grejer också.

Deadline är satt på 29:e maj!

Stay Tuned

Update 8/5 2009!

Nu var det dags igen. Har slipat ned undertailen (spacklade ju den) Och det va inte spec roligt, va lite tjockt med spackel men nu är det gjort, har sprutspacklat på igen och ska slipa ned det imorgon men det kommer att gå mer smärtfritt, imorgon blir det också lackering. Har putsat lite på cylindern också (utsidan då) Kommer bilder här:

Sprutspackel. Ganska många lager och inte helt jämnt men ska ändå slipas ned imorgon :) Blir bra detdär.
Bild

Cylindern, inte klar än dock. Det ser inte bra ut på bilden heller menmen, ska putsas lite mer också, kommer se finfint ut mot mattsvarta motorn hur som hellst
Bild

Bästa bilden hittills på cylindern och dess portar :) Har räknat lite på det och avgasporten är ca 21mm hög nu och portarean är ca 600mm, svårt att säga exakt då porten inte är kvadratisk.
Bild

Räknade lite på durationen på avgasporten också, men ska kontrollmäta den med gradskiva. Detta är enbart en mattematisk räkning som jag tycker låter lite väl låg eftersom jag slipat ned den ca 2mm, men slaglängden är ju också 3mm längre så det blir ju "mindre" duration i vevaxelgrader även om porten är lika stor. 175,68 grader kom jag fram till iaf. Hade jag kört med original slaglängd (40mm) kan det ju tilläggas att durationen hade varit 189grader. Så det är inte så dålig storlek på porten ändå =) ganska stor med tanke på röret och den är ju också runt 30mm bred.

Mäter en spoolport nu när jag skriver detta och kommer fram till detta: 12mm höga dvs Duration ~ 100grader (med original slaglängd hade det varit 108 grader) ungefärlig portarea: 210mm på varje.

De främsta spool portarna är svåra att säga portarea på då inte de heller är kvadratiska men de fyrkantiga portarna bakom har dessa data:
höjd: 12mm duration ~ 100grader. Portarea: 120mm på varje.

Den bakre hjälpporten:
Höjd:13mm dvs en duration på ~108,7grader (med original slaglängd hade det varit 117grader) Portarea: 182mm.

Total portarea på insugsportarna blir ju då: ca 832mm.

Nu har ni som är intresserade fått data på grejerna ;) Kanske lite overkill för vissa men fråga om det är något ni undrar så ska jag försöka förklara så gott jag kan :) Detta är inte exakt mått utan med på en höft och gjort med en tumstock och miniräknare. Det ligger ganska nära verkligheten iaf.


Jag har även beställt ett tändstift nu, får veta om de kan ta hem det på måndag, det är ingen lagervara utan lite special ;) Köpte även en manuell bensinkran idag och atf olja till växellådan då jag är lite orolig över att den ska slira så använder jag atf olja istället, smörjer inte riktigt lika bra då den är mycket blaskigare än vanlig olja men det blir mer friktion mellan lamellerna och minskar risken för slir, det blir bara att byta lite oftare än innan.

Kan säga så mycket som att tändstiftet jag kommer använda mig av (om jag nu kan få tag i ett passande) ger bevisat högre effekt, bevisat i bromsbänk. En helt original (otrimmad) volvo 240 fick 3,4hk ökning av bara byte av stiften. Och de ger i snitt en ökning på 4,2% mer hästar och vridmoment än motsvarande från bosch och ngk på en rallycrossmotor på 285hk (trimmad alltså). Det är dock aldrig provat på tvåtakts etanolmaskin, så det får väl jag vara först med. Förväntar mig inte så mycket, gör det mest för skojs skull för att testa.

Några frågor? Lägg gärna en kommentar hur som hellst ;)

Stay tuned!

Update 9/5 2009!

Nu är det lackat och ska bara klarlackas imorgon. Ska även försöka hinna med att montera tändningen imorgon samt mäta squish. Ska även ta bort gamla vevaxeldrevet och sätta en extra bricka under kopplingsfjädrarna så de blir lite hårdare ;) Man vill ju inte att de ska slira trots atf oljan. Bilder kommer här!:

Har polerat klart lufttunneln från lutburken nu ;) Den har precis kommit in i sina glansdagar 8)
Bild

I väntan på lacksprutan:
Bild
Bild

Färgen fastnar ju bra iaf, lite för bra kanske. Har fortfarande färg på händerna trots att jag tvättat mig med thinner.
Bild

Undertailen färdiglackad i metallicsvart. Utan klarlack där dock så ser mest ut som vanlig halvmatt färg bara.
Bild

Blev lite blå delar också. Jag blandade om min pearlblåa färg litegrann och hällde i lite av min metallicsvarta för att få lite mörkare färg samt en härligare effekt på den. Blev rätt fint faktiskt, och bättre blir det med klarlack på ;)
Bild

Blir blå bromsok med blanksvarta bromsnipplar och polerade rostfria fästskruvar. Sportigt va? ;)
Bild

Blir mer bilder imorgon då lacken är som den ska vara också! Har ny mobil nu också, därav är det bättre bilder än förut ;) w902 power!

Stay tuned!

Update 10/5 2009!

Cylinder polerad och squishtestad, klarlackade delar, isärtagen stötdämpare (ska modifieras för höjning) Har inga bilder på dämparen dock men lackade delar och cylindern har jag bilder på =)
Bilder:

Cylindern blev ganska fin ändå :)
Bild
Vet inte hur jag lyckades få så dålig bild här, men där är den på plats iaf =)
Bild

Tre små bromsok =)
Bild

Blev rätt blankt här med, klarlack gör susen :)
Bild

Undertailen glimmar fint i ljuset.
Bild

Blev riktigt fint i svart måste jag säga =) Klarlack med metallicsvart i på alla svarta delar samt ett par lager vanlig klarlack på det.
Bild

Luftboxkåpa, kedjeskydd och styrfästen som fått sig en dos svartfärg.
Bild

Metallicen syns inte så bra på den bilden med fint är det iaf. Helt lagomt blankt
Bild

Kåpan till bromcylindern bak blev riktigt bra den med. Blåfärgen blev lite specialblandad med metallicsvart också. Sedan mycket klarlack gör susen! Mycket finare irl
Bild

Cylindern visade sig ha ca 1-1,1mm i squish vilket jag tycker är lite väl mycket, så blir nog att slipa ned lite där så jag kommer ned på runt 0,7mm. Ska ju vara rätt bra med komp när man kör på e85 :) Man vill ju få ut det lilla extra. Men det löser jag nästa helg, då får jag nog ihop hela motorn får jag hoppas :D Nu händer det grejer.

Stay tuned!

Update 16/5 2009!

Nu har det börjats plockats ihop, dock problem igen pga dum missar av mig... Minndes ju fel igen och det var i veven det var kilspår och inte drevet, så nytt drev igen blir det. Dessutom ska jag fixa uniballs till dämparen bak då bussningen brann upp vid modifieringen :) Bussning går inte att köpa löst... Aja, till bilderna!

Dålig bild på pjäsen men sådär står den nu ungefär, fast tanken sitter på och bränsleslangar men något åt det hållet :)
Bild

Modifierade och förlängda stötdämparinfästningen, lackad blanksvart nu
Bild

Sportbromsarna, kolfiberkeramiska bromsbelägg nu med ;) Ska väl bli dugligt bett i bromsarna. Blev snyggt med blå ok också!
Bild

Stay tuned!
[/img]

Update 17/5 2009!

Lite skrift nu då. Börjar bli lite halvle på saker som går fel nu. Inget ställe som har vevaxeldrev med kilspår hemma, inte ens min Derbi åf, de har ingen i lager och ska jag beställa ett går det där lilla jävla drevet på 1000 jävla kronor! :? Inte en chans att jag betalar så mycket för ett drev jag aldrig kommer få hem ändå, för de är riktigt sega med beställningar. Blir nog att lämna iväg drevet till en kontakt som kan fräsa ett kilspår i drevet sedan måste jag bara få tag i en kil, men det är ett litet problem som nog kan lösas snabbt och smärtfritt.

Uniballsen till stötdämparen ska kollas upp tills imorgon, ska kolla om det finns några till öhlins som passar och kolla på momentum vad de har att erbjuda. Det bör nog gå bra iaf, brukar alltid lösa sig med sånt, det kommer väl bli lite stummare kanske men de är ju bara mer racing ;) Mopeden blir ju högre nu med modifierat dämparfäste!

Får jag tag i alla delar så startas mopeden till helgen och inkörning påbörjas! då kommer troligtvis även en liten film, troligen bara när den står, blir nog ingen film på körning men vem vet? Allt kan ju hända ;)

Aja, ville bara uppdatera. Tjing och pöss!

Stay tuned!

Update 18/5 2009!

Beställt nu! Dyra men lär ju hålla för effekten iaf, hade bara mks vanliga prorace lameller förut, de håller för upp till 15hk ungefär, lär ju bli någon häst till med det jag har, och mer vrid än vad de är gjorda för framförallt =)
Bild

Fästet till dämparen blir hemgjort iaf, men kommer nog funka kanon ändå ;) Drevet ska försöka fixas med hjälp av en kontakt som ska fixa ett kilspår i det. Ska försöka få med en kil också

Stay tuned!

Update 22/5 2009!

Nu händer det grejer :D Imorgon så ska besten startas och börjas köras in =) Mycket gjort idag, tändning på, tändstiftet hemma, lamellerna på, hastihetsmätare på, sving, dämpare och bakhjul på och en ny bussning till stötdämparen har tillverkats :) Inga köpgrejer där inte.

Tändningen är iställd för 1,74mm förtändning, bör funka fint med etanolen det :) Munstycke 190 sitter i förgasaren (borrade upp ett gäng munstycken till 160-170-180-190) Hade bara upp till 150 innan, så detta ska väl räcka :) Aja, nu ska inte jag tråka ut er med mer text, till bilderna och medföljade beskrivningar :D

Mitt nya sportiga tändstift :) inget sketet ngk kraffs där! 225kr kostade det, men man ska inte börja snåla i slutet :) Smakar det så kostar det tyvärr.
Bild

Paket med lameller och ganska hårda fjädrar från MRD, ska väl klara av effekten till skillnad mot för de "sketna" prorace lamellerna som jag hade innan :)
Bild

Tändningen inställd och ditsatt (cdi och allt sånt bjäfs kommer på imorgon) Avgasrörsfästet på ramen är svetsat också som synes, det var lite sprucket så det va bara att tiga ihop :) Man måste ju bygga en hel moped!
Bild

Ren njutning att sitta bakom detta, inte sant? ;) Det är ju vackert!
Bild

Nytillverkad bussning, inget vanligt gummiskit här inte ;) Rejäla fibergrejer ska det vara! Påminner strukturen på materialet om något? ;)
Bild

Jagvet, ingen fokus alls på mopeden, men så står den nu iaf :) Ganska stiligt även fast det inte är klart än
Bild

Bakbroms och bakhjul, ser ju vackert ut :) Man är ju inte missnöjd iaf. Ska tvättas och vaxas bara.
Bild


Imorgon kanske det blir en liten film på första starten :) Ska förhoppningsvis gå bra, det är starkt på G nu!

Se till att kommentera lite nu så man blir lite peppad! :D

Stay tuned!
Senast redigerad av chifen den 08 mar 2011, 20:40, redigerad totalt 48 gång.
DRD 84ccTuned by Cykelkraft http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=6520 Update 7/3 Till salu!

Bmw e34 Fix & Renovering
http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=17828
oanek
Svårstartad skrothög
Inlägg: 230
Blev medlem: 22 apr 2008, 15:22
Ort: Alnö

Inlägg av oanek »

Ska följas med glädje och hoppas på att få se ett skönt körande på nästa moppeträff i sundsvall :)
sjoberg skrev:1.skruva av toppen
2.ta en näve singel(går bra med det mesta men hälst smått)
3. släng ner de i cylinder
4.sätt på toppen igen
5.töm kylaren på vatten och slå i bensin

valah den kommer gå som saataan
Användarens profilbild
Moddad
F.D Moderator
Inlägg: 2953
Blev medlem: 25 maj 2008, 10:56
Ort: Umeå

Inlägg av Moddad »

Ser fram emot att få se mer från en av de snyggaste mopparna på forumet :wink:
Användarens profilbild
maximannen
Gasres
Inlägg: 1463
Blev medlem: 29 sep 2007, 20:15
Ort: Källby

Inlägg av maximannen »

Denna kommmer bara att bli8 för grymm
Bild
Användarens profilbild
tompa_
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 557
Blev medlem: 20 nov 2007, 16:56
Ort: Kallinge

Inlägg av tompa_ »

nice chifen får sätta fart me min o göra klart den :P
Användarens profilbild
meanzick
Axel och Vickes personliga slav
Inlägg: 7263
Blev medlem: 18 maj 2008, 12:25
Ort: Hemma hos Mille
Kontakt:

Inlägg av meanzick »

göööttt :D kommer bli asbra ..

e de polini eller ? :D
Senast redigerad av meanzick den 24 feb 2009, 19:30, redigerad totalt 2 gång.
Tillhör mille!
Användarens profilbild
DerbiDriver
Svårstartad skrothög
Inlägg: 197
Blev medlem: 23 okt 2007, 09:12

Inlägg av DerbiDriver »

jag vet vad de e för cylinder o tänning! :P HA HA HA

detta kommer säkert bli prima asså! du har väll org. vev o lager o sånt?? behövs de inte bytas isåfall? :oops:

MVH!
Användarens profilbild
chifen
F.D Moderator
Inlägg: 3773
Blev medlem: 12 aug 2007, 13:13
Ort: Sundsvall

Inlägg av chifen »

DerbiDriver skrev:jag vet vad de e för cylinder o tänning! :P HA HA HA

detta kommer säkert bli prima asså! du har väll org. vev o lager o sånt?? behövs de inte bytas isåfall? :oops:

MVH!
vev och lager kommer nya ;)
DRD 84ccTuned by Cykelkraft http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=6520 Update 7/3 Till salu!

Bmw e34 Fix & Renovering
http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=17828
Användarens profilbild
chifen
F.D Moderator
Inlägg: 3773
Blev medlem: 12 aug 2007, 13:13
Ort: Sundsvall

Inlägg av chifen »

maximannen skrev:Denna kommmer bara att bli8 för grymm
hehe tacakr ;) får ju se slutresultatet om ett tag ;D
DRD 84ccTuned by Cykelkraft http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=6520 Update 7/3 Till salu!

Bmw e34 Fix & Renovering
http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=17828
Användarens profilbild
Rabxorzz
F.D Moderator
Inlägg: 5617
Blev medlem: 26 mar 2008, 20:21
Ort: Skövde
Kontakt:

Inlägg av Rabxorzz »

Rikigt najs! :)
Bild
Användarens profilbild
chifen
F.D Moderator
Inlägg: 3773
Blev medlem: 12 aug 2007, 13:13
Ort: Sundsvall

Inlägg av chifen »

tackar ;) väntar bara på att delarna ska anlända till min återförsäljare sedan blir det order :)
DRD 84ccTuned by Cykelkraft http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=6520 Update 7/3 Till salu!

Bmw e34 Fix & Renovering
http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=17828
luddemuregard
Kinaraket
Inlägg: 970
Blev medlem: 29 jul 2007, 19:29
Ort: Ulricehamn

Inlägg av luddemuregard »

Vi vill se mer!
Malossi hyper racing
Användarens profilbild
meanzick
Axel och Vickes personliga slav
Inlägg: 7263
Blev medlem: 18 maj 2008, 12:25
Ort: Hemma hos Mille
Kontakt:

Inlägg av meanzick »

hur lång tid tar de inte ? ;)
Tillhör mille!
Användarens profilbild
chifen
F.D Moderator
Inlägg: 3773
Blev medlem: 12 aug 2007, 13:13
Ort: Sundsvall

Inlägg av chifen »

meanzick skrev:hur lång tid tar de inte ? ;)
min leverantör får hem grejerna om 1-2 veckor :cry: tar sån tid ju :O inte mitt fel iaf ;)

uppdaterar så fort det händer något! har inget garage att ha moppen på heller så blir ju lite jobbigt i vinter att hålla på verkar det som :O ska försöka få till det så att jag kan ha den på farsans jobb i vinter igen.

ska poleras lite mer grejer, motorn ska troligen få sig en ny färg också, kanske lite andra smågrejer också som är egen gjorda och ett nytt sadelöverdrag blir det också som jag troligtvis ska fixa någon brodyr på :)

stay tuned!
DRD 84ccTuned by Cykelkraft http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=6520 Update 7/3 Till salu!

Bmw e34 Fix & Renovering
http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=17828
Användarens profilbild
meanzick
Axel och Vickes personliga slav
Inlägg: 7263
Blev medlem: 18 maj 2008, 12:25
Ort: Hemma hos Mille
Kontakt:

Inlägg av meanzick »

chifen skrev:
meanzick skrev:hur lång tid tar de inte ? ;)
min leverantör får hem grejerna om 1-2 veckor :cry: tar sån tid ju :O inte mitt fel iaf ;)

uppdaterar så fort det händer något! har inget garage att ha moppen på heller så blir ju lite jobbigt i vinter att hålla på verkar det som :O ska försöka få till det så att jag kan ha den på farsans jobb i vinter igen.

ska poleras lite mer grejer, motorn ska troligen få sig en ny färg också, kanske lite andra smågrejer också som är egen gjorda och ett nytt sadelöverdrag blir det också som jag troligtvis ska fixa någon brodyr på :)

stay tuned!
då får vi hålla ut ;)
Tillhör mille!
Användarens profilbild
chifen
F.D Moderator
Inlägg: 3773
Blev medlem: 12 aug 2007, 13:13
Ort: Sundsvall

Inlägg av chifen »

Liten update
DRD 84ccTuned by Cykelkraft http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=6520 Update 7/3 Till salu!

Bmw e34 Fix & Renovering
http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=17828
Användarens profilbild
chifen
F.D Moderator
Inlägg: 3773
Blev medlem: 12 aug 2007, 13:13
Ort: Sundsvall

Inlägg av chifen »

Update med beställning!
DRD 84ccTuned by Cykelkraft http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=6520 Update 7/3 Till salu!

Bmw e34 Fix & Renovering
http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=17828
Användarens profilbild
meanzick
Axel och Vickes personliga slav
Inlägg: 7263
Blev medlem: 18 maj 2008, 12:25
Ort: Hemma hos Mille
Kontakt:

Inlägg av meanzick »

kommer bli grymt :twisted:
Tillhör mille!
Användarens profilbild
Riejumrx
Hedersmedlem
Inlägg: 5741
Blev medlem: 23 mar 2008, 17:11

Inlägg av Riejumrx »

Ska bli intressant och se resultatet 8)
Nyxorzz
Användarens profilbild
MarcusAndersson
King of the street
Inlägg: 2699
Blev medlem: 18 maj 2008, 17:03
Ort: sjöbo
Kontakt:

Inlägg av MarcusAndersson »

Lycka till chifen .Kan du länka till ditt gamla projekt ?
Bild
KLICKA PÅ BILDEN
Användarens profilbild
chifen
F.D Moderator
Inlägg: 3773
Blev medlem: 12 aug 2007, 13:13
Ort: Sundsvall

Inlägg av chifen »

MarcusAndersson skrev:Lycka till chifen .Kan du länka till ditt gamla projekt ?
tackar. Länk är fixat ;)
meanzick skrev:kommer bli grymt :twisted:
Man får hoppas på det :)
DRD 84ccTuned by Cykelkraft http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=6520 Update 7/3 Till salu!

Bmw e34 Fix & Renovering
http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=17828
Användarens profilbild
riejumannen
Gasres
Inlägg: 1455
Blev medlem: 09 dec 2007, 17:46
Ort: Karlstad

Inlägg av riejumannen »

ska bli kul å se ditt projekt än en gång :wink:
Fuck you i'm from sweden
Användarens profilbild
chifen
F.D Moderator
Inlägg: 3773
Blev medlem: 12 aug 2007, 13:13
Ort: Sundsvall

Inlägg av chifen »

UPDATE med beställningen hemma!
DRD 84ccTuned by Cykelkraft http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=6520 Update 7/3 Till salu!

Bmw e34 Fix & Renovering
http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=17828
Daanne
Avstängd
Inlägg: 612
Blev medlem: 21 sep 2008, 09:47
Ort: Uppsala

Inlägg av Daanne »

Det där var härliga saker du införskaffat! 8)

Har du portat cylinder förut? , Annars vet jag en kille på Mnf som gör 500kr per cylinder :P
Användarens profilbild
chifen
F.D Moderator
Inlägg: 3773
Blev medlem: 12 aug 2007, 13:13
Ort: Sundsvall

Inlägg av chifen »

Daanne skrev:Det där var härliga saker du införskaffat! 8)

Har du portat cylinder förut? , Annars vet jag en kille på Mnf som gör 500kr per cylinder :P
Japp, inte helt fel.

Nä, någon gång ska vara den första ;) ingen vanlig portning jag ska göra, ska sänka portarna för den ökade slaglängden så är ingen standardportning. Måste bara ha tag i verktyg. Får jag inte tag i något så lämnar jag in den men kostar ju som sagt.
DRD 84ccTuned by Cykelkraft http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=6520 Update 7/3 Till salu!

Bmw e34 Fix & Renovering
http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=17828
Tomaz
King of the street
Inlägg: 3621
Blev medlem: 05 okt 2008, 19:14

Inlägg av Tomaz »

chifen skrev:
Daanne skrev:Det där var härliga saker du införskaffat! 8)

Har du portat cylinder förut? , Annars vet jag en kille på Mnf som gör 500kr per cylinder :P
Japp, inte helt fel.

Nä, någon gång ska vara den första ;) ingen vanlig portning jag ska göra, ska sänka portarna för den ökade slaglängden så är ingen standardportning. Måste bara ha tag i verktyg. Får jag inte tag i något så lämnar jag in den men kostar ju som sagt.
Om du aldrig gjort det förut så tycker jag nog att du ska låta nån som kan göra det, och 500kr är ju inte så jätte dyrt :roll: men som sagt, man måste ju såklart lära sig och nån gång måste va den första :wink:
Användarens profilbild
chifen
F.D Moderator
Inlägg: 3773
Blev medlem: 12 aug 2007, 13:13
Ort: Sundsvall

Inlägg av chifen »

DerbiSM skrev:
chifen skrev:
Daanne skrev:Det där var härliga saker du införskaffat! 8)

Har du portat cylinder förut? , Annars vet jag en kille på Mnf som gör 500kr per cylinder :P
Japp, inte helt fel.

Nä, någon gång ska vara den första ;) ingen vanlig portning jag ska göra, ska sänka portarna för den ökade slaglängden så är ingen standardportning. Måste bara ha tag i verktyg. Får jag inte tag i något så lämnar jag in den men kostar ju som sagt.
Om du aldrig gjort det förut så tycker jag nog att du ska låta nån som kan göra det, och 500kr är ju inte så jätte dyrt :roll: men som sagt, man måste ju såklart lära sig och nån gång måste va den första :wink:
Någon gång ska vara den första ;) Man kan ju inte fega ur om man får chansen att göra det själv. Men hur bra blir det för dedär 500kr då? det ska ju vara exakt och fingertoppskänsla, ska ju förstora porten nedåt och inte störa kylkanalerna samt få rätt vinkel på porten.

Är ju kul att lära sig såna saker serru :)
DRD 84ccTuned by Cykelkraft http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=6520 Update 7/3 Till salu!

Bmw e34 Fix & Renovering
http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=17828
Användarens profilbild
MarcusAndersson
King of the street
Inlägg: 2699
Blev medlem: 18 maj 2008, 17:03
Ort: sjöbo
Kontakt:

Inlägg av MarcusAndersson »

chifen skrev:
DerbiSM skrev:
chifen skrev: Japp, inte helt fel.

Nä, någon gång ska vara den första ;) ingen vanlig portning jag ska göra, ska sänka portarna för den ökade slaglängden så är ingen standardportning. Måste bara ha tag i verktyg. Får jag inte tag i något så lämnar jag in den men kostar ju som sagt.
Om du aldrig gjort det förut så tycker jag nog att du ska låta nån som kan göra det, och 500kr är ju inte så jätte dyrt :roll: men som sagt, man måste ju såklart lära sig och nån gång måste va den första :wink:
Någon gång ska vara den första ;) Man kan ju inte fega ur om man får chansen att göra det själv. Men hur bra blir det för dedär 500kr då? det ska ju vara exakt och fingertoppskänsla, ska ju förstora porten nedåt och inte störa kylkanalerna samt få rätt vinkel på porten.

Är ju kul att lära sig såna saker serru :)

Precis kan inte mer än hålla med dig , du har teorin & praktiken kommer sitta !

Lycka till !
Bild
KLICKA PÅ BILDEN
Användarens profilbild
riejumannen
Gasres
Inlägg: 1455
Blev medlem: 09 dec 2007, 17:46
Ort: Karlstad

Inlägg av riejumannen »

fan va najs :) ser fram emot resultatet :wink:
Fuck you i'm from sweden
Användarens profilbild
chifen
F.D Moderator
Inlägg: 3773
Blev medlem: 12 aug 2007, 13:13
Ort: Sundsvall

Inlägg av chifen »

MarcusAndersson skrev: Precis kan inte mer än hålla med dig , du har teorin & praktiken kommer sitta !

Lycka till !
Ja, de får man ju hoppas :) vill ju inte gärna förstöra cylindern så man får ta lite i taget och mäta och jävlas :)

Tackar!
riejumannen skrev:fan va najs :) ser fram emot resultatet :wink:
Det gör jag med ;)
DRD 84ccTuned by Cykelkraft http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=6520 Update 7/3 Till salu!

Bmw e34 Fix & Renovering
http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=17828
Daanne
Avstängd
Inlägg: 612
Blev medlem: 21 sep 2008, 09:47
Ort: Uppsala

Inlägg av Daanne »

Kanske hört talas om Kalleson på MNF? Snackade med honom förut och han sa att han portade cylindrar för 500kr + frakt och han gör väldigt fina portningar.
Användarens profilbild
beckvall
F.D Moderator
Inlägg: 1851
Blev medlem: 20 okt 2008, 17:55
Ort: sundsvall

Inlägg av beckvall »

vilken LITEN cylinder :shock: eller kanske inte :shock:
Felpostarens värsta mardröm!
undrar du över något? släng iväg ett PM så svarar jag på de mästa!
Användarens profilbild
MarcusAndersson
King of the street
Inlägg: 2699
Blev medlem: 18 maj 2008, 17:03
Ort: sjöbo
Kontakt:

Inlägg av MarcusAndersson »

Daanne skrev:Kanske hört talas om Kalleson på MNF? Snackade med honom förut och han sa att han portade cylindrar för 500kr + frakt och han gör väldigt fina portningar.
Men vad förstår du inte danne :)

Chifen har kunskap för att porta.
Bild
KLICKA PÅ BILDEN
Användarens profilbild
TobbaN
King of the street
Inlägg: 3415
Blev medlem: 27 jun 2008, 18:38

Inlägg av TobbaN »

Den ordern måste kostat skjortan ^^
Älskar den mätarn, GE MIG DEN SNÄLLA!! :D :D
f.d TSR-Crew
Användarens profilbild
chifen
F.D Moderator
Inlägg: 3773
Blev medlem: 12 aug 2007, 13:13
Ort: Sundsvall

Inlägg av chifen »

Daanne skrev:Kanske hört talas om Kalleson på MNF? Snackade med honom förut och han sa att han portade cylindrar för 500kr + frakt och han gör väldigt fina portningar.
Seriöst :P försöker du ragga kunder åt honom eller? Jag att han kan göra det men vill i första hand göra det själv om jag får möjlighet och det har jag sagt ;) Tips uppskattas men det blir lite påträngande när du försöker tvinga på det.
MarcusAndersson skrev:
Daanne skrev:Kanske hört talas om Kalleson på MNF? Snackade med honom förut och han sa att han portade cylindrar för 500kr + frakt och han gör väldigt fina portningar.
Men vad förstår du inte danne :)

Chifen har kunskap för att porta.
Det får vi väl hoppas iaf ;) Man tackar för stödet iaf =)

TobbaN skrev:Den ordern måste kostat skjortan ^^
Älskar den mätarn, GE MIG DEN SNÄLLA!! :D :D
Mjo, alla pengar man jobbat ihop rök ju där, blev lite dyrt ;) Men sedan är det ju inte de vanligaste delarna heller och ska bli kul att se vad man kan få den att göra med grejerna.

Visst fan är mätaren läcker? Gillar det som satan när det är analog varvtalsmätare och digital hastighetsmätare, URSNYGGT! :) ska se om jag byter till blå lampor också, lite snyggare med blå bakgrundsbelysning och det passar mopeden bättre som har blå/svart/polerat tema ;)
DRD 84ccTuned by Cykelkraft http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=6520 Update 7/3 Till salu!

Bmw e34 Fix & Renovering
http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=17828
Skriv svar