TSR-app till Android!

tsrapp_copy_650

Nu finns moppemekarens lilla hjälpreda som app för android!

Har du någonsin stått i garaget med en isärplockad växellåda och kliat dig i huvudet för du inte minns hur den skulle monteras, eller funderat på hur mycket tvåtaktsolja du skall ha för att få rätt blandning i tre liter bensin?

Nu har vi på TSR försökt att göra livet lite enklare för dej. Vi har nämligen tagit fram en app som vi hoppas skall hjälpa dig lite i din garagevardag utan att du skall behöva springa in och titta på datorn.

---> Aningen söker du på "Twostrokerider" i playbutiken för att hämta den eller så följer du denna länk: https://play.google.com/store/apps/details?id=appinventor.ai_ggaabbe.Twostrokerider

Följande funktioner finns för närvarande med:

Oljeblandning
Här anger du mängden bensin du skall blanda upp, samt hur många procent olja den skall bestå av. Med hjälp av detta räknar appen ut oljemängden som pressenteras i liter, deciliter och milliliter.


Beräkna drevning
Tanken med denna del av appen är att man skall kunna beräkna en teoretisk topphastiget efter byte av drev. Med andra ord, vad händer om jag minskar framdrevet med två kuggar?


Räkna ut kubik
Mata in slaglängd och borrning och få ut dern faktiska volumen i din motor.


Hastighet från RPM
Den här funktionen omvandlar varvtalet till kilometer i timmen. I nuläget finns den för motorerna EBS, D50B0 och AM6. Funktionen kan vara intressant eftersom varvräknaren brukar vara mer exakt än hastighetsmätaren på en moped. Med andra ord bör detta vara en mer exakt metod för att beräkna t.ex. topphastigheten på en moped är att avgöra det med hastighetsmätaren.

Sprängskisser – Här finns ett antal sprängskisser för de mest vanliga motorerna. Förhoppningsvis skall vi kunna utöka den här delen allt eftersom.

Chatten – här är tanken att man skall kunna ställa frågor kring moped problem. Notera att detta är en del av appen som är under konstruktion.
 

Finns det övriga önskemål om funktioner som kan läggas till i programmet så får ni gärna komma med förslag.


Mvh
/TheGrimReaper och ggaabbe

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Kommentarer (7)

Skriven av Filip Ehrendahl 2015-04-17 19:57

När kommer den till Apple?

Skriven av Jeffan98 2015-03-25 15:06

Ett önskemål som jag har är att lägga in sachs och zundapp motorerna m.m i appen också det skulle va till stor hjälp för oss som har en compact eller en zundapp :)

Skriven av potog 2015-02-21 20:51

feting nice ju :)
kommer nog att komma till nytta för många :)

Skriven av potog 2015-02-21 20:51

feting nice ju :)
kommer nog att komma till nytta för många :)

Skriven av Vikke2 2015-02-20 21:45

fint kommer den att komma till iphone ?

Skriven av Persson97 2015-02-18 04:33

Hade man inte haft iphone hade den testats direkt! ;)

Skriven av DEA!! 2015-02-16 21:30

Grymt! Har dock ej testat ;)