Skaffa digital hastighetsmätare?

Att skaffa digital hastighetsmätare är väldigt vanligt hos dom som har nudebar styre eller kör trimmat. Det är både bra och snyggt. Då har du som man kan säga Allt I Ett, bensinmätare, hastighetsmätare osv. Här kommer några bra mätare från Koso och lite bra fakta som kan vara bra och veta om dom.


Koso XR-SA, är den mest vanliga vad jag har sett. Den är har ett bra pris och så får man mycket för pengarna. Funktionerna på denna är bensinmätare, hastighetsmätare, oljelampa och mycket mer. För att få den perfekta hastghetsmätningen så bör mopedens fälgar minst vara 8”-tum. Och tankmätaren fungerar med 100 ohm.

Pris ca: 700 kr


Koso XR-SN, lite dyrare mätare men har en mycket god kvalite. Den här har funktioner såsom bensinmätare, varvmätare, hastighetsmätare, temperaturmätare osv. Den har en lagom stor skärm och lyser starkt blått och ger ifrån sig ett mycket bra ljus när man åker på kvällen eller när det är mörk. Denna passar både 4-takt och 2-takt.

Pric ca: 1200 kr


Koso RX1N, är rent ut sagt ett skitsnyggt instrument för dom som kör med original styrkåpor. Den är riktig snygg fast den har ett väldigt högt pris. Den har många funktioner som exempel Oljelampa, säger till när vattnet håller på att ta slut, temperaturmätare, och blinkersindikatorer osv. Men trots det dyra priset så får du mycket hög kvalite.

Pris ca: 2000 kr


Koso Digital RS Dyno 2007, den mest funktionella av dom alla, den är mycket snygg och har mer funktioner än man kan tro. Denna skulle jag rekommendera till dom som kör starkt trimmade mopeder, det vill säga sprint mopeder. För det är då denna kommer mest till nytta. Den har allt från hastighetsmätare till trippelmätare. Det är en grym mätare som ger dig all information du behöver på vägen. Den har till och med kurvdiagram så du kan optimera din moppe till max.

Pris ca: 2000 kr

Här kom några exempel så nu är det upp till dig att välja, det finns givetvis fler mätare men de här är fyra stycken riktigt bra.

Lycka till

// KoNG

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Kommentarer (6)

Skriven av papi 2010-10-18 19:50

jag bytade hastighetsmäter sensor men får den i att funka mäteren sitter på roxon sm

Skriven av diddssondt50r 2009-09-06 13:37

min koso xr-sa visar mkt fel på hastigheten

Skriven av felle95 2009-09-01 18:01

kan någon göra en guide om hur man installerar en digital mätare

Skriven av marCusC 2009-06-04 16:33

har Koso XR-SA temeraturmätaree??

Skriven av blue-neon 2008-11-11 16:22

asså är det nån som vet hur fan man ska få blinkers att funka på en viva city med en Koso XR-SA mätare?

Skriven av RHellgren 2007-11-25 15:42

Någon som har koll på vilka inställningar en koso XR-SA ska ha för att hastighet och distans ska stämma? kan inte få till det- _ -