Rider Profile - Krister Gustafsson

Kort info
Krister Gustavsson från Blekinge i Sölvesborg
Klubb: Team Blekinge
Klass: Promod 50
Meriter: Vunnit 2 deltävlingar i SM
 
krille_gustafsson_700

Chassi: En salig blandning av Sachs E-Type och Hercules till en omsvetsad Gileratank
Motor: AM6 Cylinder: Malossi MHR
Vevparti: Malossi MHR Koppling och växellåda original med förstärkta lamellfjädrar från Malossi
Förgasare: Dellorto VHST 28
Reed: Malossi VL18
Avgassystem: Malossi MHR Bränsle: Aspen 95
Tändning: MVT Digital Direct Effekt: 17.1 hk och är bromsad hos Södermans Racing i Söderhamn
Bästa tid slagen på Bivaröd Raceway:
- 60 fot: 1.781
- Sluttid: 9.825
- Sluthastighet: 101.7 km
 
När började du köra?
Jag hade ju sett alla dessa filmer om moppedragrace som florerar på internet plus diverse forum som handlar om detta, men aldrig kört innan, ja faktiskt aldrig sett förutom på internet. Jag blev mer och mer nyfiken och började att ställa frågor och det fanns hjälpsamma människor som tålmodigt svarade på alla upptänkliga frågor som jag kunde tänkas ha och på det viset blev jag övertygad om att jag åtminstone skulle prova på en tävling. Så nu i somras (2016) hade jag fått ihop en fungerande moppe som åtminstone lät bra i garaget och till slut övertalade Christer Söderman mig att delta i Norberg SM-deltävling, sagt och gjort så packade jag in moppen i baksätet på min gamla BMW (framhjulet avmonterat) och åkte dit. Den tävlingen vann jag och det gav blodad tand. Nu till i år har jag byggt om ramen så att den är mer anpassad till dragrace och samtidigt håller jag på med ett 70 promodbygge som jag har förhoppning om att hinna bli klar med till årets SM-serie.

Tack för detta Krister. Vi på redaktionen önskar dig lycka till i årets säsong.
// Redaktionen

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Kommentarer (0)
Det finns inga kommentarer att visa