Instagramtävling om fyllekörning ger unga körkortspengar

 

fyllekrning_690

Instagramma och tävla om körkortspriser värda 10 000 kr

MHF arrangerar en Instagramtävling inför Trafiknykterhetens Dag 18 maj. Ungdomar mellan 16 och 25 år inbjuds att tävla om bästa illustrationen av "Så hindrar jag en fyllekörning". Uppgiften är att publicera film, foto, text eller teckning på instagram på temat. Tre vinnare får presentkort på sammanlagt 10 000 kronor till körkortsutbildning. 

Varje år dör minst 60 personer på grund av alkohol och droger i trafiken. Det sker 12 500 fyllekörningar per dag. Hur stoppar vi det? Går det att hindra någon som tänker köra full? Hur gör du för att stoppa någon i din närhet som vill köra bil, moped eller annat fordon påverkad?

Alla mellan 16 och 25 år kan delta i MHF's instagramtävling: ”Så hindrar jag en fyllekörning"

Uppgiften är att sätta ihop en kort film, eller arrangera ett foto som illustrerar hur man bäst stoppar en fyllekörning.

Kom på en riktigt bra idé och kombinera gärna allvar och humor. Tagga tävlingsbidraget med #körintefull samt @mhf.se så att MHF kan hitta det. OBS! Alla deltagare måste ha en öppen instagramprofil för att vi ska se bidraget.

Bidragen måste publiceras senast den 24 april.

En jury från MHF väljer ut de tre bästa förslagen. Vinnarna offentliggörs i samband med Trafiknykterhetens dag i Jönköping den 18 maj. MHF väljer tillsammans med vinnarna ut lämpliga trafikskolor där presentkorten kan lösas in.

- Första pris: Presentkort på 7 000 kronor
- Andra pris: Presentkort på 2 000 kronor
- Tredje pris: Presentkort på 1 000 kronor

Alla priser sponsras av Körkort Online, www.korkortonline.se

Fakta om Trafiknykterhetens Dag 18 maj 2017

Trafiknykterhetens Dag instiftades 2002 och är en dag då hela Sverige skänker en tanke till alla som drabbats av rattfylleriolyckor och deras anhöriga. Manifestationer mot rattfylleri äger rum i hela landet. Rikseventet arrangeras i år i Jönköping. Arrangörer är MHF och MADD Sweden tillsammans med ett flertal samarbetspartners.

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Kommentarer (0)
Det finns inga kommentarer att visa