Mannen med stoppie-rekordet talar ut till twostrokerider!

Söndagen den tionde juni vaknade Kari Andersson och beslöt sig för att öva stoppies som han hade gjort dagen innan. Han åkte ut till stoppie-rakan som han kallar det. Han vill helst inte berätta namnet på sträckan. Det enda han avslöjar är att det är en otrafikerad väg som ligger i vagnhärad. 
                                    
Några veckor innan hade han ett personligt rekord på 48 meter. Likadant som hans konkurrent Kristoffer. Kocke som han också kallas är en legend på de flesta mopedsidor och pratar man stoppies så hörs namnet kocke rätt ofta. Kocke som har en crossmoped utav modellen Beta. De flesta crossmoper brukar ha 21 tum fram och 18 tum bak. Storleken på framdäcket har stor betydelse när det gäller stoppies. En annan faktor är däcken. Köper du ett nytt däck så måste du oftast nöta in det. Annars brukar man oftast slira på framdäcket.

 

Stoppie-rekordet är 68 meter och innehavs av Kari Andersson från Mölnbo. Det intygar också hans vänner samt åskådare runt omkring som var närvarande under tiden som han övade.
Rekordet mättes med måttband av 2 personer som sedan kontrollerades av en annan åskådare. Alla tre fick samma svar – 68 meter!

Kari är inte nöjd och menar på att ingenting är omöjligt. 100 metersträcket vill jag alla fall nå innan jag avslutar min karriär med min stuntmoppe. När han sedan byter upp sig till mc så ska han försöka slå legenden och stuntprofilen Kaneone. Kaneone som har världrekordet på stoppies inom hastigheten. Han drog upp i 137 MPH på framhjulet och gled sedan en bra bit.

 


Vill du se de svenska stoppie rekordet med scooter på film? http://www.youtube.com/watch?v=oXAesrrsWy0
Vill du läsa mer om Kari?
www.X-stunter.com

/Oliver Qvicker

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Kommentarer (4)

Skriven av Trekkertobbe 2012-08-27 13:23

Det är inte stoppie rekordet ni kan ju kolla upp det innan. Ni har inte hört talas om Oscar orre eriksson Som drog 86 meter http://www.youtube.com/watch?v=061Rh1Ze6uE

Skriven av viiktor15 2011-09-25 22:09

borde inte gillas då det är nerförsbacke

Skriven av aerox110cc 2008-07-19 20:14

det där är väl inte rekordet?

http://www.youtube.com/watch?v=SS2tfY7AXB4

han kör ju mkt längre!

Skriven av banshee 2008-03-29 18:12

snygg aerox iaf :D