Majkeys Rieju MRX 200cc 2012-05-17 Till SALU

Här kan du visa upp ditt projekt som inriktar sig på cross och supermotard. Inga frågor i detta forum!

Moderatorer: Speedway, MrAndersson, TheAndersson, CaToXXo

Användarens profilbild
Majkey
Elmoped
Inlägg: 124
Blev medlem: 29 juli 2010, 18:56

Majkeys Rieju MRX 200cc 2012-05-17 Till SALU

Inlägg av Majkey »

Majkeys Rieju MRX
Bild

Setup:
Loncin 200cc 4takt
28mm Stage6 förgasare

Då det blivit så våldsamt fullt i den här tråden och det inte finns nån spoilerfunktion så rensar jag bort allt gammalt.. För den som vill ta en titt på vad som hänt tidigare så ligger fortfarande allt kvar på moppenet: http://www.moppenet.nu/showthread.php/3207

Gamla updates:
[spoiler]

Update 2012-01-02 Gaffelbensskydd
Var ute tidigare och monterade skydden.. Så här kommer några bilder

Bild

Bild

Bild

Vad tycks? Satte på handskydden samtidigt.. Igen.. :P Tyckte personligen att det var snyggast med dom på

Update 2012-02-10 Motorbyte

Känner att jag inte har nån större lust att pilla med ettriga tvåtaktare länge så har beställt mig en Loncin 200cc. 4takt, luftkyld, elstart och runt 15 hästar. Kommer nog bli en mysig motor..

http://www.motorhandel.se/1/sv/motorer/ ... lstart.php

Så nu säljer jag min fina AM6a. Komplett med PR rör och allt som kan tänkas behöva.. Cdi box m.m. Renoverad förra vintern då jag bytade ALLA lager (skf) och packboxar. Ny Stage6 vev m.m.. Så den har många mil kvar..

Ge mig ett bud :)

Har vart ute och plockat ner moppen till ett rullande chassi.. Motorn kommer väll på måndag-tisdag så nästa helg skall jag försöka få upp allt till farsans verkstad så jag kan börja kapa och svettsa..

UPDATE 2012-02-15

Nu har jag fått hem motorn. Den var fetare än jag trodde XD.. Elen är ett mysterium, finns ingen som helst dokumentation på den.. Men det fixar sig..
Här kommer lite bilder

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild


UPDATE 2012-02-17
Var idag ute och kapade lite i ramen. Och försökte se på ett ungefär vart jag skulle ha motorn.. Fick kapat bort nästan hela "ramen" som motorn sitter i. Lämnade bara kvar dom 2 horisontella stagen som motorn står på. Fick även böjt ner dessa lite för att få motorn i rätt vinkel. Det kommer bli så trångt så att tanken inte längre kommer passa. Kommer antagligen få kapa bort en del av tanken och täta den igen. Det här är ju inget som kommer till att synas så klart. Men jag tror det kommer bli bra..

Nu till lite motor problem. Jag fick tag i elschema från återförsäljaren som stämmde överens med mina kablar.. Men får ingen gnista på den.. Och mäter jag på kablarna direkt från motorn så får jag max 12v, som fort sjunker ner till typ 7 volt när jag drar runt startmotorn. Känns som nått är fel.
En annan rolig grej är att jag INTE kan dra runt kicken.. Nu har jag iof bara haft motorn på golvet så får ingen direkt kraft. Men även när jag tar ut stiftet så är kicken helt stum.. Hur mycket jag än tar i med handen.. Men med startmotorn går den runt.. Aja, BILDER.. Tycker personligen det ser riktigt fett ut :D

Bild

Bild

UPDATE 2012-03-04
Har vart ganska snål med updates det sista.. Men tro för fasen inte att projektet är dött.. Har blivit väldigt många negativa och otroligt hjärndöda kommentarer (mest från moppenet :P).. Men jag ger inte upp för det.
Aja, över till vad som har hänt.. Mopeden har stått på farsans verkstad nu sen förra helgen.. Och självklart har gasen vart slut i svetsen. Så förra helgen började vi tillverka lite nya fästen, och denna helgen så fick vi svetsat dit allt där det skulle vara.. Här kommer lite bilder


Bild
Helhets bild

Bild
Här ser man fästet i toppen.. Här blev det inte helt bra. Skall kapa bort 4kants bitarna och sätta platta fästen som går ner istället

Bild
Och här ser man dom undre fästena

Lyckades såklart kapa bromsslangen bak.. Så hojta till om du säljer en bromsslang eller komplett bromssystem bak.
Har även beställt nytt framdrev (då det som satt på var för 428kedja), kedja och lite elprylar.[/spoiler]

UPDATE 2012-03-11
[spoiler]
Fyfan vilken helg.. Har bråkat med elen hur länge som helst.. Men tillslut så fick jag ordning på det :D.. Så jag drog på förgasare, la tanken lite löst uppe på. Och drog igång.. Som lovat så kommer här en liten film.
Ljudet i filmen är helt fel.. Det vrålade så fruktansvärt så ljudet fick damp när jag spelade in.. Så det låter lite löjligt på filmen :P

http://youtu.be/5EAIMsSoFrs
Youtube funktionen verkar inte funka som den skall? Men här ovan är länken


Att göra nu är:
Fixa översta motorfästet
Fixa insuget bättre
Fixa tank? Hur nu det skall gå till.. Lär inte finnas mycket platts kvar till nån tank.. Men det fiixar sig
Tillverka ett avgassystem..
Dra eget elsystem
Byta olja i motorn.. Levereras tydligen bara med nån "transportolja"

Montera ihop skiten :D

[/spoiler]

UPDATE 2012-03-13
[spoiler]
Har fixat insuget.. Så nu är förgasarn precis bakom cylindern i helt rätt vinkel.. Har även kapat tanken.. Blev dessvärre inte så mycket volym kvar XD.. Men borde la bli ett par liter iaf. Skall även ha den gamla oljetanken som reservtank.. Tar soppan slut så har jag iaf lite soppa att ta mig hem med..

Ang. tanken så skall jag ta en laminatskiva (glasfiber) och sika fast i botten. I denna kommer jag sätta en nippel till bensinslangen.. Enda kruxet är bara att hitta nått lim/fog som fäster i ABS plast och tål bensin..

Bild

Bild

Bild
[/spoiler]

UPDATE 2012-03-13
[spoiler]Har haft dåligt med tid att uppdatera då jag köpte mig en bil som var mer problem med än väntat =(.. Men projektet är inte dött.. Började svetsa avgassystem i helgen. 44mm avgasrör från biltema..

En liten smygbild bjuder jag på

Bild

Ge mig lite kommentarer nu ^^[/spoiler]

UPDATE 2012-03-22
[spoiler]
Nu sitter det ljuddämpare på skiten :D.. Då jag inte fick tag i en MC ljuddämpare för rimligt pris så köpte jag den minsta jag kunde hitta på Biltema.. Dämparen jag hittade var till nån VW bil..

Bild

Bild

Sådär blev det.. Jag är nöjd :D.. Nu måste jag bara få tag i ett 40mm rör som passar mot cylindern. Så kan jag svettsa ihop allt sen..

Kåporna sitter bara löst på så jag kunde se hur jag skulle dra ljuddämparen.. Och tanken höll inte tätt *suck*.. Blir till att hitta nån annan gegga att täta med.. Biltemas tål uppenbarligen INTE bensin då den löste upp sig.[/spoiler]

UPDATE 2012-03-26
[spoiler]
Orkar inte lägga upp några bilder då det inte hänt nått jätte skojigt.
Håller på att plasta tanken invändigt. Skall sedan sänka ner en laminatskiva typ 5mm som jag sedan plastar fast underifrån. Skall nog bli tät till slut :P

Har fått svetsat klart avgassystemet.. fixat koppling, gaswire. Dratt dit förgasaren, m.m m.m... Samt STARTAT DEN :D :D..

SATAN vad skönt den låter.. Öronorgasm på HÖG nivå.. Spännde fast min gamla tank (till bubbelkåporna) Och körde några meter på parkeringen. Verkar va ett jävla ös i maskinen..
Efter jag varmkört maskinen så bytade jag olja.. Skall tydligen göra det ett par gånger till när maskinen är ny..

Nästa helg planerar jag att bli färdig med tanken.. Sätta dit alla kåporna och få en körbar hoj så jag kan dra några rundor på riktigt :D...
Samt börja med Elsystemet.. Längtar ^^
[/spoiler]

UPDATE 2012-03-30
[spoiler]
Går inte bra nu känns det som.. Lyckades fritera den bakre bromsslangen..

Helt jävla otroligt.. Kopplade in ett batteri då jag skulle få iordning på elstarten.. jordade batteriet i skruven som håller fast bromscylindern.. Bara provisoriskt liksom för att testa.. Och det funka bra.. Lysena funkade och allt.. Men sen ser jag att slangjäveln RYKER.. Den vart så varm så det knappt gick att ta i den.. Min jävla jord var så dålig så den jordade genom den stålomspunna slangen.. Så slangjäveln smälte från insidan.. SUCK

Aja. Men all elen är dragen nu.. Köpt nytt större batteri.. Elstarten är kopplad på tutknappen (då jag endå inte kommer använda ngn tuta).. Så den biten är löst.. Måste bara svetsa dit ett fäste för batteriet..

Sen så tog jag faktiskt min första riktiga provtur.. Den gjorde hela... TADA 50-55km/h.!!!!!!. Stark som en oxe.. Kunde starta på 4e växeln.. Den måste drevas nått fruktansvärt.. Och det är svårt att få tag i stora framdrev som passar 420 kedja, och nästan inga websidor skriver om dreven är till lilla eller stora drevaxeln.. jag har stora 18/20mm tror jag..

Blir till att köpa minsta möjliga bakdrev.. Men det är fan inte heller lätt att hitta till dom gjutna RRX fälgarna..

Tanken är fortfarande inte klar.. Och helgen ser rätt upptagen ut.. Sen så läcker min framgaffel massor olja, bakdäcket är fullt av sprickor m.m m.m... Jag orkar inte :P..

Har nån en bromsslang liggandes så HOJTA TILL FÖR FAN..
[/spoiler]

UPDATE 2012-04-12

[spoiler]Har hänt en hel del det sista.. Har bytat drevning till 17/46.. Hade tidigare 15/52.. Och skillnaden var pinsam.. Får försöka hitta ett mycket mindre bakdrev att modifiera dit.. Men det är ett senare bekymmer..

Tanken funkar fint, fick köpt ett bromssystem av stuntvirre som jag tog bromsslangen ifrån. Så det problemet är oxå löst..

Hur som helst, här har ni några bilder, och en video där jag leker lite på en grusplan. Videon gjorde jag med mobilen, och det kom med nån ful mall..

Bild

Bild

Bild

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dGgSivCJ ... dpk3HNKVY=[/youtube]
[/spoiler]

UPDATE 2012-05-17
Har nu bestämt mig för att sälja Riejun. Tanken är att få in lite pengar till mc-kort. Ge mig ett seriöst bud så får vi se om jag är intresserad ;)..

Som det är nu vill jag sälja den komplett.

Har sedan förra updaten lackat om svingen (äntligen XD), och ställt in förgasaren lite bättre. Topfart 81km/h enligt gps.. Får man bara bytat bakdrev så kan man få upp den i betydligt högre hastigheter.

Kan hända att jag tar några nya bilder på den i helgen och lägger upp här.

Ge mig lite kommentarer nu ^^
Mvh Majkey
Senast redigerad av Majkey den 17 maj 2012, 14:19, redigerad totalt 55 gång.
Användarens profilbild
Spray
Svårstartad skrothög
Inlägg: 301
Blev medlem: 2 juli 2010, 13:36

Inlägg av Spray »

Kul att du köpte tillbaka den :D
Bild
Användarens profilbild
bluerider94
King of the street
Inlägg: 2135
Blev medlem: 10 juli 2009, 21:09
Ort: Lysekil

Inlägg av bluerider94 »

Skoj! Hur gammal är du nu? ;)
snygg bakskärm, gustaviansk stil elle?

Oskar Hagstöm "Det är skit konstigt med mig, antingen får jag INGET eller så får jag något"
Användarens profilbild
Majkey
Elmoped
Inlägg: 124
Blev medlem: 29 juli 2010, 18:56

Inlägg av Majkey »

bluerider94 skrev:Skoj! Hur gammal är du nu? ;)
Blir 22 till hösten. Siffrorna i första posten kanske inte stämmer helt hundra. Men minnet sviker en när man börjar bli gammal :P
Användarens profilbild
KarlssoN^
F.D Moderator
Inlägg: 3462
Blev medlem: 4 oktober 2009, 16:41
Ort: Hällvadsholm

Inlägg av KarlssoN^ »

Majkey skrev:
bluerider94 skrev:Skoj! Hur gammal är du nu? ;)
Blir 22 till hösten. Siffrorna i första posten kanske inte stämmer helt hundra. Men minnet sviker en när man börjar bli gammal :P
Aa, för du är så "jätte" gammal också :roll:


Ontopic: fin hoj, fint projekt, fin setup, kan det bli bättre? 8)
Användarens profilbild
DEA!!
Hedersmedlem
Inlägg: 6937
Blev medlem: 13 juni 2008, 20:51

Inlägg av DEA!! »

MRX är det bästa man kan få tag i!!
MRX <3
Årets Styrelsemedlem 2013
Användarens profilbild
Majkey
Elmoped
Inlägg: 124
Blev medlem: 29 juli 2010, 18:56

Inlägg av Majkey »

Trevligt med alla kommentarer. Skrev fel i första inlägget, är 24mm förgasare jag satt på. Ändrat nu ^^.
Näe, ska ut nu och se om man kan fått dratt dit kedjan o lite grejer så man kan ta en sväng. Update Senare
Användarens profilbild
Majkey
Elmoped
Inlägg: 124
Blev medlem: 29 juli 2010, 18:56

Inlägg av Majkey »

Update i första posten.
Jag behöver lite hjälp =/
Användarens profilbild
KarlssoN^
F.D Moderator
Inlägg: 3462
Blev medlem: 4 oktober 2009, 16:41
Ort: Hällvadsholm

Inlägg av KarlssoN^ »

24mm förgasare är inte för stort, men det att den bluddrar är antingen att du har för stort munstycke, eller hög oljehalt i bensinen.
Användarens profilbild
Majkey
Elmoped
Inlägg: 124
Blev medlem: 29 juli 2010, 18:56

Inlägg av Majkey »

Update!!
försök gärna svara på några av mina frågor :)
Användarens profilbild
KarlssoN^
F.D Moderator
Inlägg: 3462
Blev medlem: 4 oktober 2009, 16:41
Ort: Hällvadsholm

Inlägg av KarlssoN^ »

Det funkar med strumpan om den håller ;)
Användarens profilbild
Roserud
Elmoped
Inlägg: 84
Blev medlem: 11 juli 2010, 08:35

Inlägg av Roserud »

Härligt att köpa tillbaka en sak och sedan renovera den igen! :) Riktigt snygg :)
Användarens profilbild
Majkey
Elmoped
Inlägg: 124
Blev medlem: 29 juli 2010, 18:56

Inlägg av Majkey »

Roserud skrev:Härligt att köpa tillbaka en sak och sedan renovera den igen! :) Riktigt snygg :)
Yes, känns välldig roligt =). Synd bara att det har kostat så mycket pengar =/ lär juh inte tjäna några pengar om jag sålt den =P. Men men.
Funderar på att kapa kåporna som några har gjort här.
Finns det nån mall, eller skall man köra på känsla? =P
folie_89
Elmoped
Inlägg: 13
Blev medlem: 14 augusti 2010, 23:32
Ort: grundsund

Inlägg av folie_89 »

Fin moped. Grymt med potential i den. Keep up the good work :D
Användarens profilbild
Majkey
Elmoped
Inlägg: 124
Blev medlem: 29 juli 2010, 18:56

Inlägg av Majkey »

Tackar, Tackar. Update i första posten
Användarens profilbild
Majkey
Elmoped
Inlägg: 124
Blev medlem: 29 juli 2010, 18:56

Inlägg av Majkey »

Update. Lite kommentarer hade vart vääldigt trevligt :wink:
Användarens profilbild
Majkey
Elmoped
Inlägg: 124
Blev medlem: 29 juli 2010, 18:56

Inlägg av Majkey »

Update
Användarens profilbild
Majkey
Elmoped
Inlägg: 124
Blev medlem: 29 juli 2010, 18:56

Inlägg av Majkey »

Update
Användarens profilbild
Maltyboy
DunderDubbelPostarN
Inlägg: 582
Blev medlem: 21 september 2009, 18:41
Ort: Södetälje

Inlägg av Maltyboy »

jag skulle aldrig kunna köpa tillbaka nått som jag sålt!
se hur nån annan misshandlat den! 8)
men vi är ju alla olika!
199 Lives

THE POWER OF DREAMS
Användarens profilbild
Majkey
Elmoped
Inlägg: 124
Blev medlem: 29 juli 2010, 18:56

Inlägg av Majkey »

Maltyboy skrev:jag skulle aldrig kunna köpa tillbaka nått som jag sålt!
se hur nån annan misshandlat den! 8)
men vi är ju alla olika!
Haha. Näe, men var farsans polare som köpt den. Men gubben som skulle göra iordning den tyckte den var för ny och avancerad :P. Så jag visste juh att den var i samma skick som jag lämnat den. Blev däremot förvånad över hur mycket JAG misshandlat den. Men men, var bara fullt ös medvetslös på den tiden ;)
Användarens profilbild
Majkey
Elmoped
Inlägg: 124
Blev medlem: 29 juli 2010, 18:56

Inlägg av Majkey »

update
Användarens profilbild
Majkey
Elmoped
Inlägg: 124
Blev medlem: 29 juli 2010, 18:56

Inlägg av Majkey »

updaaaate
Användarens profilbild
Majkey
Elmoped
Inlägg: 124
Blev medlem: 29 juli 2010, 18:56

Inlägg av Majkey »

update
Användarens profilbild
Majkey
Elmoped
Inlägg: 124
Blev medlem: 29 juli 2010, 18:56

Inlägg av Majkey »

Mini mini Update
Addicts
Elmoped
Inlägg: 58
Blev medlem: 12 februari 2011, 01:06
Ort: Borås

Inlägg av Addicts »

Snygg! :D
Användarens profilbild
adddam
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 394
Blev medlem: 23 maj 2010, 11:35
Ort: märsta

Inlägg av adddam »

jävligt kul att du köpte tbx din egna moppe :lol: men den var fin så förstår dig :wink:
It's not the fart thats kill u, it's the smell

Det är inte farten som dödar dig, de är smällen.
Användarens profilbild
ServerError
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 663
Blev medlem: 4 september 2010, 23:23
Ort: Eslöv
Kontakt:

Inlägg av ServerError »

Tyckte du om röret på första bilden?
Användarens profilbild
Majkey
Elmoped
Inlägg: 124
Blev medlem: 29 juli 2010, 18:56

Inlägg av Majkey »

ServerError skrev:Tyckte du om röret på första bilden?
Yes gjorde jag.. Men på den tiden körde inte varannan moppe runt med underliggande =P. Bra effekt var det oxå. Men som sagt. Var evigheter sedan känns det som, samt att jag inte hade så många rör att jämföra med..

Importerade mitt från holland. Gick inte att köpa i sverige 8)
siiimooon
Gasres
Inlägg: 1264
Blev medlem: 8 april 2009, 11:07

Inlägg av siiimooon »

Satte du dreven rätt när du satte ihop motorn?
Eftersom du sa att den vibrerade..
Användarens profilbild
Majkey
Elmoped
Inlägg: 124
Blev medlem: 29 juli 2010, 18:56

Inlägg av Majkey »

siiimooon skrev:Satte du dreven rätt när du satte ihop motorn?
Eftersom du sa att den vibrerade..
Yes, det gjorde jag. Så pilarna gick ihop. Men tack endå :D
Användarens profilbild
ServerError
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 663
Blev medlem: 4 september 2010, 23:23
Ort: Eslöv
Kontakt:

Inlägg av ServerError »

Majkey skrev:
ServerError skrev:Tyckte du om röret på första bilden?
Yes gjorde jag.. Men på den tiden körde inte varannan moppe runt med underliggande =P. Bra effekt var det oxå. Men som sagt. Var evigheter sedan känns det som, samt att jag inte hade så många rör att jämföra med..

Importerade mitt från holland. Gick inte att köpa i sverige 8)
Så det är inget du rekommenderar?
Användarens profilbild
CaToXXo
King of the street
Inlägg: 3838
Blev medlem: 24 juli 2010, 12:45
Ort: Alingsås

Inlägg av CaToXXo »

Tycker du att boostbottlen har gjort nån skillnad? Fin moppe f.ö :)
Pizzadax
Elmoped
Inlägg: 106
Blev medlem: 1 november 2009, 19:04

Inlägg av Pizzadax »

Ja va så om man kör med förlitet munstycke eller ställer in fögen perfekt vilket är lite ljusbrunt. Tillräckligt me bensin kommer inte ffram ibörjan innan de börjar bli vakum i motorn. Om den går bra efter dom 20 sek är de helt normalt men att kolla blandningen är inte fel:)
CK2 Tuning!
Användarens profilbild
Majkey
Elmoped
Inlägg: 124
Blev medlem: 29 juli 2010, 18:56

Inlägg av Majkey »

ServerError skrev:
Majkey skrev:
ServerError skrev:Tyckte du om röret på första bilden?
Yes gjorde jag.. Men på den tiden körde inte varannan moppe runt med underliggande =P. Bra effekt var det oxå. Men som sagt. Var evigheter sedan känns det som, samt att jag inte hade så många rör att jämföra med..

Importerade mitt från holland. Gick inte att köpa i sverige 8)
Så det är inget du rekommenderar?
Jag kan inte uttala mig om effekten, Men jag har fått den uppfattningen att det inte skall vara nån skillnad på vanliga TK och den här? Är man mycket ute i skogen är underliggande inte att rekomendera.. Och utseendet är ju en smaksak =)
Användarens profilbild
Majkey
Elmoped
Inlägg: 124
Blev medlem: 29 juli 2010, 18:56

Inlägg av Majkey »

CaToXXo skrev:Tycker du att boostbottlen har gjort nån skillnad? Fin moppe f.ö :)
Tack :D . Jag tyckte mig känna skillnad.. Men sen om det var boostbottlen som gjorde det eller något annat vet jag inte.. Har man inte köpt allt annat så tycker jag man kan sattsa på en boostbottle. Annars så är det nog mer värt att lägga pengarna på nått annat, typ större förgasare eller liknande
Skriv svar