Moppen tokvarvar

Här pratar vi om allt angående motor/trimning för Cross/SM/RR/Veteran

Moderatorer: Speedway, MrAndersson, TheAndersson, CaToXXo

Alexxander
Elmoped
Inlägg: 24
Blev medlem: 21 juni 2014, 19:11

Moppen tokvarvar

Inlägg av Alexxander »

Tja, har en Rieju mrt som ibland börjar varva av sig själv när man kör, det är inte gasen som hänger sig utan bara att den varvar ungefär som om man gasar fullt och håller in kopplingen. började hända idag utan att ja gjort något. Någon som vet vad de kan vara?
Lucasosterberg
Svårstartad skrothög
Inlägg: 211
Blev medlem: 25 juli 2015, 20:50
Ort: Götene

Re: Moppen tokvarvar

Inlägg av Lucasosterberg »

Alexxander skrev:Tja, har en Rieju mrt som ibland börjar varva av sig själv när man kör, det är inte gasen som hänger sig utan bara att den varvar ungefär som om man gasar fullt och håller in kopplingen. började hända idag utan att ja gjort något. Någon som vet vad de kan vara?
Kan va att den lägger sig mellan två växlar när det skakar till i växelpetaren, det blir som en extra neutralväxel. Händer med min ibland på fartgupp eller ojämn väg.
Användarens profilbild
bensinskalle
En av oss!
Inlägg: 10635
Blev medlem: 9 november 2007, 15:39

Inlägg av bensinskalle »

Motorn går snålt på tomgång, då kan den varva av sig själv sådär. Du kan ha lite smuts i förgasaren, eller så behöver den bara justeras lite. Brukar räcka att skruva ½ - 1 varv på luft/blandskruven. Du kan få justera tomgången lite efter de.

Åt vilket håll man ska vrida för fetare blandning är olika från förgasare till förgasare, så det är egentligen enklast att bara testa.
Live slow - Die whenever
Drive fast - Live forever
Skriv svar