DEA!!'s EBS 88cc Säljes i delar

Här kan du visa upp ditt projekt som inriktar sig på cross och supermotard. Inga frågor i detta forum!

Moderatorer: Speedway, MrAndersson, TheAndersson, CaToXXo

Användarens profilbild
DEA!!
Hedersmedlem
Inlägg: 6937
Blev medlem: 13 juni 2008, 20:51

DEA!!'s EBS 88cc Säljes i delar

Inlägg av DEA!! »

Jag väljer att lägga ner detta projekt pga att jag har för många andra projekt, men hjälp mig gärna genom att köpa lite grejer av mig.

Motorn (kommer att bli till salu, så är du intresserad? Lägg ett bud).
Avgasröret kan säljas separat.
Allt från K50n utom själva ramen. (Ska bort!)


History:
Efter att ha sett rexxy och hilmer köra på SM 2013 så kom glöden att bygga på en nyare motor. Kollade runt lite och det visade sig att k-skåpet hade en ebs motor från en Gilera RCR-03 liggandes, slog till på den och projektet byggs på den.

Mål:
Kunskap


Klart [X]
Har hemma/Beställt [/]
Kommer [!]
Kanske [?]


EBS block:
Airsal X-trem 88cc (pushed to the limit) by jonthä [X]
Matchportat block by jonthä [X]
BRK R45 [/]
Koso PWK 32mm [/]
Malossi VL6 [X]
Barikit BRK 45mm [X]
Barikit Ramlager TN9 [X]
Polini lameller [X] Malossi Racing [X]
Malossi Luftfilter [X]
PVL Analog [/]
Homemade insug [X]
NGK Racingkabel [X]
NGK Tändstift [X]



Chassi:



Bild

Bild


18/11-12
Det går sakta men säkert... bor som sagt inte hemma än, men efter kommande helg så kommer jag att göra det.. :twisted: Så då ska jag börja sätta fart med detta.
Men har inkasserat en ram i form av en Suzuki K50. Denna för en billig peng (ett flak öl). Har lite motordelar liggandes till en sådan motor med, har inte hunnit kolla igenom kartongerna med reservdelar. Är det någon som behöver någon K50-del så skriv ett PM eller här så kollar jag upp om det finns. Jag själv kommer ju inte att behöva några såna delar, utan är intresserad utav ramen.


Bild

Bild

Bild

Kommentera och ha det bra!



18/1-14

Har varit dåligt med tid nu och kommande veckor är fullspäckade på jobbet också.. Men man får göra det bästa av det! Cylinder, vev och ramlager finns nu hemma :D det tackar vi twostroke.se för!
Har börjat ta isär motorn sakta men säkert, bara kopplingen kvar eftersom det inte finns någon tändning i dagsläget.

Det ser riktigt fräscht ut inuti måste jag säga!

Bild

Det visade sig sitta lite Malossi delar i motorn :wink:
Bild

Om det är någon som vet vart man kan köpa Malossi MHR kopplingsfjädrar eller om någon har till salu så skriv i kommentarsfältet så är jag tacksam!



10/2-14
Motorn är klyvd en gång, men sitter nu ihop igen eftersom den ska fräsas ur :D Tyvärr hade inte denna man tid denna vecka, utan hoppas på att det blir gjort kommande vecka! Sen ska det iväg på portning så fort det går. Jag vill inte börja snickra allt för mycket på ramen heller, eftersom jag inte har något att utgå ifrån. Men ska börja kolla hur man kan bygga en annorlunda sving. Sen måste jag beställa nya fräscha bromsar och lager!

Här ska det fräsas..!
Bild

Ser lite sunkigt ut i dagsläget, men det bättras på!
Bild

Klyvd
Bild

Bild

Letar fortfarande efter MHR kopplingsfjädrar! Vet någon vart man kan få tag i såna eller om någon har hemma och vill säga så skriv!



16/2-14
Igår när jag skulle ta med motorn till fräsning så av en slump så skulle jag visa tjejen hur cylinder skulle sitta och vafan..?
Bild

Den passade? Hur är detta möjligt? Borrningen ska inte passa original. Jag hade inte ens försökt att testa med cylindern innan, för att jag tog för givet att den inte skulle passa. Så jag skickade till k-skåpet och han hade inte rört blocket så. Han hade matchat det mot en 80cc guss, men inte mer. Är det någon som borrat innan eller vad?!

Jaa hur som helst var det tur att jag testade innan jag åkte iväg med motorn, hade blivit lite pinsamt annars :lol: Men det är iallafall skönt att cylinder nu passar :D

Bild

Nu denna vecka ska jag skicka motor och cylinder till jonthä för matchportning och cylinderportning. Så när motorn är iväg ska jag ta mig an lite ramarbete.

Kan även avslöja att det kommer att bli ett avstämt rör 8) :twisted:

MVH




10/3-14
Som sagt nu när motorn är hos jonthä tar jag mig an lite ramarbete. Först på tur stod svingen. Jag fimpar originalet helt och förlänger en ny med 200mm.
Bild

Detta var första gången med den nya svetsen och även första gången jag svetsade med flusstråd. Det gav inte samma stil på svetsfogen, men det gör inget.
Bild

Bild

Resultatet:
Bild

Bild

Det som är kvar att göra på den är att svetsa steldämp och kedjespännare i bakänden. Eventuellt kanske det behövs någon form av sträckning på mitten.

Men jag hoppas att jonthä får motorn färdig så att jag kan få hem den och börja göra motorfästen!!



28/4-14

Hello det var ett tag sen! Har i dagsläget fått hem mina portade "detaljer" från jonthä :) Lite före och efter bilder..

Före
Bild

Efter
Bild

Före
Bild

Efter
Bild

Bild

Bild

Bild

Nu är det snart långhelg och då blir det förhoppningsvis en hel del pulande med detta. Har beställt förgasare, koppling och lite smått & gott. Tyvärr hinner det nog inte komma till valborg :( men jag kan ta mig an motorfästena iallafall.


3/5-14
Hello again!
Har lagt ner lite tid på motorfästena nu, men dom är inte klara. Hade tyvärr inte tillräckligt med plåt för att göra dom undre fästena.. Som ni observanta ser så har jag kapat ur i "motorrummet" för att får lite mer plats att jobba på. Och nej motorn hänger inte som den ska på bilderna.


Bild

Bild


19/5-14

Hänt lite sen sist och tur är väl det?!

Har bland annat fått hem mitt första provrör... BRK R45

Bild

Tittade fram och tillbaka på tändning, men kom till slut fram till att det fick bli en PVL. Så skickade till pvlspecialisten och vi kom fram till en PVL Analog.
Bild

Nya fina ramlager och även ett nytt drivaxellager. Förhoppningsvis så är veven i och blocket ihop innan helgen. :)
Bild

Bild


10/7-14

Har varit lite dött nu på sistone, har pillat lite med mina 2 stycken puch maxi som snart är till salu. Var och kollade på aros open i Västerås och då tändes en liten gnista igen :) Tog även med en ram hem från Rexxy, som det kanske blir ett projekt av här i framtiden. Men såhär är läget just nu..

Jag tror att jag har allt som krävs förutom kylare, så är det någon som har en billig så hör av er.
Bild

Bild

Har även tigat ihop ett 32mm insug!

Bild

Bild

Bild

Nu har jag tagit semester så jag hoppas att jag kommit en bra bit på hojen innan den är slut :)


25/8-14
Det blev som ni kanske märkt inge vidare på semestern och anledningen var den att veven gick i blocket... Luften gick ur mig, men ska ta tag i det snart igen att klyva motorn och slipa ut för det längre slaget.
Lite bilder innan jag deppade ihop iaf :roll:


Bild

Bild

Titt så det blänker...
Bild


6/1-15
Efter en riktigt tung höst med jobb/ gym osv så har det faktiskt hänt något. Eftersom jag inte alls haft något som helst sug på detta så skickade jag motorn till Rexxy som plockade isär, slipade för vev och slog ihop det igen. Jag kommer att behöva sänka klämspalten lite och byta muttern till primärdrevet. Jag tackar dig så hemskt mycket för hjälpen och detta kanske tände en liten gnista igen!

Bild

Bild

Bild


22/2-15
Detta går riiiktigt segt eftersom att R/T motorn är mycket roligare att hålla på med, men ibland så. Bestämde mig idag för att byta primärdrevsmuttern och det gick ju smärtfritt förutom att packningen till kopplingskåpan gick sönder så måste beställa en ny. Likadant hittade jag inte alla skruvar till blocket, så beställer nya där med. Men jag lackerade iaf insuget i kylan och hoppas på att det torkar någon gång.

Bild

Bild

Bild


1/3-15
Har fått hem min reedventil, det blev Malossi VL6. Så är det någon som är sugen på en Top Performance Vforce3 till en AM6 så skicka ett PM till mig (skulle använt den från början, men ändrade mig). Så monterade denna och mitt egengjorda insug. Sedan bara för syns skull så satte jag dit tändstift och tändkabel.
Så det närmar sig på motorfronten. Det stora är ju tändningen, som jag måste ta tag i snart. Men kommer denna vecka att åka uppåt landet för att göra skidbackarna osäkra så det kommer inte att hända något mer på någon vecka.


Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild


14/3-15
Nu har en vecka gått sen jag kom hem från min första skidsemester och blev riktigt biten faktiskt. Men som tur är så har jag inte lagt detta åt sidan, utan det har hänt en hel del. Motorn är i stort sett klar och provisoriskt monterad i motorn som ni kan se här nedanför. Har satt dit mitt gamla biltema fatbar med fästen. Dessvärre så passade ju inte dom fästena K50ns styrkrona så fick plana av styrningen på dom.
Bild

Bild

Bild

Ställt in min första tändning så får se hur det blir..
Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Motorn monterad sålänge...
Bild

Bild

Tändspolen ditskruvad..
Bild

Givetvis så passar inte broms, fotpinne osv på sidan där röret kommer så där blir det en hel del omsvetsning och moddning :roll:
Bild

Bild

Bild


29/7-15
Varit väldigt still på denna fronten ett bra tag nu... och det kommer det att fortsätta vara. Har tänkt om lite med ram, vill nu istället införskaffa mig en riktig ram. Det vill säga en Derbi till exempel. Men det finns det inte ekonomi till för tillfället, så kommer att lägga detta projekt på hyllan ett tag framöver. Men det kommer en fortsättning.

Kan ju berätta för er att det kommer upp lite andra projekt från min sida som ni måste titta in på och kommentera. :roll: Ha Det!
Senast redigerad av DEA!! den 4 september 2015, 14:19, redigerad totalt 38 gång.
Årets Styrelsemedlem 2013
Användarens profilbild
Rexxy
King of the street
Inlägg: 2540
Blev medlem: 15 juni 2007, 21:24
Ort: Västerås

Inlägg av Rexxy »

Finally! ;) Under 9.95, tror du att du piskar mig? :D

Angående luftfilter, ha så stort som möjligt för maximal area!
Senast redigerad av Rexxy den 9 oktober 2013, 18:28, redigerad totalt 1 gånger.
Användarens profilbild
david96
Hedersmedlem
Inlägg: 5102
Blev medlem: 2 februari 2012, 23:42

Inlägg av david96 »

följer! så klart! :) hoppas det blir nice, men kör på någon annan cylinder typ bidalot eller något? :) något som inte är allt för vanligt :)

köp mitt chassi? :roll:
Kan pilla i din cylinder om du är snäll:*
Användarens profilbild
MisterDT50R
Kinaraket
Inlägg: 1017
Blev medlem: 4 oktober 2012, 22:55

Inlägg av MisterDT50R »

Coolt! Ett förslag är att ta ramen från en kina chopper och förstärka och så, skulle vara coolt med hyperchopper :)
Senast redigerad av MisterDT50R den 9 oktober 2013, 19:25, redigerad totalt 1 gånger.
Användarens profilbild
k-skåpet
F.D Crew
Inlägg: 2160
Blev medlem: 13 juni 2011, 19:28
Ort: Lenhovda

Inlägg av k-skåpet »

Följer såklart! Ska bli kul att det blir något vettigt av motorn! :)
Beta v1.0 Ktm edition.
http://www.twostrokerider.se/forum/view ... hp?t=40990

Söker Prorace rör, byter gärna mot portad sp-cylinder och massa andra saker, hör av dig om du har något du är sugen på att byta eller sälja. :)
Användarens profilbild
Karlsson_98
Avstängd
Inlägg: 641
Blev medlem: 17 oktober 2012, 19:34
Ort: Årjäng

Inlägg av Karlsson_98 »

Fint med hyper projekt :)
Följer såklart!
Användarens profilbild
Persson97
F.D Crew
Inlägg: 3785
Blev medlem: 19 oktober 2012, 12:07

Inlägg av Persson97 »

tryck dit den på maxin ;)
nej men följer givetvis, kommer bli sweeet!
Feministens ideologi bottnar i att män är svin och att kvinnor ska vara lika bra.
Användarens profilbild
lasshe
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 394
Blev medlem: 3 mars 2013, 11:29
Ort: Köping

Inlägg av lasshe »

satan va fint! :)
Användarens profilbild
Persson97
F.D Crew
Inlägg: 3785
Blev medlem: 19 oktober 2012, 12:07

seriöst?

Inlägg av Persson97 »

MisterDT50R skrev:Coolt! Ett förslag är att ta ramen från en kina chopper och förstärka och så, skulle vara coolt med hyperchopper :)
chopper drac 8)
Feministens ideologi bottnar i att män är svin och att kvinnor ska vara lika bra.
Användarens profilbild
Mura
King of the street
Inlägg: 2743
Blev medlem: 22 september 2008, 20:38
Ort: nyhamnsläge

Inlägg av Mura »

MisterDT50R skrev:Coolt! Ett förslag är att ta ramen från en kina chopper och förstärka och så, skulle vara coolt med hyperchopper :)

finns mycket bättre alternativ om man skulle vilja göra det!

bild
[spoiler]Bild[/spoiler]
Bild
Användarens profilbild
Persson97
F.D Crew
Inlägg: 3785
Blev medlem: 19 oktober 2012, 12:07

Inlägg av Persson97 »

dock borde det väll vara dumt som fan att köra på såpass långa gafflar?
bör bara åka över hela tiden kan man tycka.
Feministens ideologi bottnar i att män är svin och att kvinnor ska vara lika bra.
Användarens profilbild
MisterDT50R
Kinaraket
Inlägg: 1017
Blev medlem: 4 oktober 2012, 22:55

Inlägg av MisterDT50R »

Mura skrev:
MisterDT50R skrev:Coolt! Ett förslag är att ta ramen från en kina chopper och förstärka och så, skulle vara coolt med hyperchopper :)

finns mycket bättre alternativ om man skulle vilja göra det!

bild
[spoiler]Bild[/spoiler]
Fan va cool! Dock kanske det inte är världens bästa sprinter med tanke på hur mycket som finns på choppers, men har man mycket kunskaper kom jag och tänka på min snowräser 5000 som det aldrig blev nåt av, men det skulle var något det 8)

[spoiler]
Bild [/spoiler]
Användarens profilbild
rärox
Kinaraket
Inlägg: 858
Blev medlem: 2 februari 2013, 00:31
Ort: Bålsta

Inlägg av rärox »

Kommer bli sjukt grymt om du gör det ordentligt, skall glatt följas med höga förväntningar! ;)
Användarens profilbild
DEA!!
Hedersmedlem
Inlägg: 6937
Blev medlem: 13 juni 2008, 20:51

Inlägg av DEA!! »

Någon som har erfarenhet av något av rören? :)
Årets Styrelsemedlem 2013
Användarens profilbild
david96
Hedersmedlem
Inlägg: 5102
Blev medlem: 2 februari 2012, 23:42

Inlägg av david96 »

yey mitt förslag (Y)

kan porta den åt dig :roll:
Kan pilla i din cylinder om du är snäll:*
Användarens profilbild
DEA!!
Hedersmedlem
Inlägg: 6937
Blev medlem: 13 juni 2008, 20:51

Inlägg av DEA!! »

david96 skrev:yey mitt förslag (Y)

kan porta den åt dig :roll:
Har pratat med jonthä så det blir han som gör block och cylinder :)
Årets Styrelsemedlem 2013
Användarens profilbild
Persson97
F.D Crew
Inlägg: 3785
Blev medlem: 19 oktober 2012, 12:07

Inlägg av Persson97 »

vad har du tänkt dig för chassi? :)
Feministens ideologi bottnar i att män är svin och att kvinnor ska vara lika bra.
Användarens profilbild
DEA!!
Hedersmedlem
Inlägg: 6937
Blev medlem: 13 juni 2008, 20:51

Inlägg av DEA!! »

Persson97 skrev:vad har du tänkt dig för chassi? :)
Va i början inne på compact, men troligtvis nej... kollar dagligen! Men något äldre iaf! :)
Årets Styrelsemedlem 2013
Användarens profilbild
david96
Hedersmedlem
Inlägg: 5102
Blev medlem: 2 februari 2012, 23:42

Inlägg av david96 »

Hyper ciao!! Ta sving/gaffel ifrån fiddy:)
Kan pilla i din cylinder om du är snäll:*
Användarens profilbild
DEA!!
Hedersmedlem
Inlägg: 6937
Blev medlem: 13 juni 2008, 20:51

Inlägg av DEA!! »

det var väl din tanke? :wink:
Årets Styrelsemedlem 2013
Användarens profilbild
Persson97
F.D Crew
Inlägg: 3785
Blev medlem: 19 oktober 2012, 12:07

Inlägg av Persson97 »

gamla dt, mt och även suzuki ts brukar ju för jämnan ligga ute på blocket för en lagom peng :)
Feministens ideologi bottnar i att män är svin och att kvinnor ska vara lika bra.
Användarens profilbild
DEA!!
Hedersmedlem
Inlägg: 6937
Blev medlem: 13 juni 2008, 20:51

Inlägg av DEA!! »

en kompis har en k50 ram hemma, den finns med i tankarna! Vongyllis dtprojekt blev ju riktigt maffigt! Dock vill jag inte ha en likadan :wink:
Årets Styrelsemedlem 2013
Användarens profilbild
Persson97
F.D Crew
Inlägg: 3785
Blev medlem: 19 oktober 2012, 12:07

Inlägg av Persson97 »

k50 hade blivit grymt :)
nej man vill ju såklart ha ett eget stuk på den :)
Feministens ideologi bottnar i att män är svin och att kvinnor ska vara lika bra.
Användarens profilbild
DEA!!
Hedersmedlem
Inlägg: 6937
Blev medlem: 13 juni 2008, 20:51

Inlägg av DEA!! »

Persson97 skrev:k50 hade blivit grymt :)
nej man vill ju såklart ha ett eget stuk på den :)
Jag tror faktiskt det :D
Men en äldre dt50mx går det med! Men först ska blocket fixas!
Årets Styrelsemedlem 2013
Användarens profilbild
Persson97
F.D Crew
Inlägg: 3785
Blev medlem: 19 oktober 2012, 12:07

Inlägg av Persson97 »

dom är fina båda två :)
gött det, till jonthä va? :)
Feministens ideologi bottnar i att män är svin och att kvinnor ska vara lika bra.
Användarens profilbild
DEA!!
Hedersmedlem
Inlägg: 6937
Blev medlem: 13 juni 2008, 20:51

Inlägg av DEA!! »

Han ska matchporta och fixa cylindern. Fräsningen i blocket får någon annan fixa :)
Årets Styrelsemedlem 2013
Användarens profilbild
DEA!!
Hedersmedlem
Inlägg: 6937
Blev medlem: 13 juni 2008, 20:51

Inlägg av DEA!! »

Dåligt med uppdateringar eftersom jag hyr en lägenhet i andrahand 2 veckor till. . Kan inte åka hem för att meka varje dag :)

Men det finns en ram.... :wink:
Årets Styrelsemedlem 2013
Användarens profilbild
DerbiDRDRacing05
Elmoped
Inlägg: 116
Blev medlem: 23 maj 2013, 17:35

Inlägg av DerbiDRDRacing05 »

ett till vasst projekt, GRYMT! :)
Det är inte farten som räknas, det är smällen.
Eller som vi säger här i stan.
It is not the fart that counts, it is the smell.

Setup:
Barikit 74cc (Portad av toggetuning)
Metrakit SP
21mm Dellorto
14-53
Parmakit Membran
Original vev
Original tändning
Slidercalle123
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 350
Blev medlem: 27 april 2013, 20:43

Inlägg av Slidercalle123 »

Skulle vara kul om du slog rexxy :P
Användarens profilbild
Luddz
Elmoped
Inlägg: 84
Blev medlem: 3 november 2013, 17:00

Inlägg av Luddz »

Riktigt fieeent, följs!
Spana gärna in mitt Gilera SMT projekt:
http://www.twostrokerider.se/forum/view ... hp?t=52449
Användarens profilbild
Rexxy
King of the street
Inlägg: 2540
Blev medlem: 15 juni 2007, 21:24
Ort: Västerås

Inlägg av Rexxy »

Slidercalle123 skrev:Skulle vara kul om du slog rexxy :P
Upp till bevis 2014! 8)


Tycker det går för långsamt här.. :(
Användarens profilbild
DEA!!
Hedersmedlem
Inlägg: 6937
Blev medlem: 13 juni 2008, 20:51

Inlägg av DEA!! »

Update! Comment!! :twisted:
Årets Styrelsemedlem 2013
Användarens profilbild
Hilmersson
Svårstartad skrothög
Inlägg: 205
Blev medlem: 2 juli 2010, 12:22
Ort: Örebro

Inlägg av Hilmersson »

Se där en k50! Väldigt likt det konceptet jag rullade på i somras. Ett tips kan vara att skaffa en överliggande pipa för att kunna sänka den ordentligt. Satt lite väl högt på min trots att jag sänkt den till Max och rivit ur stoppningen ur sadeln. :)
Användarens profilbild
Voltfax
TSR Tredje Snyggaste Scooter 2014
Inlägg: 492
Blev medlem: 6 augusti 2013, 20:52

Inlägg av Voltfax »

nice kommer följas
Rieju spike, 80km
Aerox, 73km
puch korado, 45km


vinnare av brodalen styling tävling 2014


5a i twostrokeriders snyggaste scooter 2013
mitt projekt http://www.twostrokerider.se/forum/view ... hp?t=56598



facebook: https://www.facebook.com/pages/Jonte-tu ... 3639576595
instagram: sverigesfetasteaerox
Användarens profilbild
Arkstar
Gasres
Inlägg: 1760
Blev medlem: 2 oktober 2011, 08:54
Ort: Oxelösund
Kontakt:

Inlägg av Arkstar »

Fan va coolt! :lol:

Kommer följas! :)
StuntRoxx Projektet! SÅLD! :shock:
Beta Ark Projektet! SÅLD! :shock:
Moppetiden är förbi för min del men tittar in då och då! :roll:
Numera ägare till BMW 120D F20 M-Sport -15! 8)
Klicka här för att komma till min biltråd!
Skriv svar