projekt - CPI Oliver City -06 __ Update 4/8

Här kan du via upp ditt projekt som inriktar sig på scooter. Inga frågor i detta forum!

Moderatorer: Speedway, MrAndersson, TheAndersson, CaToXXo

Användarens profilbild
Madmax
Elmoped
Inlägg: 14
Blev medlem: 19 juni 2010, 21:16

projekt - CPI Oliver City -06 __ Update 4/8

Inlägg av Madmax »

Bild
Har börjat styla från scrath, helt orginal, de flesta vet hur en sån ser ut, gräsliga dekaler och färg men en bra moped. (gamla bilder finns i galleriet) Beställde lite godis från Twostroke bl.a. styre, digi-mätare, baklyse, shortneck. Ägnade en hel lördag åt att slipa och lackera om den, plockade av alla kåpor och passade samtidigt på att byta baklyset, för det kan vara krångligt och snarare ett måste att plocka av kåporna och även lyfta på tanken en aning för att kunna byta hela lyktinsatsen.

laser pro orginal, låter finfint, strypning sitter kvar, väljer att köra lagligt, om man bortser från brickan :P
Tyvärr var den kapad och ihopsvetsad i böjen, vilket den kanske ska vara, men det var inge vidare passform, som synes.
Bild


Mer kommer, bla annat stötdämpare, fotplattor, stänkskärm, och det eviga ankstjärten ska dö på ett snyggt sätt :lol:


Hittade detta paret på Ebay, 200 kr med frakt, 1st enstaka backspegel i sverige kostar 180kr. :shock: övrigt på bilden är ett LED relä för 99kr från 2stroke.
Bild
måste fundera ut var blinkers ska sitta bara, åker väl på imon. (update: Blinkers var inte E märkta som säljaren påstod, de åker tillbaka, väntar på nya E8 märkta blinkers nu)

Anländer mkt grejer idag, inväntar 2 paket till, paketet med bromskivan såg ut som en elefant hade suttit på den, första ggn jag ser slarvet med mina egna ögon, tur det bara var en bromsskiva! :D, twostroke är så galet snabba. (bromsskivan var ej från twostroke)
Bild
Bild

Kopplade in larm häromdan, man vet ju hur många klåfingriga korpar som finns därute, har även bytt ut många skruvar till insexor som jag sedan borrat ur, även slipat sexkantsskruvar runda på vissa grejer (så är det när man bor i stora staden utan låsbar port) hur jag får väck dem när jag i framtiden vill, det är ett senare problem :? (med en vänstergängad grisapick fixar det sig)
Bild




Började med att man bara skulle serva scootern, bytt batteri, sönderrostad tuta, sprucket insugningsrör, sönderrostat stöd och stötdämpare, haft den i 4 år nu, men, men...

på bilderna fattas regbelysning, blinkers (som jag får på torsdag)

dåliga bilder...
Bild
Bild

Satt på ny sadel, (nån mupp slet sönder hela skiten för att inse att där bara fanns 2 dl tvåtakts olja) billig kopia för 599 kr, blev lite bufflig och kantig, inte så slät och rund som orginalet, men löjliga priser för orginal...

väntar på att skärmen från mktk ska komma in på lager igen, personligen tycker jag inte ett helnaket scooterhjul är speciellt snyggt :wink:


De godkända blinkers kom på posten, gjorde en mod för att få dem vinklade rakt ut på kåpan, ska sätta på dem ikväll.
Bild
Bild


Beställt 2komponents grund och mattsvart färg till fälgarna, kommer sön 11/7.

lackade fälgarna, slipade sönder mig i 2 dagar, så inåt helvete sönderkörda + vintersalt. ska poleras och slipas finare kant runt.


nytt fint tanklock. :D plastat ihop sidokåporna och tanklockskåpan, spacklade ovansidan 2 ggr, fortfarande inte bra, så blir en 3:e gång snart.
Bild
när jag är klar med all plastning, så blir de riktig lack, lackar bara allt efterhand med sprayburk, för vill inte köra runt med bar plast. :?

UPDATE - 4/8

klar! vit 2komponents lack. räckte med 3 burkar, hittade en lokal kille som tog 160 kr burken, som han blandade själv hemma i sitt garage.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ber om ursäkt för att jag inte la upp mer bilder på slip, plast, spackel och lack, men fan alla här vet hur det ser ut. :D


El-projekt:

Centrallås till sadeln, får tyvärr bli med en knapp, där alla brukar sätta sina tuffa killswitches, larmet hade kunnat agera som öppnare med relä, men då hade den även öppnat sadeln när jag larmar på likväl av.
update: Centrallåset funkar kanon.

Meningslöst kul. Det som förgyller vardagen imo.

Bild
Bild

Min nya hjälm! Airoh TR1, tunn, vilket är bra för en som har storlek 62, deras största är storlek 61, alla andra hjälmar ser ut som man har en jordglob på huvudet. Det inbyggda solskyddsvisiret är guld!
Bild

bytte de skitfula blinkers idag, till ett par "cateyes" sjukt mkt snyggare, satte även på koso's regskyltsbelysning och en ny scoop i aluminium, inge skit plast i krom från tnt längre. :lol:

får ta nån bild imon kanske.
Senast redigerad av Madmax den 14 augusti 2010, 01:24, redigerad totalt 27 gång.
- "Hur fort kommer denna setup gå?"
- "3289 km/h"

Mitt projekt - Inget extraordinärt:
http://www.twostrokerider.se/forum/view ... highlight=
Pizzadax
Elmoped
Inlägg: 106
Blev medlem: 1 november 2009, 19:04

Inlägg av Pizzadax »

tnt säger allt, ta de lugnt me kicken
CK2 Tuning!
Aktadiggubbjävel
Elmoped
Inlägg: 3
Blev medlem: 15 augusti 2010, 17:29
Ort: Västerås

Inlägg av Aktadiggubbjävel »

Fan va man önskar att man fick styla för farsan!
ml65
Kinaraket
Inlägg: 935
Blev medlem: 23 maj 2010, 18:34

Inlägg av ml65 »

Aktadiggubbjävel skrev:Fan va man önskar att man fick styla för farsan!
do it

Ont FAN SÅ JÄVLA SNYGG !
Skriv svar