Regler & FAQ

Här samlar vi alla arkiverade trådar fram till april 2011.
Användarens profilbild
bensinskalle
En av oss!
Inlägg: 10635
Blev medlem: 9 november 2007, 15:39

Regler & FAQ

Inlägg av bensinskalle »

Bild

F O R U M R E G L E R & F. A. Q.

Hallå! För såväl gamla som nya medlemmar kommer här en FAQ tråd.


Innehåll:

1: Grundreglerna
2: Forumregler
3: Specifika postningsregler
4: Forumet, beskrivning av forumdelar
5: Samlingstrådar
6: Projektforumet
7: Administration


_____________________________________________________________

1: Grundreglerna

Det här är de regler som alla registrerade medlemmar ska ha läst när de registrerade sig.

Kod: Markera allt

Fastän administratörer och moderatorer på det här forumet försöker att ta bort eller ändra allt störande eller stötande material så fort som möjligt, är det omöjligt att gå igenom alla meddelanden. Vi vill därför meddela dig om att alla inlägg som skrivits på detta forum uttrycker vad författaren tänker och tycker, och administratörer eller moderatorer skall inte stå till ansvar för det (förutom då för de meddelanden som de själva skrivit).

Du går med på att inte posta något störande, stötande, vulgärt, hatiskt, hotande, sexuellt anspelande eller något annat material som kan tänkas bryta mot någon tillämplig lag. Om du bryter mot detta kan det leda till att du blir permanent avstängd från forumen (och din internetleverantör kontaktas). Varje meddelandes IP-adress sparas för att stärka de här villkoren. Du går med på att webmaster, administratör och moderatorer har rätt att ta bort, ändra, flytta eller stänga vilka inlägg som helst, när som helst. Som en användare går du med på att all information som du skrivit in sparas i databasen. Den informationen kommer inte att distribueras till någon tredje part utan ditt samtycke. Webmastern, administratören eller moderatorer kan inte hållas ansvariga vid intrångsförsök som kan leda till att data stjäls.

Det här forumsystemet använder cookies till att spara information på din dator. Dessa cookies innehåller inte något av den information du skrivit in ovan, utan de används endast för att göra din användning av forumet bättre. E-postadressen används bara för att aktivera din registrering (och för att skicka ett nytt lösenord till dig om du råkar glömma det
_____________________________________________________________



2: FORUMREGLER

Regler och riktlinjer i forumet

Vi på Twostrokerider vill inte vara kräsna vid regler och annat och dra ner på stämningen här på forumet. Dock vill vi att ni ska tänka på några saker innan ni postar.

Något vi lägger extra stor vikt vid är att posta trådar på rätt plats samt att skriva en korrekt rubrik. När dessa regler bryts skapas en enorm oreda som skapar mycket onödigt underhållsarbete för administrationen, det irriterar andra medlemmar samt försämrar orienteringen på forumet.
_________________________________________________________

Extra viktigt:
Enligt erfarenheter är det särskilt nya medlemmar som bryter reglerna, det är därför extra viktigt att du som ny medlem tar del av reglerna och gör rätt från början så att TSR kan fortsätta ha en positiv attityd till er nya mopedister som söker information!
_________________________________________________________

1. Sök
Sök alltid innan du postar, När du går in på forumet så kommer det komma en ny spalt över forumet. Tryck på "Sök i forumet" och skriv sedan in det du vill söka på. Detta kommer göra forumet mera roligt och lättsamt utan 28 frågor om samma sak. Det kommer även att bli lättare för läsare att besvara frågor. Observera att det är fullt tillåtet att använda en annan medlems tråd om man har en egen fråga med samma ämne.

2. Bumpning
Bumpning menas att du svarar själv i din tråd för att få upp din tråd högre i forumet. Vi på twostrokerider försöker hjälpa alla med sina frågor. Det behövs därför inte bumpas var femte minut. Bumpning får göras efter 7 dagar. I samlingstrådar får man bumpa upp sin fråga efter 2 dagar om den är obesvarad och den har blivit dold p.g.a. nya frågor . Undantag får även göras i projekttrådar, där får bumpning göras vid uppdatering av tråd.

Power bumpning är ej tillåtet. Det är när man raderar sitt tidigare inlägg och skriver ett nytt


3. Dubbelpost
Försök att inte posta ett svar 2 gånger om inom kort tid. Twostrokerider har en fin knapp med namn "ändra". Där du kan skriva om ditt svar och tillägga mera om du glömt. Har du ändå råkat göra en dubbelpost finns det en ”Ta bort”-knapp där du raderar det felaktiga meddelandet.

Dubbelpost gör det mera rörigt i forumet och kan uppfattas som bumpning eller ”posthunting”.


4. Vårdat språk
Vi på twostrokerider, har aldrig tänkt varna eller banna er för att ni råkar få in någon svordom i era svar. Vi vill dock inte se någon mobbning eller diskriminering i forumet, eller annat som kan verka stötande mot andra medlemmar. Notera att vi ser självklart skillnad på skoj och allvar, så dra er inte för att skämta.

5. Väl språkat
Vi vill se att ni svarar väl språkat, så alla kan förstå era svar. Det vill säga helst inga annorlunda förkortningar eller slang ord som: "D e fuggen som e trasi" Utan försök att skriva tydligt och korrekt så alla kan förstå dig.

6. Gissningar
Vid svar försök att vara så säker som möjligt innan du postar. Inget som "Hej, Är det sant att man kan kasta in tändningen i brasan om den misständer" "- Ja jag tror det, Testa".
Posta om det du vet, Om du är nästan säker och tipsar säg då att du inte är säker.


7. Postningar i rätt forum
Om du postar och behöver hjälp med din " Vivacity tuta", ska den postas i Scooter, och får inte postas i andra ämnen som Cross/Sm eller övrigt. Man får särskilt inte posta samma fråga/ tråd i flera forumdelar.

8. Sätta rätt topic
Tänk på vad ni skriver för topic (ämnets övertext) det ska vara lätt att förstå vad ni behöver hjälp med och därför ska topicet beskriva vad tråden innehåller. Mer om topic i specifika postningsregler längre ner på sidan.

9. Chattning
Vi på TSR vill helst inte se någon chattning och "OFF TOPIC" snack i trådarna. Twostrokerider har en fin PM funktion och en CHAT funktion ni kan använda för detta. Vid chattning i trådarna gör ni det bara mera blaskigt och svårt att få fram ett svar på sin fråga.

10. Personangrepp och påhopp
Personangrepp och påhopp, belönas med en varning. Skärper ni er inte så kan ni bli avstängda från forumet.

Generellt sett gäller att regelbrott belönas med lämplig bestraffning efter mmoderators bedömning. Följer man inte reglerna, ignorerar dem och gör annat olämpligt får man i regel tillsägelse/ varning först, men gör man något oerhört olämpligt har man sett sina sista dagar på detta forum.

11. Moderatorns ord är lag
-Ifall en moderator säger till dig något, följ de annars riskerar du att bli varnad eventuellt bannad!
Då vi inte kan få in alla regler/lagar i vårat forum så har även moderatorerna rätt att ändra och kringgå vissa regler för att hålla ordning, även "sätta nya regler" - Modsens ord är lag!

Felpost
-Definitionen av felpost är när en tråd anses vara felplacerad av en moderator/administratör. Tråden ligger alltså i fel forumavdelning, eller följer inte ”samlingstrådarna” ( se kapitel 5 ). Felposter låses för att förhindra fortsatt diskussion i den felplacerade tråden. Anledningen till att tråden inte tas bort är för att folk lätt tror att den har försvunnit och då gör en ny likadan. Felpostade trådar flyttas inte heller om de inte anses ha ett visst värde, t.ex. en bra diskussion eller en projekttråd.

Bestraffning: En medlem som har gjort tre ( 3 ) felpostade trådar med kort intervall bestraffas med varning, fortsätter medlemmen då att felposta blir denne bannlyst. Med andra ord, kan man inte rätta sig efter misstagen man gjort har man fel attityd. Självklart förlåts misstag men man gör inte flera misstag på raken. Administrationen förbehåller sig rätten att även tillämpa åtgärder vid andra situationer än angivet om det anses nödvändigt.

Att posta rätt är inte svårt och kapitel 3, 4 och 5 i den här tråden är just till för att förhindra felposter. Det är ingen ursäkt att skylla på att man är ny, på att man inte förstår eller att man skriver ”hoppas detta inte är felpost, i så fall flytta”. Är man osäker frågar man någon annan istället för att chansa.


_____________________________________________________________


3: POSTNINGSREGLER

INNAN DU POSTAR EN NY TRÅD:

-Måste du först och främst söka för att se om din fråga redan är besvarad i en gammal tråd, och titta så att inte en likadan tråd nyligen har postats.

-Finns redan en tråd som har samma ämne som den du tänkt posta så får du posta din fråga i den tidigare tråden.

-Du måste kontrollera att ditt ämne inte passar in i någon av samlingstrådarna ( se kapitlet samlingstrådar längre ner på sidan ).

-Passar inte ditt ämne in i någon av samlingstrådarna har du tillstånd att posta en ny tråd i den forumsdel som passar bäst ihop med ditt ämne.

-Finns det inget forum som passar ihop med ämnet får du posta tråden i Övriga ämnen.

RUBRIKER:

-För att en tråd ska accepteras av moderatorer i forumet så måste den ha ett vettigt topic ( rubrik ).

-Orden "hjälp" och "problem" är därför förbjudna p.g.a. att dom är 0% informativa. Att använda mer än ett ( 1 ) utropstecken och/ eller frågetecken på rad är ej tillåtet. Att endast använda versaler är ej tillåtet. (Gäller ej projekttrådar som har fri topic:sättning.)

-Topic:et ska vara informerande och tala om för läsaren vad tråden handlar om, inte tigga läsare. Ex:
Dåligt topic = HJÄLP!!!! Derbi problem!?!?!?!?!SNABBA SVAR FFS
Bra topic = Derbi läcker kylarvatten!

I de tre mopedforumen ( cross/sm, scooter och veteran ) gäller även att en regelrätt, och därigenom acceptabel, rubrik ska innehålla:

- Problemets art
- Mopedens/ fordonets modell

-Ej godkänt topic behandlas som felpost.

_____________________________________________________________


4: FORUMET

Här nedan ser ni en återskapning av forumets index. Vid alla forumdelar finns tips och beskrivningar om vad som är vad. Titta noga igenom hela indexen för att se vart din tråd passar bäst in.

_____________________________________________________________

Bild

Twostrokerider.se
Här hittar vi allmän information om forumet

Nyheter & viktig information
Här läggs nyheter och viktig information om forumet upp.

Förslag - Feedback - Förbättringar
Vill du föreslå något? har en idé? Posta då en tråd här.
_____________________________________________________________

Mopeder
Här är forumdelen som hyser de allmänna diskussionerna om mopeder. Här ska endast ämnen om själva mopederna ligga, tekniska problem, styling osv.

Cross, Supermotard & Racing
Här postar man trådar om man vill prata om cross-, supermotard- eller racingmoppar.

Scooter
Här postar man trådar om man vill prata om scooter

Veteraner & övriga mopeder
Här postar man frågor om man vill prata om veteranmopeder eller om en moped av övrig sort ( T.ex. moppebil, fyrhjuling osv )
_____________________________________________________________

Moped projekt
Här är projektforumet. Här får ENDAST projekttrådar postas. Inga frågor eller annat, endast projekt. För att din tråd ska räknas som projekt måste du ha med minst två bilder och någon slags förändringsplan/ något som ska göras.

Cross/Motard
Cross/ motard projekt postas här!

Scooter
Scooterprojekt postas här!

TSR garaget
Här finns projekt som drivs av Redaktionen, speciella medlemmar eller projekt som har fått ett speciellt tillstånd att postas här!

Veteran
Veteranprojekt postas här!

Övrigt
Övriga projekt postas här ( T.ex. Epa-projekt, bil, moppebil mm.)!
_____________________________________________________________

Guider
I den här forumdelen hittar du guider som skrivits av medlemmar. Notera att här ska inga mopedfrågor ställas, endast önskemål om guider och uppläggning av guider.

Guider
Här hittar du mopedguider som medlemmar har lagt upp

Övriga guider
Här hittar du övriga guider som inte har att göra med mopeder, kladdkakor t.ex.

Önska guide
Här kan du önska dig en guide, om du t.ex. vill veta hur du byter vev på din scooter. OBS inga frågor utan endast guideönskning.
_____________________________________________________________

Trafikpolisen
I den här forumdelen bor polisen. Järnet60 är en trafikpolis och svarar här på era frågor angående lagen och regler. Ungefär vid varje månadsslut så svarar Järnet på frågorna som ställts i frågeforumet. Notera att det finns massor med gamla frågor och svar, så läs igenom dem först innan du ställer din fråga så att inte samma fråga ställs gång på gång!

Frågor
Här ställer du dina frågor till järnet!

Svar
Här lägger Järnet upp svaren från frågeforumet!
_____________________________________________________________

Stunthörnan
I den här forumdelen postar vi trådar som rör stunting! Har du en stuntfråga, en stuntfilm eller stuntbilder så ska dom postas här!

Bilder
Här postar du stuntbilder

Filmer
Här postar du stuntfilmer

Övrigt
Här är det övrig diskussion om stunting. Vill du veta hur man gör stoppie? Ställ då frågan här!
_____________________________________________________________

Media
Här är forumdelen för media, alltså bilder, filmer mm. Vill du t.ex. dela med dig av dina mopedbilder så kan du lägga upp dom här!

Bilder
Här postar du dina bilder ( både moped och övrigt )

Filmer
Här postar du filmer ( både moped och övrigt )

Övrigt
Allt som rör datorredigering av- och datorredigerade bilder och annan media postas här!
_____________________________________________________________

Övriga fordon
I den här delen postar vi diskussioner och frågor om övriga fordon som inte passar in i mopedforumet.

Minisar
Här postas trådar om t.ex. dirtbikes, minimoto osv.

Lätt MC
Här postas trådar om 125:or och alla hojar större än det, även cross-diskutioner tas här! Gäller alltså allt som har med mc att göra.
_____________________________________________________________

Övriga ämnen & diskussioner
Ska du posta en tråd som inte passar in i något av de övriga forumen så får den postas här!

Övriga ämnen
Här är det öppet att posta trådar om vad som helst inom rimliga gränser, och om tråden inte passar in någon annan stans!

Mopedhistorier
Har du en historia om din moped? Posta den här då! ( Även andra historier ska placeras här )

Spel, program & tillbehör
Vill du posta en tråd som rör datorer, spel, konsoler, program, datamusar osv så ska den postas här!

Meetings
Här är forumet för träffar. Allt som rör meetings, kommande som gångna, postas här!

Byt ditt fordon
Om du vill byta ditt fordon så får du posta en tråd här. Vill du sälja eller köpa lägg då in en annons i Köp & Sälj!

Mopedhandlare bra & dåligt
Har du kommentarer om en dålig hemsida? Vill du hylla ett grymt köp? eller fråga om en affär, hemsida eller liknande så ska tråden postas här!

_____________________________________________________________


Bild


5: SAMLINGSTRÅDAR

Här följer en lista med alla samlingstrådar, trådar med bestämda ämnen där medlemmar får posta egna frågor istället för att göra nya trådar. Anledningen till att dessa trådar finns är för att dessa ämnen är mycket vanliga och för att man enkelt ska kunna läsa vad tidigare medlemmar har frågat och skrivit så att man inte ställer samma fråga igen.

Observera att det är inte tillåtet att strunta i samlingstrådarna och posta en egen tråd när man inte får hjälp. Det är däremot tillåtet att bumpa sin fråga i tråden med minst ett dygns mellanrum

Vissa samlingstrådar är inte obligatoriska att använda, utan är mer som ett hjälpmedel. Vilka som är obligatoriska, och inte, anges nedan.

Trådar:
___________________________________________________________________

Nyheter & viktig information

Obligatoriska trådar:

Varningsborttagning! (Har du haft din varning tillräckligt länge anmäler du det här så tas den bort!)

Eget profilnamn! (om du vill ha ett eget profilnamn så tas alla frågor här)

___________________________________________________________________

Cross, Supermotard & Racing

Obligatoriska trådar:

Hur snabbt kommer den gå med denna setup?- tråden (alla frågor om toppfart)

Cylinder- tråden! (alla frågor som rör cylindrar)

Avgasrörs- tråden (alla frågor om avgasrör)

Munstycketråden (allt som rör frågor om munstycken)

Drevnings tråden (allt som rör drevning av crossmoppar)

Ej obligatoriska:

Derbi – tråden

CPI SM / SX – tråden!

Rieju- tråden

___________________________________________________________________

Scooter

Obligatoriska trådar:

Hur snabbt kommer den gå med denna setup?- tråden (alla frågor som rör toppfart på scootrar)

Cylinder – tråden! (alla frågor som rör scootercylindrar)

Variator – tråden ( kopplingsfjädrar, tryckfjädrar, vikter mm.) (alla frågor om scooterns variomatik)

Munstycke – Tråden ( alla frågor som rör scootermunstycken)

Avgasrörs – Tråden (alla frågor om scooterrör)

Ej obligatoriska:

Setup - tråden

___________________________________________________________________

Veteraner & övriga mopeder

Obligatoriska trådar:

Drevningstråden (alla frågor som rör drevning på veteran och övrigt)

Hur fort kommer moppen gå med den här setupen?-tråden ( alla frågor som rör hastighetsuppskattning på veteran/ övriga mopeder )

___________________________________________________________________

Trafikpolisen – frågor

Har du frågor som gäller lagen, böter, polisen osv så ska frågan ställas i aktuell tråd i forumet nedan. OBS Glöm inte att söka och läsa igenom tidigare frågor så att inte samma fråga ställs igen!

Frågor till trafikpolisen

___________________________________________________________________

Stuntforumet

Ej obligatoriska:

Stuntsnack

___________________________________________________________________

Bilder

Ej obligatoriska:

Foto-tråden

Bilder på medlemmarnas moppar

___________________________________________________________________

Datorredigerat

Obligatoriska trådar:

Avatar/ Visningsbilds förfrågan (vill du ha hjälp att skaffa en avatar svarar du i den här tråden)

___________________________________________________________________

Övriga ämnen

Obligatoriska trådar:

Vart kan ja köpa…?- Tråden (alla frågor angående vart man kan köpa saker osv)

Värderingstråden (vill du få din moped värderad så är det den här tråden som gäller)

Tjejer, Förhållande, Kärleks- tråden

Bil – Tråden (här tas allt snack om bilar)

Epa/ A-traktor- tråden (allt snack som rör epa/ a-traktorer)

Musik- tråden (allt som rör musik)

In på chatten allihopa! (vill du säga till att folk ska in på chatten gör du det här)

Film-tråden (allt som rör filmer, t.ex. Saw. Mopedfilmer och youtube tas i filmforumet)

Aggressions-tråden (om du vill skriva hur lack du är på något så får du göra det här)

Natt- tråden (vill du snacka skit på natten gör du det här)

Tränings- tråden (allt som rör träning)

Skidåkar – tråden (allt som rör skidåkning, skidresor, trix mm)

Spotify- tråden (allt som har att göra med spotify tas här)

Gymnasieval? (allt som rör gymnasiet tas här)

Mobil-tråden (allt som rör mobiltelefoner)

Läxhjälp – tråden (behöver du hjälp med skolarbete/ läxor ska det tas i den här tråden)

Födelsedags – tråden (allt som rör födelsedagar, gratulationer osv)

Offroad & MX – tråden (allt som rör offroadåka, cross fiddy etc)

Iphone-tråden, Tips&Trix (allt som rör Iphone, även Ipod, undantag från mobiltråden)


___________________________________________________________________

Mopedhandlare Bra & Dåligt

Obligatoriska trådar:

Auktionerna (alla frågor som rör söndagsauktionerna)

___________________________________________________________________



-Passar inte din fråga/ ditt ämne in i någon av de obligatoriska samlingstrådarna är det tillåtet att lägga ämnet i rätt forumsdel istället.

-Saknas en viktig samlingstråd i listan? Pm:a då en länk till en moderator så läggs den till.

___________________________________________________________________


6: PROJEKTFORUMET


I projektforumet finns särskilda regler. Här är det tillåtet för medlemmar att lägga upp sina moppeprojekt eller om det kan vara något annat projekt.

Regler:
-För att en tråd ska räknas som ett projekt måste det finnas minst två bilder som angår projektet.

-Tråden måste innehålla nån slags plan, mål eller förändring. Ett projekt är inget projekt om det inte sker någon förändring. Att bara lägga upp bilder är alltså inte tillåtet, det gör man istället i media-avdelningen.

-I projektforumet får man ha speciella topic. Dom får utformas efter egen smak, till skillnad från övriga forumet. Se kapitel 3.

-Även här gäller det att lägga sitt projekt i rätt forumdel. I "övriga projekt" får man lägga vilket projekt man vill, t.ex. a-traktor, bil osv så länge som objektet är ett fordon..

Exempel på mål, plan, förändring

Kod: Markera allt

Hyper-aerox

Tjabba här ä min aerox!

*bild*

MÅL: Få en grym aerox

*bild*

Här har jag monterat nya cylindern

*bild*

kommande setup:
bigbore malossi
hemmabyggt avgassystem
etc

___________________________________________________________________


7: ADMINISTRATION

Vi strävar efter att få sidan att växa, vilket den har gjort de senaste åren. Ju större sidan blir desto mer Moderator behöver vi för att hålla ordning och reda. Vill du bli något mer än just en vanlig medlem?

Site Admin
- Inget på tal om, det kan du inte bli!
Moderator - Förfrågningar angående detta kommer vi ut med när det behövs.
TSR-CREW - För dem som har gjort något gott för TSR eller varit aktiva länge och skött sig.

För att kunna bli något av dessa i framtiden, så gäller det ha tålamod, sköta sig och hjälpa många andra i forumet. På så sätt skapar du tillit för oss andra.

Vad har dessa för uppgifter på hemsidan?


Site Admin - Sköter sidan från bakgrunden, sköter tävlingar och aktiviteter samt styr hemsidan.
Moderator - Sköter forumet, hjälper admin vid sidan om, har Administratörs funktioner och hjälper till i forumet.
TSR-CREW - Speciella personer i forumet som har gjort något gott för forumet eller hållit sig på sidan väldigt länge.

Nuvarande Crewet?

Site Admin - Jonas, Swedma
Moderator - KoNG, Chifen, Bensinskalle, Rabxorzz, beckvall och Karlsson^
TSR-CREW - -Teddan-, Tobban, karlssonlysekil, HasSse666

Vilka av dessa ska jag vända mig till om jag har problem?

Du kan ute gå från detta, alltså vilka som styr vad

Jonas: Angående Tävlingar & Aktiviteter och förbättringar på sidan.
Swedma: Angående Tävlingar & Aktiviteter och förbättringar på sidan.
KoNG: Köp och Sälj, Produktnytt, Artiklar/Skribent, Forumet, Mopeder, Efterlyst
Rabxorzz: Forumet, Mopeder, Artiklar,
Chifen: Forumet, Mopeder
Bensinskalle: Forumet, Mopeder, Köp och Sälj, förbättringar på sidan.
beckvall: Forumet, Mopeder
Karlsson^: Forumet, Mopeder



Behöver du information eller undrar något om sidan? Ta då kontakt med någon av dessa! Har du någon annan fråga får du förstås ställa den också.

___________________________________________________________________


Created by KoNG and bensinskalle.


/// mvh Administrationen
Live slow - Die whenever
Drive fast - Live forever
Låst