Fullständig registreringsbesiktning på EU-moped - Gör så här

Här pratar vi om våra lagar och regler samt ställer frågor till TSR's egna trafikpolis Järnet

Moderatorer: Speedway, TheAndersson, CaToXXo, Järnet60

Användarens profilbild
Järnet60
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 435
Blev medlem: 21 april 2008, 14:05
Ort: Stockholms län
Kontakt:

Fullständig registreringsbesiktning på EU-moped - Gör så här

Inlägg av Järnet60 »

Fullständig registreringsbesiktning på EU-moped

När polisen har gjort en "flygande inspektion" och skrivit ett besiktningspapper på att du skall göra en fullständig registreringsbesiktning hos svensk bilprovning så skall du göra på detta vis:

1. Ring bilprovningen och beställ tid så fort som möjligt. Det kan vara lång väntetid.
Fråga samtidigt vilka verkstäder bilprovningen godkänt för att skriva ett intyg på att mopeden är i godkänt skick. Det är bara dessa verkstäders intyg som svensk bilprovning godtar.

2. Kontakta verkstaden och lämna in moppen för att göra den laglig igen.

Ett alternativ är att du själv ser till att moppen är laglig. Sedan lämnar du in den till den godkända verkstaden. (Jag vet inte vilket alternativ som är billigast. Men jag tror att det är billigare att du själv ser till att moppen får tillbaka originaldelarna. Du får kolla med verkstaden)

3. När moppen är kontrollerad av verkstaden så får du ett intyg på att moppen är laglig igen. Nu får du använda moppen, men se till att du har intyget med dig och att det inte gått mer än en månad sedan polisen skrev ut besiktningsprotokollet. Går det mer än en månad så blir det körförbud på moppen, trots att du har intyget från verkstaden.

4. Kör till besiktningen och gör den fullständiga registreringsbesiktningen. GLÖM INTE VERKSTADSINTYGET!!! Du måste ha det med dig för att moppen skall "gå igenom" besiktningen.

Det kostar ca 600:- att göra en fullständig registreringsbesiktning.
:oops:
Låst