Hur du höjer din Drac

Här publicerar/diskuterar ni guider som är gjorda för alla sorters fordon.

Moderatorer: Speedway, MrAndersson, TheAndersson, CaToXXo

Användarens profilbild
Jonas
Legenden
Inlägg: 1973
Blev medlem: 21 maj 2007, 13:33
Ort: Stockholm

Hur du höjer din Drac

Inlägg av Jonas »

Hur du höjer din Drac

I denna guide ska du få lära dig om hur du höjer din Rieju Drac eftersom dom är extremt låga orginal.

Bild

Att höja den 3-4 cm gör riktigt mycket på utsendet och ger en brutal look! Även att göra i samband med höjning är att kapa sidokåporna, enligt mig får du en helt ny moppe efter det.

Det första du ska göra är att ställa moppen på en pall eller något så bakhjulet hänger fritt och skruva loss 'hundbenet' som sitter strax under dämparen, det är den du ska göra en ny kortare. Det går ut på att göra ett eget såkallat hundben, det behöver inte se ut som ett hundben utan gör som en liten klump som jag ritade på bilden bara. Och för att få den högre måste du ha ett mindre mellanrum på bulthålen, hur mycket går inte säga exakt men ca 2 cm kortare mellan skruvhålen och du kan mäta ut det innan genom att lyfta moppen och se hur mkt kortare du kan ha, för lika så här som allt annat finns det gränser.

Bild

Viktigt när du gör detta är att alla mått måste vara exakt samma som orginal förutom bredden om man kollar på bilden jag ritade, den sidan då man kollar på bulthålen annars måste alla mått vara exakt som det gamla Hundbenet för att inte kunna glappa eller dylikt. Och formen spelar givetvis ingen roll att det nya måste vara format så utan som min bild visar funkar helt perfekt.

Bild

Steg 1
Ställ moppen på en mekpall och skruva loss hundbenet som sitter under dämparen, är en länk som går upp och ner hela tiden.

Steg 2
Ta alla mått på den gamla länken och kapa ut en ny bit fast utan hundbensformen och sätt hålen lite närmare varandra, och på den bredden där hålen är inte måttet något viktigt utan kör på ett ungefär utan det är resten som är viktigt.

Bild

Steg 3
Borra dina hål i höjningen, 19mm borr använde jag kan vara olika i vissa fall då jag hade rätt slitna distanser som satt i det gamla hundbenet som ska flyttas över i det nya.

Steg 4
Montera tillbaka allting som du tog loss det och du har fått en moppe som är några cm högre.

Bild

Ta gärna med höjningen till skolan eller någon verkstad som har en pelarborr, mycket smidigt att borra med en sån, jag själv gjorde min höjning på skolan tog ca 20 min var tvungen att kapa till biten rätt mycket.

Några viktiga saker att tänka på är att göra höjningen stabil så när du kapar till din bit till höjningen se till att det finns nästan 1 cm kvar ut på sidorna om skruvhålen så det blir riktigt stabilt.

Lycka till med höjningen av era dracar, även lika dant på fler mopeder som har samma länksystem.

// JeSPer Aka Dracen
Builder
Elmoped
Inlägg: 30
Blev medlem: 11 september 2009, 18:40

Inlägg av Builder »

BRa guide, dock verkar det vara svårt att höja sin drac :)
Användarens profilbild
DEA!!
Hedersmedlem
Inlägg: 6937
Blev medlem: 13 juni 2008, 20:51

Inlägg av DEA!! »

Det ser riktigt fint ut :D funnkar det med Rieju mrx 50 power up ? :)
Årets Styrelsemedlem 2013
Skriv svar