(26) Pelsnernels Fräsiga cykel

Här kan du lägga upp projekt på tex. lätt MC, fiddy eller hemmabygge. Inga frågor i detta forum!

Moderatorer: Speedway, MrAndersson, TheAndersson, CaToXXo

Användarens profilbild
Pelsnernels
Kinaraket
Inlägg: 836
Blev medlem: 10 januari 2013, 19:05

(26) Pelsnernels Fräsiga cykel

Inlägg av Pelsnernels »

God afton gott folk!
Nu när jag har lagt upp mitt Dt projekt ( http://www.twostrokerider.se/forum/view ... hp?t=51368 ) så har jag bestämt mig för att lägga upp ett projekt av min kinafiddy med. Detta projekt är till skillnad från Dt-projektet fortfarande aktivt. Anledningen till att fiddyn i projektnamnet kallas miniDerbi är att jag ska försöka modda på en förgasare från en Senda 02. Förgasaren är en Dellorto 14mm.

Historia
Det började med att jag och en av mina kompisar köpte den av en annan kompis då vi tänkte bygga någon typ av lådbil av den, vi hade då ingen aning om att det var riktigt dålig kvalité. :P. Det slutade med att jag köpte den av min kompis, då vi köpt den tillsammans. Nu fick jag lite friare händer med den, och sen dess har det väl hänt en del.

Mål
1.Först och främst få motorn att gå och fungera bra.
2.Få den att se någorlunda ut (X)
3.Dra min orginala Dt i topphastighet med mig på. (X)
4. Få iallafall nån possitiv kommentar om den. (X)
5.Få den unik (X)
6. Få iordning på cykelchassit så drivning och allt fungerar som det ska.
7. Få en toppfart över 60km/h
8. Få 100 kommentarer på projektet.

Bild
Bild

Setup på motorn

Original bonnportad 47cc cylinder
14mm dellorto förgasare
25mm polerat insug (tror jag, är lite osäker på storleken)
Avstrypt och nedkortat original avgasrör
Luftfilter från en dammsugare


Update 1

Så såg den ut efter ett litet tag. Från början var den som vilken orginal kinafiddy som helst, men har dock inga bilder från det. :P
Då min stoppknapp gick sönder fick det bli en tillfällig nödlösning :twisted:
Bild

Sen bara för att ha något att göra gjorde jag en bögläpp av plåt och maskeringstape :P
Bild

Sen tog jag tag i det hela och började göra iordning den ordentligt! Lackade svänghjulskåpan svart och polerade kopplingskåpan. O lite annat
:wink:

Bild

Bild
Bild

Efter det lackade jag framgafflarna svarta :)

Bild

Fram tills nu hade Fiddyn funkat någorlunda då och då men helt plötsligt gick den i princip inte att starta. Och om man fick igång den så låg den inte mer än på tomgång på maxgas. På ingen gas dog den. Jag kollade så inte vajern lossat från trotteln men den satt som den skulle. Så jag antog att förgasaren var skiten så den åkte ner i diesel. Men, när jag lossade på förgasaren så upptäckte jag dethär. :shock:

Bild

Reedventilen var helt avbruten.. Jävla tur att den trasiga biten inte åkt in i veven :P Efter det hände det inte mycket på flera veckor, men när jag äntligen kom ut igen kom jag på att jag glömt förgasarn i skiten diesel. :roll: Så den var extremt skiten o hade ett lager av olja eller något på sig... Så nu har jag fått tag på en Derbiförgasare av min kompis, som jag förhoppningsvis ska kunna få dit. Vore gött om de funkar då Fiddyns gamla förgasare var riktig skit. Nu borde det ju iallafall vara kvalité på den.
Har ännu inte fått tummen ur och beställt nya reeds, men det kommer väll ganska omgående. Trim-reeds i karbon har jag tänkt :)

Det borde inte ta allt för lång tid tills nästa update kommer då jag snickrar på ett insug för att få förgasaren att passa :lol:


Update 2!
Var ute och fixade lite smått med minin idag. Har fixat till ett någorlunda insug nu iaf så jag får dit förgasaren. Ska täta insuget med silicon eller liknande dock. Kanske Plastic Padding

Bild

Jag vet att det inte är ett dröminsug men det kommer förhoppningsvis funka, Det återstår väll att se när jag har skaffat reeds.

Här är hela förgasaren, insug och sportluftfiltret som jag från början tänkt att köra med. Men såklart så blir insug + förgasare för långt, så Luftfiltret tar i ett stag i svingen :evil:
Bild

Detta är all plats som återstår när förgasaren är på plats.. Någon som har nån smart idé? Jag funderar på att bygga ett eget luftfilter. Jag inte orkar lägga onödiga pengar på ett sportluftsfilter. Men vet ni om man kan bygga egna luftfilter så små? Och ändå få ett bra luftflöde.
Bild

Ännu ett möjligt problem kan vara om förgasaren kom för långt ner?Den ligger strax under platsen för reedventilen.
Funkar detta tror ni?
Bild

I övrigt vräkte jag på lite fälgtejp jag hade över.
Bild


Bild

Lackade även bakdrevet svart, ingen bild på det dock

Släng gärna en kommentar angående både eget luftfilter och om förgasaren sitter för lång ner :P Eller bara någon annan vänlig dikt :lol:

TjoTjena Mittbena[/u]

Update 3
Nu är jag tillbaka igen, Har inte orkat vara inne och uppdatera projektet på väldigt länge nu och har haft annat jag varit tvungen att fixa iordning före den mindre viktiga Miniderbin :S Men det har hänt litegran iallafall. Jag har fått hem min nya reed-ventil och monterat den. Har även modifierat mitt insug så att förgasaren även lutar en aning uppåt (se bild).

Bild

JAg vet att det ser förjävligt ut :roll:



Dock så var jag lite för dålig på att blanda till plastic paddingen och lite för snabb med att försöka starta den :S Startade gjorde den visserligen ett par gånger med lite startgas. men sen dog den lika snabbt igen :/
När jag några dagar efter det skulle se om den skulle gå bättre med andra munstycke så startade den inte den inte alls. Jag lossade då på insuget och såg att det låg flagor av plastic padding i här och var i både vevhus och cylinder :evil: Så då fick det bli så att jag öppnade motorn och gjorde rent och gjorde om insuget och alltihop och lät det denna gången härda ordentligt. Och samma denna gång så startade den med startgas och dog snabbt igen :evil:
Här kommer lite bilder från "motorklyvningen" iallafall.

Bild
Bild
Bild

Och så en bild på dom nya reedsen :)
Bild

Jag har också kapat av en bit av ramen längst bak så att den inte sticker ut under kåpan när man monterar den :P
Bild
Jag har funderingar på om jag ska göra om miniderbin så dem blir mer "hyperliknande" eller vad man ska säga. Min tanke är att kapa av alla bakkåpor och köra med bara kylarvingskåpor, Vad tycker ni om det???

Vi får se om jag orkar ge mig ut senare idag och pilla lite.
Det var nog vad som hänt det senaste, kommer förhoppningsvis uppdateringar lite snabbare nu :roll:

Adjö och god afton så länge :lol:

Update 4

Nu går den!
Var ute och mekade lite idag och fick lite gjort faktiskt :)

Upptäckte först att flottörkoppen var sprucken :evil: Vilket förmodligen förklarar varför den läckt som ett såll tidigare. Här kommer bild på det :P

Bild

Ser ut som att den förra ägaren försökt smälta ihop det :/
Aja, jag grävde återigen fram min tub plastic padding ^^

Såhär såg det ut först när jag grovt lagt på det :P
Bild

Bild

Och såhär såg det ut efter lite slipning :D

Bild

Bild

Sen lackade jag den och slängde på en Stage6 Dekal :roll:

Bild

Sen monterade jag det minsta munstycket jag hade (76) och försökte starta den.
Och den gick faktiskt igång, utan startgas tillochmed :D och dog inte med en gång heller. Dock så är nog munstycket ganska för stort för över halvgas dog den även med luftskruven helt utskruvad :P Så jag ska köpa nya munstycken nu snart så funkar den nog bättre :)
Bjuder på en bild på hur den står nu.
Bild
Rösta gärna i omröstningen högre upp på sidan!


Snabb Update 5
Sprang ut en snabbis idag och bytte luftfilter från skumgummit jag hade innan till ett damsugarfilter typ :lol: tänkte se om det kom mer luft då så att den gick bättre med munstycket. Men icke :p
Det kanske dröjer lite innan jag köper munstycken då jag ska ha grejer till moppen med men inte riktigt full koll på vad som behövs än :/

Tack o hej! Kommentera nu med!! :D

Ännu en kort update!
Update nr 6.
Äntligen!!!!! Den funkar!! jag hittade ett munstycke i storlek 55 och tänkte att med lite tur kunde det funka. Faktiskt så blev det riktigt bra! Kanske liite litet men det funkar iallafall :lol: Så nu går den att köra på tillochmed. Det kommer förhoppningsvis en större update nu till helgen där jag ska försöka få iordning den helt då jag inte har någon varken dödare eller bensinkran på den för tillfället :roll: Och inte omöjligt att det händer mer. Men det återstår att se! Försöker hitta plasticpadding-dekaler med men har inte hittat någon vettig e-mail alls faktiskt :/ om någon har en aning så får ni gärna meddela mig :roll:

Update 7
Hallå igen! vart ett tag sen senaste updaten nu men jag har varit upptagen med annat :roll: Men idag så kom jag ut igen! en del kåpmodd och liknande idag. Gjorde även en undertail i plåt :) Ursäktar för den halvdana bildkvalitén :P
Bild
Såhär blev kåpkapningen, Ser den hyper ut tycker ni? ;)

Kapade dock kåporna så man kan sätta på bakkåporna igen, är dock betydligt mycket mindre nu.
Bild

Bild
Här är den lilla undertailen :P

Bild


Här kommer oxå en bild på min framtida avstängningsknapp, gjorde ett försök på att koppla i den idag men fick det ej till att funka. Får se om jag kan få iordning på det nu snart :)
Bild

Om jag kommer ut något till den imorgon så ska jag dessutom fixa en video :)

Kommentera nu med! :lol:

Update 8! Skriftlig

Satan....... Idag rök bakdäcket -.- jag testade att köra den. Maxade den på asfalt och den gick faktiskt upp i omkring 55 ärliga! Så trimmet har ju gjort lite skillnad. Original går den i knappt 50 med någon som väger högst 50. Nu gick den som sagt i 55 med ca 80 kilo på ^^ riktigt kul att köra faktiskt. Sen helt plötsligt så sprack hela backdäcket upp :twisted: så nu känns det lite surt. Fick dock en film på den som kommer upp någon gång i veckan förmodligen. Men självklart så var det i samma åk som hjulet sprack. (Syns inte på videon) och sen gick den nog som sämst då med :\
Men innan allt denna skit kom så han jag köra ett race mot en dt50 från 90talet. (Går någon kilometer snabbare än en orginal modern dt) förmodligen på grund av fiddyns fruktansvärt dåliga accerlation så drog ju DTn mig i början. Men fiddyn gick faktiskt snabbare. Jävligt stolt att det gick att få den Kinaskiten att gå såpas :D

Som sagt, känns jävligt surt :( men om någon säljer ett bakdäck (med fälg) billigt så vore det ju underbart. För dem som funderar över däckets dimensioner om ni kan ha något liggandes så står det här http://motorsweden.se/reservdelar/fordo ... tbike-m-fl
Skicka gärna ett PM till mig isåfall :) Och kommentera gärna nu med!

Update 9. Med video!

om lovat kommer här lite bilder och en video från körningen i helgen. Ingen vidare kvalite alls men det får duga.
OBS. den går ganska dåligt här på denna videon, en kompis har en annan på sin mobil där den går bättre och över lag en bättre video. Men detta får duga så länge :)

Bild
Och för er som inte vet hur liten den är så borde ni se det på denna bild. Jag är dock ca 1,90 :P

Bild

Beroende på när jag får min kompis video så kommer väl nästa video upp inom kort.
Glöm inte kommentera

Update 10! Börjar jaga hästar! (Iallafall en liiiiiten ponny)

Halloj! Var ett litet tag sen senaste updaten nu men man känner sig inte jättetaggad när nästan ingen kommenterar ändå :/
Aja slut på Gnäll nu. Jag har tråkigt nog inte kommit någon stans alls med mitt bakdäck då jag inte vill köpa ett lila sant med samma dåliga kvalitet. Men kanske ska höra med cykelhandlarn i närheten imorgon. Har inte heller fått videon av min kompis än :/

Nu de senaste dagarna har vädret varit så jäkla gött här o man blir jäkligt sugen på att åka. Men helst vill man ju kunna åka lite fortare också :p så jag har letat runt en hel del idag och hittade bland annat en bigbore 55cc på eBay ^^ den var jävligt billig så kaaaanske det blir så att jag införskaffar någon typ av trimrör med. Hittade ett sådant med men jag är lite tveksam på det :p.
http://www.superbilligt.se/m#product/253
Det har ju ingen stinger? Sen är jag också lite fundersam på om det passar på modellen :p men cylindern ska passa iallafall. :D så jag hoppas att den ska kunna ge lite effekt, om jag köper den vill säga :) det var nog allt jag hade att säga.
Glöm inte kommentera nu, blir förjävla tråkigt annars :p

Update 11.
Hallojhalloj, länge sedan jag uppdaterade här nu :p tror inte att jag sagt det men bakhjulet small ju nästan direkt efter att filmen stängdes av (2 updates tillbaka). Beställde ett nytt och fick veta efter kanske 1 månad (motorsweden har inga snabba leveranser i vanliga fall) att det kommit bort på posten :/ så då fick dom skicka ett nytt. Det nya sprack efter att ha stått bara några dagar i med luft. Det lustiga var ju att jag inte ens använt några verktyg för att få pådäcket, så slangen kan inte tagit skada på något vis :p när jag kollade lite nogare såg jag att den spruckit upp som i "sömmen" på slangen:/ Motorsweden fick då skicka ytterligare ett nytt, efter en vecka hade detta spruckit upp på samma vis. Väntar nu på att dom ska skicka en slang till (4e). När däcket är på ska den säljas, så är du av någon anledning sugen på den är du mycket välkommen att lägga ett PM till mig. Tack o hej leverpastej.
(Inlägget är skrivet från telefonen så kan förekomma lite udda fel här o var :p)

Update 12
Ja hallåjsan, update 12 den 12e fan vad passande :D Har grejat lite idag, inga bilder på detta dock, det kommer dock förhoppningsvis i veckan. Jag har nämnligen byggt ett ordentligt insug i metall idag :D så det ligger och torkar efter att ha blivit målat nu. Hoppas på att detta funkar lika bra som det gammla jag gjorde haha, skillnaden är att detta kommer vara många gånger mer stabilt och se mycket bättre ut. Jag har även börjat få tankar på att flytta motorn till ett tåligare chassi. Exempelvis en cykel, då jag aldrig lär få sålt den för en vettig summa och jag inte vill fresta så på däcken på chassit den sitter i nu :P Vad tycker ni om det? hur vore det? Motorfästena är inte särskilt avancerade så det borde inte vara några större problem att bygga om. Och om det nu skulle vilja sig så kanske det blir någon typ av stuntcykel om jag nu bygger om. då chassit kommer vara såpass lätt. Då kanske man kan flytta fram cykeldäcket en liten bit så hjulbasen blir så man kan få gasres 8) Det är nog dock omöjligt med den lilla kraft som finns i den motorn, men cycklechassit blir isåfall omgjort litegrann. Vad tror ni? vad skulle man kunna få sålt den för som den är och hur vore det i ett cykelchassi? Jag vill höra massa åsikter nu så kommentera! Minst 5 kommentarer så kommer bild på insuget upp imorgon :lol:
Hadé gatt.
//Pelsnernels

Update 13
Kommer lite bilder här på insug m.m :lol: Insuget är precis nylackat, blev nog ett lite tjock lager färg, men aja, inte så noga :roll:

Bild

Här ser ni hur stort det första insuget var (insugspackningen) och det jag hade efter det, ganska stor skillnad :lol: Det jag gjort nu har en innerdiameter på ytterligare 1,5-2mm större än det första jag gjorde :D
Bild


Bild
Bild

Och till sist kommer en bild på det fina bakdäcket, den hemska innerslangen syns ju dock inte, har inte vågat blåsa upp det än :oops: så jag hoppas att detta däcket är helt :P Aja det ger sig.
Bild

Kan meddela att om det nu inte kommer respons eller kommentarer efter denna uppdateringen så avslutas projektet då jag inte orkar uppdatera utan att någon kommenterar :/ Är ju ändå knappt 4500 visningar på projektet och 25 kommentarer från andra medlemmar än migsjälv :/ Men ja, att var 180e person (ca) kommenterar känns ju lite klent.....

Det var allt för denna gången.
Schululu

Update 14

Någon typ av intresse verkade ju finnas för projektet så fortsätter ett tag till. Men lämna gärna respons och tankar om att sätta motorn i ett annat cykelchassi. (update 12) Aja här kommer mer bilder iallfall. Har monterat det och blev riktigt stabilt och bra!

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Här är det nya VS det gamla insuget :twisted:

Bild

Det gamla var slätare på insidan men lite mindre. Fast tror faktiskt inte det påverkar om man kollar på hur stora de nya insugen är jämfört med det gamla :roll:

Bild

På plats!
Bild

Bild

Som den står nu.

Bild

Uppstog dock ett problem när jag monterat allt..... Dragstarten var helt stum :P så jag kommer öppna och kolla (förhoppningsvis bara kärv i dragstarten) nästa vecka på höstlovet.

Det var allt, KOMMENTERA NU!!!

Adios

Update 15
Grejade med motorn en aning idag. Anledningen till att den var stum var att jag monterat reedventilen på fel håll så den tog emot veven :p detta innebär ju såklart också att jag matchat insuget fel :evil: lyckades få iordning och matcha det ganska bra ändå så det får duga. Monterade allt och provstartade. Startade på andra draget :D jag tror dock att förgasaren behöver rengöras ställas in ordentligt. Blev inga bilder denna gången. Borde komma en ny update senare i veckan eftersom det är lov nu. :D

Glöm inte att kommentera nu gullepluttar :* tycker ni motorn ska in i ett cykelchassi eller har ni andra förslag? Eller ska den vara som den är?? Många frågor och få kommentarer.
The tough life of Pelsnernes

See you later aligator.

16. Har grejeat en hel del nu på lovet har dock bara en bild. jag har alltså börjat med ett nytt chassi. Utgångspunkt en cykel. Damcykel dessutom, så det ändrades på :lol:
Bild

Ni ska vara glada att ni slipper se svetsfogarna, de ser hemska ut :P aja, har grejat en del sen bilden togs och nu sitter cykelns framdäck, gaffel (stel), styre och sadel på. Känns som att den kan bli riktigt cool :twisted: Motorn kommer sitta som på en liten pakethållare ibak över bakdäcket. Fotpinnar har satts dit där pedalerna satt innan och är bara grova rör, ser ut lite som pegs ca 13 cm långa. Det var nog allt.

Adjö för denna gången.

update 17.
Kommer lite bilder från hur långt jag kommit med chassit.

bakhjulet provisoriskt ditsatt. Mycket krångel med bakhjulet då cykeln tidigare hade växelsystem i navet som åker bort, blir därför en ganska stor förändring inne i navet. Kan tillägga att bakramen kommer förstärkas så småningom.
Bild

Fotpinnarna :twisted:
Bild

Plattan ni ser här kommer det kommande drevet skruvas fast i.
Bild

Det var allt för nu. Tudelu

Update 18.

Hallojsan! Grejat lite på sistone och har nu monterat en bromsskiva bak och dubbla ok. Har även monterat en dynamo frå en annan cykel. Inte dragit färdigt elen till ljusen än dock.
Bilder på det.
Bild
Bild
Bild

Och här är hur det såg ut innan med singelok. Bromspåverkan var ju sämre än cykelbromsens då dock.. SÅ nu blir det dubbelt. Vet dock inte om jag ska koppla det nya oket till en fotbroms jag bygger själv eller fiddyns gamla bromshandtag :P
Bild

Och som avslut, jag vet att mina svetsningar är hemska, behöver inga gnälliga kommentarer över det. Skäms nästan över att visa dem men jaja.
Adjö

Update 19.
Hänt en del då jag inte orkat updatera på ett tag. Nu är iallafall motorn monterad. Har köpt lite grejer från cykelkraft med, bensinslang, gasvajer, bensinfilter och flottörkopp då den andra inte höll tätt.
Lite bilder på hur det ser ut med motorfäste och annat kommer här. Och om det inte syns så tydligt på bilderna så sitter alltså motorn fast på en platta, plattan i sig är fastskruvad i den tillbyggda ramen.
Bild

Jag har också kortat ner röret för att det inte skulle sticka ut så mycket ibak.
Bild

Installerade också idag en ordentlig av och på-stängningsknapp, första gången sen jag köpte den som det faktiskt är en fungerande knapp :lol:
Bild

Och nu lite bilder på hur motorfästet ser ut och ramförstärkning m.m


Bild
Bild
Bild
Bild

Har fixat så att båda oken ibak fungerar nu med :)
Nu i övrigt är det inte mycket kvar innan den borde fungera, jag behöver drev och en till kedja. Enligt mina beräkningar behöver jag gå från 15-54 till 10/11-74 haha och det har jag inte hittat i Sverige så får köpa på Ebay så snart som möjligt. Efter det är det bara lite fininställningar på förgasaren kvar :lol:

Det var allt för denna gången, Hejsvejs.







PS. Glöm inte att kommentera, annars blir jag ledsen gullungar 8)


Update 20

Skriver en snabb skriftlig uppdatering från vad som hänt idag, idag så har jag gjort iordning baknavet en aning och så gjort plats för att få på bakdrevet när det kommer så fort som möjligt. Jag har nämnligen beställt framdrev, bak drev, kedjelås och kedja från eBay och motorsweden. Kedjan som jag köpte från motorsweden har jag redan fått och dreven är beräknade att komma mellan den 31 och 5e så det är ett par dagar kvar. Har också "portat" cylindern lite idag då jag fick en dremmel i julklapp. Så jag har breddat och höjt avgasporten en aning, så vi får väl se om det blir någon skillnad :p en större update kommer nog när dreven kommer. Jag har också lagt till en setup-lista högre upp i projekttråden kolla in den! Updaterade också målen. Det var allt för denna gången.

God jul o gott nytt år.

Update 21
Har hänt mycket under jullovet, så här kommer en stor update med mycket bilder :lol: Fick hem dreven nu i måndags (den 5e) så dessa är monterade nu och kvar är förhoppningsvis bara att balansera dreven så kedjan går rakt mellan dem.

Här kommer iallafall bilder.
Bild
Kände att det kunde vara bra att ha någon typ av bränslereserv så en enliters gammal 2-takts oljeflaska fick bli bra. Lite osmidigt med att motorn sitter så högt är att det är svårt att få iordning en bra reservtank med bensinkran, så denhär måste jag skruva loss och hälla i ordinarie tanken :P

Bild
Har också för en gångs skull gjort iordning en bra avstängninsknapp, det gammla cykelhandtaget fick bli ett bra vattenskydd :roll:
Bild

Och här kommer bilder på de nya dreven :D bakdrevet ligger på 74 kugg och framdrevet på 11. orginaldreven var 17-54 :P
Bild

Så det skiljde ju en del i storlek på dem.....

Bild

Bild

Och här kommer en bild på mina fina guldiga kedjelås :roll:

Bild

Och här ett par bilder på när drevet blivit påsvetsat.
Bild

Bild

Och så det lilla framdrevet

Bild

Jag passade på att svetsa på en liten hållare till gasvjern när jag ändå var i farten, detta för att den inte ska lägga sig på cylindern så plasten smälter :P

Bild

När jag väl fått på båda dreven såg jag att det skiljde ganska mycket i sidled på dem båda så jag fick borra om nya hål till motorplattan och svetsa igen de gamla, de igensvetsade syns här.
Bild

Jag lyckades då få iordning kedjan någorlunda så man kunde nästan åka på den, kedjan hoppade innan man hunnit få upp farten, men jag ville testa litegrann och det kanske var bra att jag gjorde det innan allt var helt perfekt för helt plötsligt högg det till och motorn dog....
Bild

Uppenbarligen höll inte 4mm massiv plåt som motorfäste till en sånhär liten motor...

Bild

Ja ni ser ju själva... Jag tror inte ens motorn har 4 hk, med lite tur kanske den ligger på 3,5. Jaja hände gjorde det iallafall.
Bild

Så då blev det till att uppgradera motorfästena en del.

Började med att skära ut dessa.
Bild

Och svetsade sedan fast dem såhär,svetsfogarna på det uppgraderade motorfästet är de fogarna jag är nöjdast över på hela cykeln :D även om de inte ser mycket ut för dem som är bra på det :P

Bild

Bild

Bild

Gjorde också en allmän uppstöttning av bakramen.

Bild

Skar sedan ut och svetsade på en till platta mellan de små plattorna jag svetsat på innan, den är lite vinklad för från orginalfästet sett.

Bild

Svetsade sedan fast som 2 små treakanter undertill för att stabilisera det hela ännu mer.
Bild

Har ingen bild på det men svetsade också som grädden på moset fast ytterligare en platta under allt de nytillagda, bultarna motorplattan sitter i går genom dem också.

Här syns iallafall att det blev ganska trångt med kröken med allt det nya :P
Bild

Och såhär står den ju, och väntar på att kedjan ska balanseras och att förgasaren ska ställas in bättre, sen är den förhoppningsvis klar :D

Bild
Bild

Och så en liten klibba för att det ska gå lite snabbare :wink:

Bild

Det var allt för nu, kanske skruvar mer i helgen men det återstår att se.. Glöm inte kommentera heller :D



Update 22 (har legat i kommentarsfältet ganska länge)


Skriver en kort update här. Ska uppdatera orginalinlägget så snart jag orkar med bilder. Jag har iallafall fått iordning på motorfästena och kedja och jag har kört kanske knappt 2 mil med den. Baknavet ser fortfarande bra ut och det mesta verkade klara det bra. Mätte toppfart (dåligt inställd förgasare) och nådde 45 enligt GPS. Så 50 kan vara möjligt. Så hastigheten är snabbare än jag förväntat mig, då den gjorde knappt 50 innan och drevningen nu borde vara ca 2 kugg fram starkare... Så kanske portningen så den blev mer högvarvig. Men allt slutade inte kul iallafall. En kopplingsfjäder gick av och mosades sönder i kopplingshuset. Dock tog inget annat skada. Så jag har rengjort kopplingshuset idag och ska köpa nya kopplingsfjädrar så snart som möjligt.

Jag upptäckte under åkturen också att om jag körde i en håla så det skakade till ville motorn nästan dö ett tag, men sen efter några sekunder så vaknade den till igen. Jag tror att mitt insug kan vara för stort i anslutningsdiameter så det lägger sig som en liten pöl med bensin under reedventilerna ungefär, och när det hoppar till så flyger det också upp och dras in i motorn. Detta är min teori, om jag kör med det eller gör något åt det får vi se :P den är ju inte gjord för att köra offroad precis :roll: Dämpningen är ju inte enorm om man säger så :P

Har inga nya bilder, Jag har kommit fram till att jag mycket troligt köper en ny förstärkt koppling istället för att oroa mig för att det ska gå sönder kopplingsfjädrar stup i kvarten :P

Hajdö

Update 23.
Tänkte bara säga att jag har precis beställt en ny förstärkt koppling som förhoppningsvis kommer denna veckan! Ska försöka ta mig tid såfort som möjligt för att få den att funka :lol:


Update 24.
Fick idag hem kopplingen och stack med detsamma ut och monterade den. Kopplade även iordning ett bakljus.
Efter ett par drag så startade den sen, och allt fu både bra. Kommer en större update när jag filmat. Det gick inte idag med tanke på att vi bor i det ständigt mörka Svea rike. Men en större update med bilder kommer så fort jag orkar och har tid.

Update 25.
Avslut
Projektet är avslutat, cykeln fungerade fint och vrålade fram i 50 obehagliga km/h utan bromsar. hade framme den häromdan och den gick halvtaskigt, förmodligen skiten förgasare då jag kört helt utan luftfilter, men orkar inte bry mig om den nu när man har bil.

Adios
*Pelsnernels signing out*

Update 26.
Ojdå Pelsnernels Signar in igen, vem kunde tro det, tillbaka i toppform så att säga. Kända att det kunde vara bra att gå in lite i 2-taktsmotortänket igen då jag ska jobba ed det i sommar :) Tveksamt att det kommer ske något mer med detta projekt mer än att jag möjligen fixar en vettig bakbroms (ytterst kanske). Sen kan det väl vara så att det äntligen dyker upp någon video på aset med lite tillhörande gps-data i toppfart o annat.

Aja, allt är väl lite kansken som det ser ut men jag får väl försöka ge dethela ett vettigt avslut iallafall.

Har för övrigt tittat över cykeln sen förra inlägget, hävde ur all bensin i förgasaren och tanken, hällde i lite ny. Och tadaa! startade på andra draget och gick precis lika fruktansvärt hemskt fort som innan. Inte illa för en sån unken bonnportad kinamotor 8)
Senast redigerad av Pelsnernels den 15 maj 2016, 18:09, redigerad totalt 50 gång.
Användarens profilbild
Jonsson98
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 476
Blev medlem: 5 september 2012, 20:29
Ort: Arboga

Inlägg av Jonsson98 »

Hahaha maffig hoj :lol:
Bild
Members: tacopaj, Jonsson98, Voltfax Join

Kolla gärna in mitt Derbi Senda projekt ;) http://www.twostrokerider.se/forum/view ... hp?t=52756
Användarens profilbild
Pelsnernels
Kinaraket
Inlägg: 836
Blev medlem: 10 januari 2013, 19:05

Inlägg av Pelsnernels »

WilliamJonsson skrev:Hahaha maffig hoj :lol:
Haha jo men visst :wink:
Nels, Nels, Pelsnernels!
Användarens profilbild
Pelsnernels
Kinaraket
Inlägg: 836
Blev medlem: 10 januari 2013, 19:05

Inlägg av Pelsnernels »

Update :!:
Nels, Nels, Pelsnernels!
Användarens profilbild
Agge0102
Fribajsaren!
Inlägg: 625
Blev medlem: 25 november 2012, 02:04
Ort: Nacka,Stockholm
Kontakt:

Inlägg av Agge0102 »

Kul projekt! :D Ska följas!
Användarens profilbild
Pelsnernels
Kinaraket
Inlägg: 836
Blev medlem: 10 januari 2013, 19:05

Inlägg av Pelsnernels »

Därbiii skrev:Kul projekt! :D Ska följas!
Tackar, Kan vara nya reeds på G nu snart med :D
Nels, Nels, Pelsnernels!
Användarens profilbild
lasshe
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 394
Blev medlem: 3 mars 2013, 11:29
Ort: Köping

Inlägg av lasshe »

fan va cool :)
bonnaracing
Svårstartad skrothög
Inlägg: 326
Blev medlem: 27 april 2012, 19:14

Inlägg av bonnaracing »

Såndär har man haft mycket skojj med... moddade på en gammal 80cc cylinder från en gammal partner motorsåg, portade å grejja, fick den gå som satan till vevstaken gick av.
Användarens profilbild
Persson97
F.D Crew
Inlägg: 3785
Blev medlem: 19 oktober 2012, 12:07

Inlägg av Persson97 »

hur lyckas man bryta av en vevstake?
Feministens ideologi bottnar i att män är svin och att kvinnor ska vara lika bra.
bonnaracing
Svårstartad skrothög
Inlägg: 326
Blev medlem: 27 april 2012, 19:14

Inlägg av bonnaracing »

Inte så svårt, dålig kina stake, mot en vridstark motorsågs cylinder(80cc)
Användarens profilbild
Pelsnernels
Kinaraket
Inlägg: 836
Blev medlem: 10 januari 2013, 19:05

Inlägg av Pelsnernels »

Update!
Ursäktar för det lite halvkassa bilderna denna gång :roll:
Nels, Nels, Pelsnernels!
Hampu
Avstängd
Inlägg: 1894
Blev medlem: 13 september 2013, 19:49
Ort: Baksidan

Inlägg av Hampu »

Jäklar vad kul projekt! Fick en sådan sketen hoj när jag var 7 år hahaha :lol:
Kommer självklart titta in på detta projektet i framtiden :D
Användarens profilbild
Thoz3
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 774
Blev medlem: 6 januari 2013, 17:59
Ort: whop whop

Inlägg av Thoz3 »

följer :D
Bild
Användarens profilbild
Pelsnernels
Kinaraket
Inlägg: 836
Blev medlem: 10 januari 2013, 19:05

Inlägg av Pelsnernels »

Hampu skrev:Jäklar vad kul projekt! Fick en sådan sketen hoj när jag var 7 år hahaha :lol:
Kommer självklart titta in på detta projektet i framtiden :D
Haha ja den är väl gjord för personer i den åldern typ. Jag ligger säkert 20-30 kilo över maxvikten ^^
Nels, Nels, Pelsnernels!
Användarens profilbild
Pelsnernels
Kinaraket
Inlägg: 836
Blev medlem: 10 januari 2013, 19:05

Inlägg av Pelsnernels »

Update :!:
Nels, Nels, Pelsnernels!
Användarens profilbild
lasshe
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 394
Blev medlem: 3 mars 2013, 11:29
Ort: Köping

Inlägg av lasshe »

SÅ JÄKLA FRÄN JU!! :lol:
Användarens profilbild
Pelsnernels
Kinaraket
Inlägg: 836
Blev medlem: 10 januari 2013, 19:05

Inlägg av Pelsnernels »

lasshe skrev:SÅ JÄKLA FRÄN JU!! :lol:
Tack, Ja äntligen börjar det likna något :D
Nels, Nels, Pelsnernels!
Användarens profilbild
Persson97
F.D Crew
Inlägg: 3785
Blev medlem: 19 oktober 2012, 12:07

Inlägg av Persson97 »

förstår knappt att någon orkar hålla sina projekt vid liv när ingen kommenterar, kul att du fick igång den :)
Feministens ideologi bottnar i att män är svin och att kvinnor ska vara lika bra.
Användarens profilbild
Pelsnernels
Kinaraket
Inlägg: 836
Blev medlem: 10 januari 2013, 19:05

Inlägg av Pelsnernels »

Persson97 skrev:förstår knappt att någon orkar hålla sina projekt vid liv när ingen kommenterar, kul att du fick igång den :)
Nä det är ganska segt faktiskt :/ Var länge sedan den gick någorlunda nu :P
Nels, Nels, Pelsnernels!
Användarens profilbild
Persson97
F.D Crew
Inlägg: 3785
Blev medlem: 19 oktober 2012, 12:07

Inlägg av Persson97 »

hur många kubik ligger den på btw?
fälgarna är min favorit på den :twisted:
Feministens ideologi bottnar i att män är svin och att kvinnor ska vara lika bra.
Användarens profilbild
Pelsnernels
Kinaraket
Inlägg: 836
Blev medlem: 10 januari 2013, 19:05

Inlägg av Pelsnernels »

Persson97 skrev:hur många kubik ligger den på btw?
fälgarna är min favorit på den :twisted:
Ja du.. 50cc tror jag det är faktiskt. Kolven är 44 eller 42 mm i diameter har jag för mig iallafall :) o vevstaken är i liknande längd med moppars så den borde ju vara runt 45-50 ^^ sånt kan ju vara lite tveksamt med Kinamaskiner annars :P

Jasså? Helgjutna i något komposit-plastmaterial :lol:
Nels, Nels, Pelsnernels!
Användarens profilbild
Pelsnernels
Kinaraket
Inlägg: 836
Blev medlem: 10 januari 2013, 19:05

Inlägg av Pelsnernels »

En snabb update idag med! :P
Nels, Nels, Pelsnernels!
Användarens profilbild
Pelsnernels
Kinaraket
Inlägg: 836
Blev medlem: 10 januari 2013, 19:05

Inlägg av Pelsnernels »

Tjo! Tänkte fråga lite snabbt om någon här haft kontakt med Företaget bakom plastic padding? Då jag ska fråga om lite dekaler av dom. Så är det någon som har deras e-mail som de vill dela med sig av? Tack på förhand :D
Nels, Nels, Pelsnernels!
Användarens profilbild
lasshe
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 394
Blev medlem: 3 mars 2013, 11:29
Ort: Köping

Inlägg av lasshe »

har du testat flytta nålen? :)
Användarens profilbild
Pelsnernels
Kinaraket
Inlägg: 836
Blev medlem: 10 januari 2013, 19:05

Inlägg av Pelsnernels »

lasshe skrev:har du testat flytta nålen? :)
Nej :/ men då förgasaren är 14 mm nu och var 11 eller 12 förut så tror jag att 76 kan vara lite stort :P Men Kan det vara det alltså? för den varvar ganska mycket på tomgång och 1/4 gas typ. Sen börjar den bara böa, I mina kunskaper är det munstycket men kan inte så mycket om detdär med att flytta nålen o liknande :P
Nels, Nels, Pelsnernels!
Användarens profilbild
Persson97
F.D Crew
Inlägg: 3785
Blev medlem: 19 oktober 2012, 12:07

Inlägg av Persson97 »

Pelsnernels skrev: Jasså? Helgjutna i något komposit-plastmaterial :lol:
ser ut som små rrxfälgar typ ju ;)
Senast redigerad av Persson97 den 10 januari 2014, 22:14, redigerad totalt 1 gånger.
Feministens ideologi bottnar i att män är svin och att kvinnor ska vara lika bra.
Användarens profilbild
Pelsnernels
Kinaraket
Inlägg: 836
Blev medlem: 10 januari 2013, 19:05

Inlägg av Pelsnernels »

Persson97 skrev:
ser ut som små rrxfälgar typ ju ;)[/quote]

Jo det är ju sant :lol:
Nels, Nels, Pelsnernels!
Användarens profilbild
Thoz3
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 774
Blev medlem: 6 januari 2013, 17:59
Ort: whop whop

Inlägg av Thoz3 »

blir ju fint, finns ju lite trim att köpa till dem
http://motorsweden.se/tillbehor/trimdel ... nidirtbike
Bild
Användarens profilbild
Pelsnernels
Kinaraket
Inlägg: 836
Blev medlem: 10 januari 2013, 19:05

Inlägg av Pelsnernels »

Thoz3 skrev:blir ju fint, finns ju lite trim att köpa till dem
http://motorsweden.se/tillbehor/trimdel ... nidirtbike
Tack! :)
Jo jag har sett det (därifrån jag beställer delar till den) och kollat runt vad som passar. Men det är typ bara kopplingar och en trincylinder som också är 50 cc sen drev såklart. Men då jag förhoppningsvis ska porta den nuvarande cyllindern en aning så är det ganska onödiga pengar :/ men jag har redan större förgasare än original, Trim-membran och så har jag strypt av avgasröret mer. Så jag är tveksam på att det blir mer köptrim då jag inte vill lägga allt för mycket när hojen ändå håller såpas låg kvalité :P
Nels, Nels, Pelsnernels!
Användarens profilbild
Pelsnernels
Kinaraket
Inlägg: 836
Blev medlem: 10 januari 2013, 19:05

Inlägg av Pelsnernels »

Kort uppdatering idag med :P
Nels, Nels, Pelsnernels!
Användarens profilbild
RaketRalle
Elmoped
Inlägg: 7
Blev medlem: 4 januari 2014, 22:03
Ort: Boden
Kontakt:

Inlägg av RaketRalle »

Haha har en likadan som står i garaget, dock så startar den inte och har inte orkar plocka ner den o kolla vad felet är :( Slängde på militärstyre och tog bort kåporna på den i somras 8) Blev rätt fräsig

http://imgur.com/WocjDmH (inte jag på bild)
Bild

Derbi Senda Xtreme -05; Tokportad 50 cc, Gianelli 2T, Ostrypt CDI, 14-65 drevning, sportluftfilter med spec-insug och lite annat smått & gott ;) Toppfart: Okänd
Användarens profilbild
Pelsnernels
Kinaraket
Inlägg: 836
Blev medlem: 10 januari 2013, 19:05

Inlägg av Pelsnernels »

RaketRalle skrev:Haha har en likadan som står i garaget, dock så startar den inte och har inte orkar plocka ner den o kolla vad felet är :( Slängde på militärstyre och tog bort kåporna på den i somras 8) Blev rätt fräsig
Förmodligen är det en massa olika fel :wink: Tror det kan ha tagit minst ett halvår. Kanske ett år från att den gick någorlunda tills att den går nu igen ^^ Ja men din var en nyare modell tror jag. Förstår dock inte det avgasröret du har på din, Utan expansionskammare ju :P
Nels, Nels, Pelsnernels!
Användarens profilbild
lasshe
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 394
Blev medlem: 3 mars 2013, 11:29
Ort: Köping

Inlägg av lasshe »

fixa en upstarts video! :) eller när du kör :wink:
Användarens profilbild
Pelsnernels
Kinaraket
Inlägg: 836
Blev medlem: 10 januari 2013, 19:05

Inlägg av Pelsnernels »

Haha ska se om jag kanske kan fixa det i helgen med ;)
Nels, Nels, Pelsnernels!
Användarens profilbild
Pelsnernels
Kinaraket
Inlägg: 836
Blev medlem: 10 januari 2013, 19:05

Inlägg av Pelsnernels »

Äntligen en update igen!!! :)
Nels, Nels, Pelsnernels!
Skriv svar