Chifens bmw renovering. 2/8 2010 Update sida 3!

Här kan du lägga upp projekt på tex. lätt MC, fiddy eller hemmabygge. Inga frågor i detta forum!

Moderatorer: Speedway, MrAndersson, TheAndersson, CaToXXo

Användarens profilbild
chifen
F.D Moderator
Inlägg: 3773
Blev medlem: 12 augusti 2007, 13:13
Ort: Sundsvall

Chifens bmw renovering. 2/8 2010 Update sida 3!

Inlägg av chifen »

Bild

Updatering 16/3 är på sida 3!

Obs! Bilderna får nu användas som länkar för annars blir tråden för lång för att kunna ses om man använder ff som webläsare.

Kod: Markera allt

OBS! Lång läsning nu på första updaten men det är för att jag redan hunnit med en hel del innan jag börjat skriva här men delar upp den ändå i delar så det ska bli lite lättare :) Hoppas ni läser och finner det roligt och intressant! [i]Orkar jag skriva så orkar ni allt läsa det![/i] ;) Orkar ni inte läsa historia (med det rekomenderas att göra :) så kan ni börja på del 3)

Del1: Historia om när jag köpte bilen och några bilder
Del2: Forts historia samt bilder efter rekond
Del3: Jobbet börjar
Del4: Ilska efter idiot kan man väl kalla det
Del5: Under demontering
Del6: Toppen av
Del7: Toppen planad
Del8: Delar som ska fräshas upp
Del9: Filandet med toppen påbörjas
Del10: Lackning påbörjad
Del11: Smygbilder


[size=18][b]Updatering 13/2[/b][/size]

[b]Del 1[/b]

Tänkte lägga ut en liten tråd här för er som är intresserade. Håller på att renovera bilen min lite (bmw 525 1990 med 24v motorn). Det som är orsaken till renoveringen är att den havererade lite samma dag som jag köpte den, såklart. Det som hände var att motorn kokade och efter det så började den vitryka och dra vatten så toppackningsbyte stod ju högst upp på listan men det blev även lite andra grejer. Ny nivågivare till kylaren, oljefilter, generatorrem, vattenpump, termostat, toppackningsset med alla packningar till hela toppen inkl ventiltätningar och nya topplocksbultar. Allt det för ca 3400kr och det är produkter som är original eller håller OE kvalitét (alltså samma som original) förutom vattenpumpen som jag köpte en förstärkt. Rykten om att det är dyrt att åka bmw stämmer alltså inte riktigt. Det är efter detta som det börjar bli dyrt. Jag är ju en sån som när det ska göras något så ska det fanimig göras ordentligt och då passar jag på att byta alla ventilstyrningar och fräsa in nya ventilsäten vilket kommer få en kostnad på 5000kr för allihop. Det priset är inkl montering av ventiler och fjädrar, men ändå mer än vad jag egentligen har råd med. Aja, det får lösas :) 

Vi börjar väl från början då. Tog först bara in den på skolan för att rekonda den lite utvändigt innan vintern börjat på riktigt. Alltid bra att lackbehanda innan vintern och allt smuts och salt som hör den till. Gjorde även lite andra småsaker så som fyllde i glykol etc. Såhär såg den då ut innan:

Lagomt skitig framifrån
[img]http://img23.imageshack.us/img23/994/dsc00947i.jpg[/img]
Lagomt skitig bakifrån
[img]http://img5.imageshack.us/img5/8514/dsc00948bc.jpg[/img]

Som ni kanske ser så sitter det en plåtfälg vänster bak, det beror på en punktering (som såklart också hände dagen då jag köpte den). Nu tror ni säkert att jag hårdkörde som satan på köpedagen, men det stämmer inte alls utan jag fraktade enbart hem den från där jag köpte den ~22 mil. Det som hände var då att däcket var punkterat sedan tidigare och nu hade en däckfirma (!) lagt slang i däcket av någon anledning istället för att laga det. Mycket dumt och oprofessionellt tycker jag då, det är ju inga som gör det på moderna däck längre då de inte är gjorda för det. Aja hur som haver så visste ju inte jag det just då för f.d ägaren sa att det var gjort på ett sommardäck och inte vinterdäck som satt på. Ligger väl i runt 90 då det bara säger poff och bilen börjar vingla och slänga lite otrevligt. På med varningsblinkers och in till vägkanten och påbörja däckbyte. Tjäle som det är i marken där vid tidiga vintern är ju förrädisk och i början går det bra att hissa upp bilen med bmws dålig designade originaldomkraft (den stiger upp på höjden längs med bilen). Helt plötsligt så börjar domkraften dock sjunka ner och glida åt sidan med en hyffsad fart och då dånar den också rätt in i bakdörren där och gör en buckla samt 2 repor. Jahapp tänker man då och är allmänt sur ett tag och kör vidare med punkterat däck ca 25 meter till en grusväg och byter däck där istället. 

[b]Del 2[/b]

Kokningen av motorn kom också på vägen hemåt, ligger i vanlig landsvägsfart. Har precis kollat till tempmätaren som ligger normalt då och sedan en minut efter ungefär kommer det upp på informations displayen "külerwasser temperaturen" blickar snabbt till på tempmätaren som nu står på rött. Ord som inte ska yttras här går igenom mitt huvud samtidigt som jag slår igång varningsblinkers och stannar längs vägkanten och hör hur bilen kokar när jag stänger av motorn. Orkar inte gå in så mycket djupare på hela den historien förutom att säga att jag inte fick hem bilen samma dag utan fick lämna den där den började koka ungefär några mil hemmifrån. Körde den ju givetvis till en parkering som är bevakad och ställde den inte längs vägen. Tog ett tag att få den dit bara kan jag ju tala om. Dagen efter så åkte man dit i regnet och skruvade bort termostaten och då gick det att köra utan att den började koka men tempen går ju inte upp istället då men hellre det än kokande motor. 

Aja, efter rekonden såg den ut såhär:

Framifrån
[img]http://img218.imageshack.us/img218/8039/dsc00982j.jpg[/img]
Bakifrån
[img]http://img402.imageshack.us/img402/3474/dsc00980s.jpg[/img]
Sidan
[img]http://img208.imageshack.us/img208/8822/dsc00979h.jpg[/img]

Efter rekonden så använder jag bilen då den fungerar bra men drar lite kylarvätska och vitryker en aning. Iaf så anväder jag den fram till jul ungefär då jag bestämmer mig för att låta den vila tills jag lagat den. 

Passar på att ta med en bild invändigt här för att fylla upp :) M ratten sitter fiiint!
[img]http://img97.imageshack.us/img97/7809/dsc00946iz.jpg[/img]

[b]Del 3[/b]

Efter nyår är det dags att ta ner den till skolan igen för att påbörja arbetet med den. Det som ska göras är då: 
Nya packningar till hela toppen, planing, ny vattenpump, ny nivågivare till kylaren, ny generator rem. Sedan nu i efterhand har det tillkommit att jag ska byta ventilstyrningar när jag ändå håller på sedan har jag inte kunnat hålla händerna borta utan toppen åker även på en portning. Samt nya bultar då, men det ingår ju ;)

Här har vi då kraftverket innan "operationen"
[img]http://img683.imageshack.us/img683/4064/dsc01052a.jpg[/img]

[b]Del 4[/b]

När den stod på skolan under ett "öppen dag" tillfälle så passade även någon idiot på att repa bilen, så nu har man en stor, fin repa på höger bakskärm. Ganska djup och ca 8cm lång. Inte precis osynlig om man säger så :/ "märket" ovanför repan är inget annat än en reflektion från mobilens kamerablixt. 
[img]http://img708.imageshack.us/img708/7950/dsc01081.jpg[/img]
Får jag reda på vem som är den skyldige så kommer denne att bli ett par kronor fattigare och beroende på hur svårt det är att få dedär kronorna kanske även ett par tänder :) Gillar inte folk som förstör andras saker.

[b]Del 5[/b]

Hur som haver så har operationen påbörjats nu och uppdateringen som jag gör nu hände ju egentligen för ett litet tag sedan men hoppas ni orkar läsa så mycket på en gång :) Jag orkar ju trots allt skriva ;)

Börjar ju med en nollställning av motorn så blir det lättare att montera dit allt igen.

Dubbla kamaxlar, rak 6a och kamkedjedrift is the shiiiet!
[img]http://img200.imageshack.us/img200/5069/dsc01078yt.jpg[/img]

Sedan tar man ju några bilder för att komma ihåg hur allt sitter och för att kunna se före/efter resultat :)
[img]http://img10.imageshack.us/img10/830/dsc01087kb.jpg[/img]

[b]Del 6[/b]

Toppen åker av efter diverse bestyr och den ser ju sisådär lagomt sotig ut. Den har ju gått på choken mest hela tiden nu under senaste tiden utan termostat så inget kostigt med det iofs. Inte bra men inte konstigt heller. Toppackninen har någon liten brist och det ser ut som den skjutit avgaser mellan 2 cylindrar men inget tyder på vatten i förbränningsrummen, verkar ju lurt. En ordenlig tvätt behöver den också! 
[img]http://img694.imageshack.us/img694/7666/dsc01104g.jpg[/img]

Del 7

Sagt och gjort så skickas toppen iväg för planing där jag säger åt dem att ta 0,5-0,6mm och där emellan tar de. 0,55 då alltså vilket ger mig ett nytt kompressionsförhållande (Wiihoo, det ökar!) Original så ligger m50b25 motorn på 10.0:1 i komp och räknat på slaglängd, borr och originalkomp så kommer det nya kompressionsförhållandet att hamna på 10,65:1 ungefär vilket inte är så illa. Ingen jätte stor skillnad, men lite är det ju alltid och dessutom kan man ju ligga och köra på 95 oktan på det kompet också (jaja, 98/99 är bättre bla, bla, bla. Prova själv att tanka drygt 80 liter och kolla hur roligt det är med en inkomst på 1050kr i månaden). Resultat:

Förbränningsrummen är fortfarande inte riktigt rena men bra mycket bättre och planingen blev ju kanon.
[img]http://img12.imageshack.us/img12/6670/dsc01126qwg.jpg[/img]
[img]http://img153.imageshack.us/img153/4148/dsc01127q.jpg[/img]

[b]Del 8[/b]

Nu har jag ju givetvis tagit bort en hel del andra grejer också som ska få sig en uppfräshning. Insugskåpa, ventilkåpa, och grenrör åker på lackning. Även alla delar till toppen så som termostathus etc åker på uppfräshning och blästring. Toppen själv tror jag att jag lämnar som den är fast lite mer noggrant tvättad. 
[img]http://img651.imageshack.us/img651/1910/dsc01130o.jpg[/img]

Saker ska blästras och rengöras innan lackering!
[img]http://img140.imageshack.us/img140/3571/dsc01154k.jpg[/img]

[b]Del 9[/b]

Finkläderna på och det är dags att börja slipa i toppen. På bilden rengör jag förbränningsrummen och kanalerna med dremeln som jag har en stålborste till. Rent och fint ska det bli :) 
[img]http://img716.imageshack.us/img716/3697/dsc01162p.jpg[/img]

Förbränningsrum före:
[img]http://img22.imageshack.us/img22/8804/dsc01156dd.jpg[/img]
Förbränningsrum efter:
[img]http://img25.imageshack.us/img25/297/dsc01167ja.jpg[/img]
Vad som inte syns så bra på bilderna är att portkanalerna är mycket renare också.
[img]http://img186.imageshack.us/img186/3665/dsc01164w.jpg[/img]

Nu är det dags att ta fram den riktiga slipmaskinen och börja porta! Det som ska göras är i grunden bara en matchportning på avgassidan mot grenröret, insuget behöver inte så mycket utan har riktigt bra passform redan original. Men ska ta lite där också. Det jag gör är att förbättra portens gång lite genom att ta bort vissa vassa kanter och släta ut dem lite för bättre flöde. Jag ändrar alltså inte storleken på porten ut mot förbränningsrummet för ska köra med originalventiler sedan =) Men går att öka portens storlek en hel del mot grenröret. Cirka 2mm bredare och 2mm högre blir portarna och det kanske gör sin lilla skillnad :) Vore roligt att testa i en flödesbänk men nu har man ju inte tillgång till det :/ På bilden ser ni nog vilken port som är filad, men för er med mindre skarp syn så är det den vänstra. Packningen sitter på där så man har något att jämföra med. Att tänka på är att jag inte alls är klar i den vänstra där utan har bara börjat med det grövsta, att ta upp den i storlek.
[img]http://img704.imageshack.us/img704/9927/dsc01171t.jpg[/img]

Nu kan jag ta och visa lite port för och port efter bilder =) 
Före:
[img]http://img651.imageshack.us/img651/5324/dsc01175ve.jpg[/img]
Efter: (OBS! Inte helt klar men nästan)
[img]http://img218.imageshack.us/img218/4443/dsc01174ww.jpg[/img]
[img]http://img202.imageshack.us/img202/7636/dsc01179b.jpg[/img]

[b]Del 10[/b]

Här har vi lite kåpor, insug och grenrör. Grenrören är färdiga på bilden, lackade i mattsvart värmetålig färg. Inte så mycket för looken utan bara för hållbarhet och rostskäl. Kåporna har fått sin grund där men kommer inte alls se ut så när de är färdiga och insuget är inte ens påbörjat :)
[img]http://img205.imageshack.us/img205/92/dsc01181ai.jpg[/img]

[b]Del 11[/b]
Nu idag (13/2) så är nästan all lack klar, bara klarlacken kvar och jag bjuder på några små smakprov innan morgondagens färdiga resultat :) 

Vetnilkåpan helt utan klarlack så finishen är ju rätt kass:
[img]http://img89.imageshack.us/img89/5508/dsc01212s.jpg[/img]

INTE NÖJD ALLS! Det blev rinningar på oljepåfyllningslocket och det är ju inte snyggt för 5öre... Blir så när man stressar :/ Aja, ska se om man lyckas slipa ner rinningarna imorgon annars blir locket silver, och det får väl så lov att duga även om det inte är förstahandsvalet. Bjuder iaf på ett smakprov men även det utan klarlack:
[img]http://img709.imageshack.us/img709/9443/dsc01213ao.jpg[/img]
Uppdatering 14/2

Idag blev man då klar med lacken på alla delar förutom de som ska blästras. Alla grejer som ska blästras kommer att få sin behandling imorgon :) Så det löser sig det med. Blev klar med portningen också, eller det mesta iaf. Alla avgaskanaler är klara och insug är nästan fixade de med. Portarna ut mot förbränningsrummen är färdiga (Har inte gjort så värst mycket alls med storleken, bara slätat ut och tagit bort alla konstiga kanter som inte behövdes :) Blev faktiskt riktigt bra! Till bilderna och bildbeskrivningar!

Hade tyvärr lite dåligt med slippapper (hade för grovt) och det gick inte så bra att slipa bort rinningarna från oljepåfyllingslocket men skam den som ger sig! Passade på att göra något lite annorlunda istället ;) Nu är locket tvåfärgat istället, var ganska drygt att skära maskeringen och blev väl inte 100% symmetriskt precis men jag är faktiskt ganska nöjd ändå.
Bild

Silver och svart fick det bli, passar nog faktiskt bättre mot kåpan dedär än helsvart. Vad tycks? UTAN KLARLACK DÄR!
Bild

Så, där var det lite smakprov på det, nu kan jag ta och visa lite portar innan jag går tillbaka till hur lacken blev ;) Det är bra att variera!

Insugsportar. Fanns en del att jämna till, även om det inte är stora saker alls utan bara små kanter. Riktigt bra gjort från tillverkaren redan faktiskt! Men lite går det alltid att förfina
Bild

Avgasport. Där är det filat aningen mer, men in mot förbränningsrummen är det inte tagit så mycket utan samma visa som på insug att det är utjämnat. Storleken går jämt med sätet och det är sätet som begränsar nu, inget annat :) Som det ska vara!
Bild

6st avgasportar. Alla är riktigt lika varandra, så det får man väl säga att det blev lyckat :) Nu ska den snart lämnas in och förhoppningsvis blir de färdiga med styrningarna och sätena fort.
Bild

Ett färdigt förbränningsrum med lite nedsyn i kanalerna. Första gången i livet jag portar en topp och tycker resultatet ä ser ganska så bra ut faktiskt :) Vad tycker ni där ute då?
Bild

Åter till lacken, nu blir det bilder med där klarlacken är på!
Det som lackades först var insuget, och det är också de första bilderna som är på insuget :) Värt att tänka på är att förjobbet inte är så jätte noga utfört utan bara slipat tort (400) och tvättat. Hade inte så mycket papper att slipa med och det är ju ändå "bara" ett insug. Ytan är ganska grov så lacken är ju lite appelsinskal men duger helt klart. Betydligt bättre än original är det :) Värt att tänka på är också att det är lackat inne på en plåtverkstad så skitigt är det ju, väldigt skitigt. Men nästan ingen damm som landat i lacken alls så är faktiskt ganska så fint ändå :) Aja, bilderna får tala för sig själva.

Blankt blir det ju :) Varit noggrann med lackeringen iaf och inte stressat igenom det. Resultatet är helt klart godkänt. Vad tyckes?
Bild
Bild

Sedan blev det dags för motorkåpor och locket då :) Resultatet där blev också bra, lite bättre än insuget dessutom. Helt okej för en garagelackering deluxe! (Deluxe i dålig mening där då ;) )
Bild

Tar väl med lite närbilder också när man ändå håller på.
Insugskåpan
Bild
Bild

Bjuder på en liknande bild på ventilkåpan som jag tog när den var utan klarlack. Ganska stor skillnad där.
Bild

Självklart lite andra bilder på den också :)
Bild
Metalliceffekt! Det är schnyggt!
Bild
Det är också ganska så blankt ;)
Bild

Nu får det räcka med lackbilder. Det var allt för idag, nu kommer det nog vara ganska lugnt här i tråden i någon vecka eller så. Men håll gärna igång den ändå, alltid roligt att höra lite åsikter och få konstruktiv kritik!

Avslutar med en bild som visar hur insuget är filat för tillfället.
Bild

Det Får duga för idag. Det är ju inget stort projekt som synes men det är ju detaljerna som gör helheten =) Det ska vara snyggt under locken med!

EDIT!: Var ju smidig nog att glömma bort locket! Såhär blev det med klarlacken på :)
Bild
Peace!
Senast redigerad av chifen den 2 augusti 2010, 16:14, redigerad totalt 15 gång.
DRD 84ccTuned by Cykelkraft http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=6520 Update 7/3 Till salu!

Bmw e34 Fix & Renovering
http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=17828
Användarens profilbild
bensinskalle
En av oss!
Inlägg: 10635
Blev medlem: 9 november 2007, 15:39

Inlägg av bensinskalle »

ser ju bra ut dehär ;)

Alltid kul att fila i toppen :D
Live slow - Die whenever
Drive fast - Live forever
Användarens profilbild
-TeddaN-
King of the street
Inlägg: 2631
Blev medlem: 21 juni 2009, 23:17
Ort: Lysekil-0523!

Inlägg av -TeddaN- »

Här ser ni volvo grabbar en riktig bil! keep it up chifen! :)
Nur das beste is gut genug!
Bmw, finns inget bättre !
Användarens profilbild
TK_DRAC
Gasres
Inlägg: 1356
Blev medlem: 30 september 2007, 18:13
Ort: Älmhult

Inlägg av TK_DRAC »

fy fan vilka jävla idioter å repa bilen :evil: därför jag aldrig ställer min vid skolan..
Användarens profilbild
Rabxorzz
F.D Moderator
Inlägg: 5615
Blev medlem: 26 mars 2008, 20:21
Ort: Skövde
Kontakt:

Inlägg av Rabxorzz »

Nice chifen! :D
Bild
Användarens profilbild
nippertippan
Byfånen
Inlägg: 2164
Blev medlem: 22 juli 2009, 00:34
Ort: Vara

Inlägg av nippertippan »

RYS-ligt ful bil, haha.
Forumets nippertippa! Puss på er!
RacingTobbe
Gasres
Inlägg: 1405
Blev medlem: 16 juli 2009, 22:39
Ort: Eskilstuna
Kontakt:

Inlägg av RacingTobbe »

riktigt snygg bmw :) Blev ju skitsnygg efter tvätten ju :) Synd bara det där med repan :(
*-*-*-* Never Drive Faster Than Your Angel Can Fly *-*-*-*
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Användarens profilbild
DEA!!
Hedersmedlem
Inlägg: 6937
Blev medlem: 13 juni 2008, 20:51

Inlägg av DEA!! »

Nice nice 8)
Årets Styrelsemedlem 2013
Användarens profilbild
PerSs0n
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 398
Blev medlem: 17 augusti 2009, 16:38
Ort: Borensberg

Inlägg av PerSs0n »

Nice! :) Jävla idioter att repa den då!! :evil:
Användarens profilbild
chifen
F.D Moderator
Inlägg: 3773
Blev medlem: 12 augusti 2007, 13:13
Ort: Sundsvall

Inlägg av chifen »

bensinskalle skrev:ser ju bra ut dehär ;)

Alltid kul att fila i toppen :D
Tackar :)

Jo, klart det är :D När man får igång den får man väl se hur mycket man förstört ;)

-TeddaN- skrev:Här ser ni volvo grabbar en riktig bil! keep it up chifen! :)
Haha, de är rätt! Kommer en update senare ikväll. Allt är lackat nu.

TK_DRAC skrev:fy fan vilka jävla idioter å repa bilen :evil: därför jag aldrig ställer min vid skolan..
Finns ju för mycket idioter där ute tyvärr :/ Hade ju inte ställt den vid skolan utan inne i verkstadslokalen stod den... suck
Rabxorzz skrev:Nice chifen! :D
Tackar :D roligt att höra!
Skåningens-handelsbod skrev:RYS-ligt ful bil, haha.
Höhö, ordvits. Slår ju din korvpimpade släpvagn iaf så man får väl vara nöjd :) Dessutom har den inte fått sitt formkoncept efter en skokartong som låd-40 har.
RacingTobbe skrev:riktigt snygg bmw :) Blev ju skitsnygg efter tvätten ju :) Synd bara det där med repan :(
Tackar! :) Roligt att höra. Får jag råd blir det vita blinkers och nya baklysen också :) Va ju lite mer än en tvätt som behövdes. Tror förra ägaren inte tvättat den på ett bra tag, avfettning hjälpte inte att få bort skiten med så sprayade ner den med lampolja (rekomenderas starkt till skit som inte försvinner med vanlig avfettning). Sedan var det lackrens, rubbing och vax som fick jobba lite :) Resultatet kan man ju inte klaga på.

Jävligt synd med repan men inte mycket att göra nu åt det.
DEA!! skrev:Nice nice 8)
TackTack 8)

PerSs0n skrev:Nice! :) Jävla idioter att repa den då!! :evil:
Kan man ju lugnt säga. Finns väl avundsjukt folk antar jag :)


Blev ju ett jävla citerande dehär! En update kommer ikväll iaf så håll ögonen öppna :)
DRD 84ccTuned by Cykelkraft http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=6520 Update 7/3 Till salu!

Bmw e34 Fix & Renovering
http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=17828
Användarens profilbild
-TeddaN-
King of the street
Inlägg: 2631
Blev medlem: 21 juni 2009, 23:17
Ort: Lysekil-0523!

Inlägg av -TeddaN- »

Spännade chifen! haha kunde inte låta bli att skratta när jag såg ditt svar på skåningen´s komentar :)
Nur das beste is gut genug!
Bmw, finns inget bättre !
Användarens profilbild
chifen
F.D Moderator
Inlägg: 3773
Blev medlem: 12 augusti 2007, 13:13
Ort: Sundsvall

Inlägg av chifen »

-TeddaN- skrev:Spännade chifen! haha kunde inte låta bli att skratta när jag såg ditt svar på skåningen´s komentar :)
Haha ja men ibland måste man ju ;)

Updatering idag 14/2!
DRD 84ccTuned by Cykelkraft http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=6520 Update 7/3 Till salu!

Bmw e34 Fix & Renovering
http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=17828
Användarens profilbild
-TeddaN-
King of the street
Inlägg: 2631
Blev medlem: 21 juni 2009, 23:17
Ort: Lysekil-0523!

Inlägg av -TeddaN- »

Fyfan vad fräsch motorn kommer bli :)
Nur das beste is gut genug!
Bmw, finns inget bättre !
Användarens profilbild
MinikeV
Gasglad!
Inlägg: 854
Blev medlem: 2 februari 2009, 15:16
Ort: Finland

Inlägg av MinikeV »

-TeddaN- skrev:Fyfan vad fräsch motorn kommer bli :)
Kan ju inte annat än hålla med :P Lycka till med resten av bilen nu! :D
Användarens profilbild
nippertippan
Byfånen
Inlägg: 2164
Blev medlem: 22 juli 2009, 00:34
Ort: Vara

Inlägg av nippertippan »

Vagnen är ju bara produktiv, inget annat
Sedan så trivs jag nog inte med NÅGON bil alls, utan ser det som ett nödvändigt ont.
Forumets nippertippa! Puss på er!
Tomaz
King of the street
Inlägg: 3621
Blev medlem: 5 oktober 2008, 19:14

Inlägg av Tomaz »

Blir riktigt fint! ;)
Användarens profilbild
nippertippan
Byfånen
Inlägg: 2164
Blev medlem: 22 juli 2009, 00:34
Ort: Vara

Inlägg av nippertippan »

Tomaz skrev:Blir riktigt fint! ;)
Finns egentligen ingen orsak att måla upp motorer i bilar så där, dess jobb är ju ändå bara att dra fram bilen i trafiken ju?
själv skiter jag i hur bilen ser ut så länge den fungerar bra.
Forumets nippertippa! Puss på er!
Användarens profilbild
derbi_senda93
Tk & Snabbgas!
Inlägg: 1773
Blev medlem: 1 juni 2008, 19:27
Ort: Landvetter

Inlägg av derbi_senda93 »

Riktigt najs dehär! :) Funderar själv på att köpa en 525:a till sommaren/hösten. Hoppas på det bästa, lycka till. ;)
Användarens profilbild
YzTerge
Svårstartad skrothög
Inlägg: 333
Blev medlem: 4 februari 2009, 13:39

Inlägg av YzTerge »

Snygg färg på sakerna :)
Terge, Tjaa, söker yz 125 grejer:P Haru nått så pma;D
Användarens profilbild
chifen
F.D Moderator
Inlägg: 3773
Blev medlem: 12 augusti 2007, 13:13
Ort: Sundsvall

Inlägg av chifen »

MinikeV skrev:
-TeddaN- skrev:Fyfan vad fräsch motorn kommer bli :)
Kan ju inte annat än hålla med :P Lycka till med resten av bilen nu! :D
Tack så mycket :) Imorgon blir det nog att kolla till dörrsidorna bak och få dem på plats som de ska vara :) Ska limmas dit så ska se om jag har något trevligt lim som duger till jobbet. Om jag hinner också dvs.
Skåningens-handelsbod skrev:Vagnen är ju bara produktiv, inget annat
Sedan så trivs jag nog inte med NÅGON bil alls, utan ser det som ett nödvändigt ont.
Varför då ens komma och kommentera något negativt? Du har redan massvis med folk emot dig här på sidan som inte gillar din attityd och stil och det hjälper knappas att bete sig som skit i andras trådar då, eller hur? Ska du säga att bilen är ful så kom då med en anledning också :) Kolla inte då om det svider så mycket i dina ögon av att se lilla hjärtat.
Skåningens-handelsbod skrev:
Tomaz skrev:Blir riktigt fint! ;)
Finns egentligen ingen orsak att måla upp motorer i bilar så där, dess jobb är ju ändå bara att dra fram bilen i trafiken ju?
själv skiter jag i hur bilen ser ut så länge den fungerar bra.
Tack Tomazzz =)

Skåning, skåning, skåning... Vad anser du att motorer i motorcyklar är då? Precis detsamma. Att göra sakerna fina även under lock och skydd tyder ju bara på att man bryr sig om prylarna och lägger ned tid på dem. Det märker även kommande köpare och bilen blir mer lättsåld och man får även bättre betalt för fordonet om man sköter om det.

Personligen grejar jag med bilen för att jag tycker om att göra det och jag trivs bättre i en bil som jag själv tycker se bra ut, även om bilens huvudsyfte är att transportera arslet ser jag inget annat än gott i att göra så att man trivs bättre i ett tillhåll som man ändå spenderar ganska mycket tid.

Finns egentligen ingen orsak att sitta och skriva en bok heller, men du gör det ändå och jag klagar inte på dig för det. Du gör det du trivs med och det är ju bra för dig. För det är väl ändå det livet går ut på? Göra det man trivs med och må bra. Lite synd att vissa inte tänker längre än vad näsan räcker bara =)
DRD 84ccTuned by Cykelkraft http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=6520 Update 7/3 Till salu!

Bmw e34 Fix & Renovering
http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=17828
Användarens profilbild
chifen
F.D Moderator
Inlägg: 3773
Blev medlem: 12 augusti 2007, 13:13
Ort: Sundsvall

Inlägg av chifen »

Aa, nu blir det dubbelpost och jag ursäktar för det men är för trött för att hålla på och multicitera på denna sida som för tillfället inte är uppbyggd så bra för det. Dessutom är det nästan ett måste för att nästa update kommer ske på nästa sida för att annars räcker inte sidan till.
Derbi_senda93 skrev:Riktigt najs dehär! :) Funderar själv på att köpa en 525:a till sommaren/hösten. Hoppas på det bästa, lycka till. ;)
Ok, det låter som ett bra val :) Riktigt roliga bilar faktiskt och man åker skönt.
YzTerge skrev:Snygg färg på sakerna :)
Tackar :) Jo, det är en ganska så fin färg. Passar bra mot silver gör den också. Det är en metallicsvart ur alfa romeos sortiment med grövsta metallicen som finns till den :) (utan att gå in på flakes såklart).
DRD 84ccTuned by Cykelkraft http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=6520 Update 7/3 Till salu!

Bmw e34 Fix & Renovering
http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=17828
Användarens profilbild
nippertippan
Byfånen
Inlägg: 2164
Blev medlem: 22 juli 2009, 00:34
Ort: Vara

Inlägg av nippertippan »

Chifen, det första jag skrev: RYS-ligt ful bil, var enbart ett skämt. så ta det som ett sådant då.
Du gillar den, fine. Men din regga bjöd på det skämtet.

jag stylar inte motorn på Blackie t.ex. Den passar in precis som den är.

dessutom är mitt huvudfordon på två hjul och lever efter devisen Chrome won't get you home, med andra ord: funktion före Bling bling.

Sedan ärligt sagt, å har jag aldrig sett eller hört någon få igen dyra utlägg på extremt moddade bilar, utan mer att dem gått med strålande förlust.

ta Blackie som ett exempel, tar vi och räknar timmar så är vi snabbt uppe i 100 papp, och får jag ut 30, så får jag vara jävligt glad.

därför lägger jag inte ner onödigt arbete på en bruksbil som jag inte vill förlora på. Bra skötsel, javisst, men måla insug och sånt? Overkill.
Forumets nippertippa! Puss på er!
Användarens profilbild
-TeddaN-
King of the street
Inlägg: 2631
Blev medlem: 21 juni 2009, 23:17
Ort: Lysekil-0523!

Inlägg av -TeddaN- »

Skåningens-handelsbod skrev:Därför lägger jag inte ner onödigt arbete på en bruksbil som jag inte vill förlora på. Bra skötsel, javisst, men måla insug och sånt? Overkill.
Så tycker du ja! men alla tycker inte samma som dig skåningen, sluta nu..
Nur das beste is gut genug!
Bmw, finns inget bättre !
Användarens profilbild
nippertippan
Byfånen
Inlägg: 2164
Blev medlem: 22 juli 2009, 00:34
Ort: Vara

Inlägg av nippertippan »

-TeddaN- skrev:
Skåningens-handelsbod skrev:Därför lägger jag inte ner onödigt arbete på en bruksbil som jag inte vill förlora på. Bra skötsel, javisst, men måla insug och sånt? Overkill.
Så tycker du ja! men alla tycker inte samma som dig skåningen, sluta nu..
Och allt började med ett litet missuppfattat skämt....
Därmed är det inte värt att fråga mig om bilar eller vad som hör till bilar, kommer inte att svara på det.
Inte aldrig någonsin mer skriva i biltrådar, oavsett vad.
Forumets nippertippa! Puss på er!
Användarens profilbild
-TeddaN-
King of the street
Inlägg: 2631
Blev medlem: 21 juni 2009, 23:17
Ort: Lysekil-0523!

Inlägg av -TeddaN- »

Skåningens-handelsbod skrev:
-TeddaN- skrev:
Skåningens-handelsbod skrev:Därför lägger jag inte ner onödigt arbete på en bruksbil som jag inte vill förlora på. Bra skötsel, javisst, men måla insug och sånt? Overkill.
Så tycker du ja! men alla tycker inte samma som dig skåningen, sluta nu..
Och allt började med ett litet missuppfattat skämt....
Därmed är det inte värt att fråga mig om bilar eller vad som hör till bilar, kommer inte att svara på det.
Inte aldrig någonsin mer skriva i biltrådar, oavsett vad.
Du gjorde det just :)
Nur das beste is gut genug!
Bmw, finns inget bättre !
Användarens profilbild
nippertippan
Byfånen
Inlägg: 2164
Blev medlem: 22 juli 2009, 00:34
Ort: Vara

Inlägg av nippertippan »

-TeddaN- skrev:
Skåningens-handelsbod skrev:
-TeddaN- skrev:Så tycker du ja! men alla tycker inte samma som dig skåningen, sluta nu..
Och allt började med ett litet missuppfattat skämt....
Därmed är det inte värt att fråga mig om bilar eller vad som hör till bilar, kommer inte att svara på det.
Inte aldrig någonsin mer skriva i biltrådar, oavsett vad.
Du gjorde det just :)
Du har fått svar per PM.
Forumets nippertippa! Puss på er!
Användarens profilbild
TobbaN
King of the street
Inlägg: 3415
Blev medlem: 27 juni 2008, 18:38

Inlägg av TobbaN »

Ser sjukt bra ut! :D
f.d TSR-Crew
Användarens profilbild
chifen
F.D Moderator
Inlägg: 3773
Blev medlem: 12 augusti 2007, 13:13
Ort: Sundsvall

Inlägg av chifen »

TobbaN skrev:Ser sjukt bra ut! :D
Tackar :) Roligt att höra!

Skåningens-handelsbod:
Jag missuppfattade inget, tog det som ett skämt och inget annat, det ser du säkert också om du kollar mitt första svar MEN att du sedan fortsätter att köra på att det är onödigt osv. Kan du ge mig ett svar på varför du ens håller på? Jag har ju redan förklarat varför jag gör det så nu kan ju du svara på varför du envisas med att det är så fel? Om du så gärna vill skämta till det så varför inte göra det på ett trevligt sätt istället för något negativt? Jag tog det första med glädje och gav dig ett liknande svar tillbaka, sedan fortsätter du om att det är onödigt. Det är bara så onödigt gjort av dig.

Min regskylt kan lika gärna bjuda på RYS-ligt fin bil, ryssen eller liknande. Att du sa rysligt ful bil tog jag ju som ett skämt. Det är hur du fortsatt som jag har reagerat på.

Jag har inte skrivit att jag kommer få tillbaka alla pengar jag lägger ut, men att jag får bättre betalt än om jag inte gör det och den blir mer lättsåld. Sedan trivs jag med ett fordon om det ser bra ut :) Folk är olika helt enkelt. Just det här med färgen är gratis för mig, då jag hade färg över och varför inte använda den på ett kreativt sätt istället för att låta den gå till spillo? :) Att jag renoverar den kommer jag inte heller få pengarna tillbaka för men jag gillar att hålla på och vill ha fräsha grejer. Sån är jag, hurdan är du?

Jag kör också funktion före bling, men varför tveka om man kan ha båda i samma paket? :) Jag rullar med stil, du rullar med ketchup. Alla gör sina val i livet ;)

Jag vill trivas i min bruksbil och vill också sköta om den ordentligt och vill att den ska se bra ut, så då lägger jag gärna ner några timmar (För många enligt vissa) på att få den fin.


Imorgon kommer det möjligen en update också :) Då ska jag försöka hinna med att fixa dörrsidorna eller iaf byta huvudenheten till stereon. Aja, ni får väl se vad som kommer upp :)
DRD 84ccTuned by Cykelkraft http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=6520 Update 7/3 Till salu!

Bmw e34 Fix & Renovering
http://twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=17828
Användarens profilbild
nippertippan
Byfånen
Inlägg: 2164
Blev medlem: 22 juli 2009, 00:34
Ort: Vara

Inlägg av nippertippan »

Tyvärr hamnar jag i helvetet fr.o.m. den 28/2.

Då börjar min närmast livslånga plåga att klara styrlappen trots min totala idoti.
Det är ett bättre val att ta sitt liv än att behöva vara dödligt rädd för inspektörerna på VV, för jag ÄR dödligt rädd för dem. Det här "äventyret kommer att ta mig typ 4-5 år och minst 50K i kostnader innan jag har styrlappen i näven. Något min gubbe inte har förstått, som tog sitt körkort på 5 lektioner. Men så har han också högskolepoäng, det har inte jag. Skulle inte ens klara att ta mig in på gymnasiet, om jag varit i er ålder.
Forumets nippertippa! Puss på er!
Användarens profilbild
KoNG
F.D Moderator
Inlägg: 3416
Blev medlem: 24 september 2007, 14:43
Ort: Skara

Inlägg av KoNG »

Du bringar alltid med något bra! ;)
LUGNARAAAJ

Utför felsökning/motorrenovering/bestyckning/Inställning/Optimering/Montering och trimning av olika steg till din moped/cross runt om Västra götaland. PMA för mer information

EVO-Projekt
http://www.twostrokerider.se/forum/view ... hp?t=34937
Användarens profilbild
-TeddaN-
King of the street
Inlägg: 2631
Blev medlem: 21 juni 2009, 23:17
Ort: Lysekil-0523!

Inlägg av -TeddaN- »

KoNG skrev:Du bringar alltid med något bra! ;)
+1 på det!
Nur das beste is gut genug!
Bmw, finns inget bättre !
Användarens profilbild
Henry
Bäst på TSR!
Inlägg: 2861
Blev medlem: 31 maj 2007, 19:29

Inlägg av Henry »

Skåningens-handelsbod skrev:Tyvärr hamnar jag i helvetet fr.o.m. den 28/2.

Då börjar min närmast livslånga plåga att klara styrlappen trots min totala idoti.
Det är ett bättre val att ta sitt liv än att behöva vara dödligt rädd för inspektörerna på VV, för jag ÄR dödligt rädd för dem. Det här "äventyret kommer att ta mig typ 4-5 år och minst 50K i kostnader innan jag har styrlappen i näven. Något min gubbe inte har förstått, som tog sitt körkort på 5 lektioner. Men så har han också högskolepoäng, det har inte jag. Skulle inte ens klara att ta mig in på gymnasiet, om jag varit i er ålder.

Vänta nu, jag har läst det här förr. Ett antal gånger, undra om det är 10e gången nu?
KAN DU NÅGON GÅNG LÄGGA AV MED DINA PISSIGA KOMMENTARER ÖVERALLT?


Chifen:
Ser bra ut, ruskigt bra på toppen för att vara första gången faktiskt. Bygg turbo sen. ;)
Köp min skinninredning till E34 när du ändå har plånboken öppen!
Utför professionella motorarbeten, klyvning, match-portning, montering osv.
PM!

Säljer MASSOR med delar, Senda SM 260MM Bromsskiva, DRD PRO Original-avgasrör + ljuddämpare OSV OSV! PM!
Användarens profilbild
nippertippan
Byfånen
Inlägg: 2164
Blev medlem: 22 juli 2009, 00:34
Ort: Vara

Inlägg av nippertippan »

Henry skrev:
Skåningens-handelsbod skrev:Tyvärr hamnar jag i helvetet fr.o.m. den 28/2.

Då börjar min närmast livslånga plåga att klara styrlappen trots min totala idoti.
Det är ett bättre val att ta sitt liv än att behöva vara dödligt rädd för inspektörerna på VV, för jag ÄR dödligt rädd för dem. Det här "äventyret kommer att ta mig typ 4-5 år och minst 50K i kostnader innan jag har styrlappen i näven. Något min gubbe inte har förstått, som tog sitt körkort på 5 lektioner. Men så har han också högskolepoäng, det har inte jag. Skulle inte ens klara att ta mig in på gymnasiet, om jag varit i er ålder.

Vänta nu, jag har läst det här förr. Ett antal gånger, undra om det är 10e gången nu?
KAN DU NÅGON GÅNG LÄGGA AV MED DINA PISSIGA KOMMENTARER ÖVERALLT?


Chifen:
Ser bra ut, ruskigt bra på toppen för att vara första gången faktiskt. Bygg turbo sen. ;)
Köp min skinninredning till E34 när du ändå har plånboken öppen!
Henry, det hade varit hälsosamt tyst om det ett tag nu, men nu sätter han skiten rätt i knäet på mig.
och skickar mig rätt ner i helvetet, bokstavligen.
Ge mig en pistol, en burk tabletter eller någonting så jag kan ta mitt liv istället. det är mer produktivt.

jag som inte ens tänk köra bil.

Det liknar mer att kasta pengarna i sjön.
Forumets nippertippa! Puss på er!
Användarens profilbild
-TeddaN-
King of the street
Inlägg: 2631
Blev medlem: 21 juni 2009, 23:17
Ort: Lysekil-0523!

Inlägg av -TeddaN- »

Nu räcker det med "tjafs" eller vad ni vill kalla det i denna tråden, tycker ni bilen är snygg? ja skriv det då, om ni tycker den är ful, så knip igen..
Nur das beste is gut genug!
Bmw, finns inget bättre !
Användarens profilbild
nippertippan
Byfånen
Inlägg: 2164
Blev medlem: 22 juli 2009, 00:34
Ort: Vara

Inlägg av nippertippan »

jag gillar den INTE i alla fall.

så är det med den saken.
Forumets nippertippa! Puss på er!
Skriv svar