Skapa nytt ämne  Svara på ämnet
 Guide: Snabba upp din dator « Föregående ämne :: Nästa ämne » 
Författare Meddelande
Zibb
InläggPostat: tor jan 07, 2010 2:10 pm    Rubrik: Guide: Snabba upp din dator Svara med citat

Red Bull

Registreringsdatum: 10 juni 2009
Inlägg: 644
Pictures: 4
Gallery pictures: 4
Zibb's gallery

Yoo!

Det finns nog en massa här på Twostrokerider som tycker att dom har en seg dator och massor med skräp på den. Därför har jag gjort en guide som enkelt visar hur man snabbar upp och städar rent hårddisken utan att behöva formatera =)

TA BORT ONÖDIGA/SKRÄP FILER, DEFRAGMENTERA HDD, ÄNDRA AUTOSTARTFILER INAKTIVERA ONÖDIGA TJÄNSTER mm:

Ashampoo Winoptimizer är ett bra program som städar rent efter olika program som du har tagit bort men som fortfarande finns kvar i registret, den tar även bort skräp filer som finns på datorn. Du kan degfragmentera hårdddisken (bättre en Windows egna), du kan välja vilka program som inte ska eller som ska starta när datorn startas. Jag rekommenderar att du tar bort dom flesta programmen förutom Virusskydd och Windows applikationer som CTFMON.exe eller KernelFaultCheck.exe. Om någonting skulle gå snett så är det bara att bocka i att dom ska starta igen.
Du kan göra olika systemändringar, och programmet gör alltid en backup innan ändringen så du kan göra saker och känna dig säker. Programmet kan även ta tillbaka viktiga filer som du har råkat ta bort från papperskorgen. Programmet kostar dock, Perfekt om du vill ha bort massa skräp på datorn!

Mer info och nedladdning:

http://download.cnet.com/Asham poo-WinOptimizer/3000-2094_4-1 0224281.html?tag=mncol

http://www2.ashampoo.com/webca che/html/1/product_2_2106___EU R.htm

Du kan även ladda hem CCleaner, det programmet vet nog dom flesta redan om här, men det gör ungefär lika som Winoptimizer, det tar bort onödiga filer på datorn och i registret. Det har mindre funktioner än Winoptimizer och det är gratis =)

http://www.ccleaner.com/downlo ad/downloading

När man avinstallerar ett program med ett programs egna "Uninstaller" så lämnas massor med skräp kvar i registret.
Revo Uninstaller tar hand om dom filerna som försöker smita undan.
Programmet är gratis och kan också göra samma funktioner som CCleaner och Winoptimizer, städa rent i registret och på hårddisken, jag rekommenderar att du tar bort onödiga program som du i stort sett aldrig använder.

http://www.revouninstaller.com /revo_uninstaller_free_downloa d.html

I Windows finns det många olika effekter som använder ganska mycket minne och kan göra din dator segare, du kan inaktivera dom genom att: Högerklicka på "Den här datorn/Datorn" ---> Egenskaper ---> Avancerat---> Inställningar (högst upp) Sen väljer du "Justera för bästa prestanda". Du kommer dock få Windows 2000/98 tema.
Varje gång du startar datorn så letar Windows automatiskt efter delade mappar och skrivare i nätverket som kan ta sin tid. Du kan avaktivera det genom att gå in i en valfri mapp ---> Verktyg ---> Mapp alternativ---> Visning ---> och sen bocka ur "Sök automatiskt efter nätverksmappar och skrivare" (Windows XP)

ANTIVIRUS-PROGRAM, UPPDATERING AV MJUKVARA OCH DRIVRUTINER:

Många Antivirus program segar ner datorn rejält, särskilt gamla produkter som släpptes för flera år sedan. Panda Cloudantivirus använder i stort sett inget minne alls, cirka 17 MB (Oftast mindre). All analys utförs på Pandas servrar, så inga resurser går åt på din dator.
Programmet behöver heller inte uppdateras varje dag, de uppdateras aldrig med andra ord, eftersom analysen utförs på Pandas server. Bara om det har kommit en ny version av programmet. Programmet analyserar datorn när du inte använder den så du behöver inte scanna datorn själv, när du kommer tillbaka till datorn så pausas den. Varje dag upptäcker Panda 50 000 nya virus, tack vare deras molnteknik så är du skyddad mot 52 % av dom virusen inom 24 timmar.
Panda har 30 miljoner virus i databasen, det är flest i hela världen. Jämfört med Kaspersky och AVG som har cirka 3-4 miljoner virus i databasen. Dom flesta gratis Antivirus skydden (AVG, Avast!, Avira) skyddar inte mot alla sortes skadliga hot, tex inte Spyware, Adware eller Rootkit. Med Panda Cloudantivirus är du skyddad mot alla sorters virus.
Programmet är väldigt enkelt att använda också, inga inställningar finns att göra, det sköter världens främsta Säkerhetsexperter om så slipper du.
Ni som använder ett Antivirus program som har versionen 2008 eller senare bör uppgradera till detta Antivirus program så får ni den allra senaste tekniken inom Antivirus program.


OBS! Använd inte 2 st Antivirus program samtidigt, det kan leda till system krascher och andra otrevligheter! Mer info och nedladdning finns här:

http://www.cloudantivirus.com/ sv /

http://download.cnet.com/Panda -Cloud-Antivirus/3000-2239_4-1 0914099.html?tag=mncol

Ni som använder Windows Vista eller Windows 7, jag rekommenderar att ni inaktiverar Windows Defender om ni har ett Antivirus skydd. Windows Defender segar bara ner och behövs inte om ni redan har ett Antivirus skydd:

1. Gå in i Windows Defender

2. Välj Alternativ på Verktyg-menyn.

3. Markera eller avmarkera kryssrutan "Använd Windows Defender" under Alternativ för administratörer, och klicka sedan på Spara.

Se även till så att du har den senaste versionen av alla dina program, det kan du göra här:

http://secunia.com/vulnerabili ty_scanning/online /

Ni som använder Internet Explorer 7 eller tidigare versioner bör uppgradera till Internet Explorer 8:

http://www.microsoft.com/sveri ge/windows/internet-explorer/d efault.aspx

Firefox 3.5: http://sv-se.www.mozilla.com/s v-SE /

Se även till att du använder senaste Service Pack till ditt Operativsystem! Windows Update:

http://windowsupdate.microsoft .com /

Se även till så att du har den senaste versionen av alla dina program, det kan du göra här:

http://secunia.com/vulnerabili ty_scanning/online /

Drivrutiner brukar vara ett helvete att fixa, programmet "Driverscanner" söker autmatiskt efter utdaterade drivrutiner till dina komponenter. Tanka det här:

http://download.uniblue.com/ub /main/ds/solutions/driverscann er.exe


Kom ihåg att stänga av datorn när du inte använder den, då lever hårddisken längre. Sätt den på Viloläge iallafall! Gör även rent inuti datorn och se till att få bort allt damm som har samlats inuti datorn (Dra ur sladden innan du är innanför chassit och pillrar) Det bästa är om du kan använda tryckluft, dammsugare kan förstöra vissa komponenter i datorn, så var försiktig om du använder en dammsugare,

Du kan också ta bort en massa onödiga filer/genvägar som du har på skrivbordet och i övriga mappar som Mina Dokument, Mina Mottagna filer etc.

Har du gjort rätt nu så har du troligtvis en någorlunda snabbare dator =)! Om du vill veta hur du tar bort virus eller hur du skyddar dig mot dom, läs denna guide: http://www.twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?p=210112#210112

MVH// Zibb
_________________
Den som aldrig gjort ett misstag, har aldrig prövat något nytt.

Jag har inte misslyckats, jag har bara funnit hundra tusen sätt som inte fungerar.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Skicka e-post
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne  Svara på ämnet Sida 1 av 1

Hoppa till:  Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet