Puttrish Yamaha dt50r projekt, SÅLD 16/9-11

Här kan du visa upp ditt projekt som inriktar sig på cross och supermotard. Inga frågor i detta forum!

Moderatorer: Speedway, MrAndersson, TheAndersson, CaToXXo

Användarens profilbild
puttrish
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 553
Blev medlem: 21 maj 2009, 15:53
Ort: Göteborg

Puttrish Yamaha dt50r projekt, SÅLD 16/9-11

Inlägg av puttrish »

SISTA UPDATEN I TRÅDEN 16/9-11

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mopeden är såld till SickRazer här på forumet, han har startat ett nytt projekt som kan följas här:
http://www.twostrokerider.se/forum/view ... hp?t=30992

Jag önskar honom all lycka och hoppas att det blir något fint av den!

Detta är troligtvis sista updaten i denna tråden och jag hoppas att någon har fått njuta av läsningen, Numera är jag mopedlös men kommer fortfarande hänga kvar på TSR och bla följa SickRazers projekt.

Over and out
Puttrish

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tja tja, hade tänkt att fräscha upp min moppe lite så varför inte skapa en projekt tråd? :)

Lämna gärna en kommentar ! :)

Klart - [X]
Påbörjat, Beställt - [/]
Ej Klart - [ ]


TNTs kromade Växellådskåpa [X]
Däckpenna [X]
Dragen plugg [X]
Lackera om kåporna [X]
Höjningssats [/] Passar ej :/
Silvrigt galler i kylarvingarkåporna [X]
Flytta in reg-skylten [X]
Vit Str8 minibaklampa [X]
Droppformade miniblinkiers [X]
Öppet luftfilter [ ]
Nya broms och kopplingshandtag [/]
Nytt styre [X]
Gianelli 2t [X]
Svart sadelöverdrag [X]
Lackera undertailen svart samt dekaltrimma den [X]

Här är en bild direkt från när jag hade hämtat den.

Bild

Har inte gjort särskilt mycket med den ännu men det kommer:P det jag har gjort har gjort är tagit bort backspegeln :P
Men snart kommer min baklampa och mina miniblinkiers och då försvinner b-läppen :)

kommer se ut typ såhär.

Bild

, fint va ? :)

9/8-09

hejhej, sov över hos en polare tills idag och skulle köra hem, jag och polaren stack hem och efter 3 min när vi var hemma så sa han att jag hade punka,*suck* Gick bak och kollade och däcket var hyffsat pafft, såg sedan att det satt en spik eller något i däcket, så vi plockade av däcket för pappa skulle ta med det till nån verkstad imorgon och laga det, såhär står den just nu.

Bild

btw, fin upphöjning va ? :)

10/8-09

Idag kom farsan hem med däcket och vi satte på det, spänne kedjan lite samtidigt också :), har också knäppt lite fina bilder :), bjuder på en utav dom.

Bild

11/8-09

Tja har tänkt lite på att lacka om moppen och det skall nog ske :) det blir nog oranga kylarvingarkåpor och den där kåpan som täcker luftburken typ, resten svart, tror det blir rätt fett, måste bara byta sadelöverdrag också fast jag vet inte vart man får tag på det, säg gärna om du vet :), det kommer nog att bli såhär isf.

Bild

Om några polare hänger med så åker jag nog till mekonomen idag och köper plastprimer, klarlack och sandpapper, sen får jag dra till childstore någon dag och köpa lite montana black burkar, vad tror ni om det ? :)

13/8 - 09

Tja , idag har man varit på childstore och köpte lite burkar, köpte orange och svart färg., drog hem till en polare och slipade ner kylarvingarna, båkkåporna och bakstänkan, ska ta frampartiet nån dag i veckan.

19/8 - 09

Tja tja, har inte hunnit med att uppdatera på ett tag då skolan har börjat och jag har nyss vurpat :/, orkar inte förklara hur det gick till men framdäcket släppte från marken och jag gled iväg :P

Styret gick av och handtag revs upp, inget allvarligt, hade som tur va inte kåpor på..

Blir nog ett sånt här styre tror jag.

http://www.startuning.se/product/100138/100142

Har också grundlackerat framstänkan, kylarkåporna och bakstänkan, skall ta bakre sidokåporna någon dag, samt framlyktan vilket jag kommer göra på plats eftersom jag typ måste koppla ur blinkiersna för att få av den. :S

Drar nog hem till en kompis imorn och grundlackar bakre sidokåporna och kanske lackar några kåpor med färg, får ta klarlack någon annan dag.

Har också gjort en beställning från startuning , köpte bara en däckpenna och våxellådskåpa får se om jag beställre styret också

blev mycket att läsa på denna updaten men kommer nog med lite mer imorn, kanske fixar en bild också :)

23/8-09


Tja, kom nyss hem från polaren, har nämnligen lackat klart sidokåporna, orange blir faktist bra för att vara hemmagjort :)

Har även vart på biltema och köpt mig ett nytt styre och 2l 2-tacksolja, blev ett vanligt styre då jag inte känner för att lägga ut 500kr på ett fatbar från biltema :P

har tyvärr inga bilder på varken styret eller kåporna men skall försöka fixa det imorn

26/8-09

tja, har kommit hem från min kompis mattias nu och vi har lackat eller rättare sagt han har lackat färdigt nästan alla kåpor, 2 st kvar, skall nog ta dom imorgon, har äben knäppt lite bilder på kåporna, själv tycker jag det blev mycket bra för att vara hemmagjort , vad tycker ni ?

Ursäktar för den dåliga kvalitén, bilderna är tagna från mobilen.

Bild
dessa kåpor är klara

Bild
Mattias som lackar på för fullt den lille slaven.

Bild
Enskild bild på en utav kåporna.

Här kommer en bild på hela moppen, kanske inte bästa bilden men iallafall något :)

Bild


Vill du ha din moppe lackerad med kanske något motiv för en billig peng, skicka PM så kan min kompis lindbl0m här på forumet fixa det via airbrushing, skicka gärna ett PM till mig eller honom om ni är intresserade.

6/9-09

tja igen, här kommer en hyffsat stor update, både skriftlig och med bilder, jag har satt på alla kåporna och tagit lite bilder på hojjen, dock så när jag hade tvättat den och skulle plåta så började det regna.. kuligt, här kommer lite bilder.

Bild


Bild


Bild
bonusbild på polarens Derbi

Har också fått ett paket från twostroke som tog 5 veckor för att komma....

Detta inhöll det :)

Bild
Str8 minibaklampa
Tun'r miniblinkiers
Stage6 dekalark
Twostroke racing team dekaler

Så jag skall nog ta bort b-läppen nån dag, behöver bara veta hur man kopplar skiten, kommer bli nice de :)

sen så fick jag ett annat paket idag från startuning, som innehöll TNT växellådskåpa, kostade bara 25 kr ? :P och en däckpenna.

Bild
växellådskåpan

Bild
har piffat upp däcket med däckpenna, dock är fälgen inte polerad.

börjar det inte likna något nu ? :)

Slut för denna updaten, kom med en jävla massa kommentarer så blir det mer updates !!

Bild


Bild


8/9-09

Hej igen, har nu tagit bort b-läppen, blev riktigt snyggt faktist ! men vet dock itne vart jag skall fästa skylten, den fins inte plats på undertailen, den var för bred så ljuddämparen tog emot, funderar på att såga av den delen som är onödig, kom gärna med förslag hur jag skall göra.. kommer nog inte till att sätta den längst ut på bakstänkan då jag tycker det är rätt fult och för att man inte ser baklampan. över till bilderna :)


Bild


Bild


Bild

Tycker jag har satt fast det hyffsat snyggt eller vad tycker ni ? :)


BOMBA MED KOMMENTARER NU !

21/3-10

Tjenare tjenare, det har inte blivit så mycket under vintern men skall börja köra nu igen (:, btw så har jag köpt ett gianelli 2t och den går underbart (:, skall iväg nu och köpa mig ett nytt batteri då jag har kört utan batterivatten i det gamla så det hade tydligen gett sig. har nog bara en enstaka bild med röret på men den får duga.

Bild

27/3-10

Tjenare, idag har jag bytt sadelöverdrag på moppen och det blev hyffsat tycker jag, jag är iaf nöjd för att ha gjort det själv (:
har också gjiort mig en egen höjningssats, blev hyffast nöjd med den också, har dock inte suttit på den ännu. avslutar denna gång med bilder (: Hejsvejs

Bild

Bild

Bild


6/7-10

Tjaa, för att hålla igång projektet lite så gör jag en liten update, moppen värmenöp tyvärr i förrgår så jag plockade ner den och kolven var ju skrot men cylindern tvekade jag på om man kunde använda igen, så jag lämnade in den hos en verkstad så dom honade den på 3 timmar typ, och pappa köpte med sig en kolv påväg hem från jobbet, så nu skall jag bara beställa packningar och pinnbultar och lite sånt.

Här kommer en dålig bild på cylindern innan honing, bilder efter honing kommer imorgon.
Bild

8/7-10
Hejhej nu har min beställning kommit och detta innehåll paketet:
Bild
Tändstift, pinnbultar, kedja, tändkabel och packningar.

Jag sätter på allt detta samt kolven och cylindern någon dag snart när jag har tid och lust, här är bilder på den gamla kolven och den nya.
Bild
Gamla.

Bild
Nya.

Här är också förklaringen till varför jag beställde nya pinnbultar.
Bild

Och för att vara snälla så lägger jag ut en bild på moppen med svart sadelöverdrag, vilket freddie önskade.
Bild

25/7-10

Hejhej, har inte kört moppe på ett jävla bra tag nu för den har bara stått och samlat damm i garaget och jag har inte orkat pillat med den med tanke på att jag fick i ordning på den men när jag hade kört en sväng så värmenöp den igen -.- då kom jag på att något var fel (:

Så jag kollade vattenpumpen och den fungerade som den ska, kollade också termostaten så att den fungerar och det gör den. så det måste vara oljepumpen som jäklas med mig. så funderar på att plocka bort tanken och blanda i tanken. kanske lite jobbigt men säkrast.

Men idag har jag iaf varit lite duktig, på förmiddagen var jag med lindbl0m på Göteborg Meet vilket jag tycker var ganska lyckat, sen när jag kom hem så gick jag ut i garaget och började pilla lite.
Det jag gjorde var att jag satte på kolven, gjorde rent förgasaren samt putsade lite på cylindern/toppen. här kommer lite bilder.

Bild
Kolven.

Bild
Topplocket, ser väll fräsch ut för att ha suttit på cirka 1500 mil.

Bild
Förgasaren efter rengöring.

Bild
Kass bild men skall föreställa det sketna bensinbadet efter förgasaren.

Bild
Bonusbild på drevkåpan som jag lackade när jag hade tråkigt (:

Allt för denna gången,KOMMENTERA!
Senast redigerad av puttrish den 16 september 2011, 16:18, redigerad totalt 32 gång.
Användarens profilbild
Team.Alibaba
Svårstartad skrothög
Inlägg: 153
Blev medlem: 28 juni 2009, 18:03

Inlägg av Team.Alibaba »

nice ju! 8)
Användarens profilbild
puttrish
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 553
Blev medlem: 21 maj 2009, 15:53
Ort: Göteborg

Inlägg av puttrish »

Team.Alibaba skrev:nice ju! 8)
Tacktack :)
Användarens profilbild
eggi
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 429
Blev medlem: 6 mars 2009, 13:03

Inlägg av eggi »

nice,men trimm?
men lol vad ska jag köpa för trim?,munstycke,vikter, ???
är ju nybörgare "

Vikter: Lägg på en 80-100 kg där bak på moppen (man kan sno en skivstång från gymmet om man inte vill köpa) och när du kommer till en brant nedförsbacke lägger du i friläge o sen rullar du lätt i 100!
Användarens profilbild
sewa
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 605
Blev medlem: 27 juni 2008, 11:28
Ort: Nynäshamn!

Inlägg av sewa »

Byt bara framskärm och annan lykta ska du se skillnaden ;)
men har du tagit bort varvspärren osv?
Användarens profilbild
puttrish
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 553
Blev medlem: 21 maj 2009, 15:53
Ort: Göteborg

Inlägg av puttrish »

sewa skrev:Byt bara framskärm och annan lykta ska du se skillnaden ;)
men har du tagit bort varvspärren osv?
Vet inte vilken lykta ? funderar på en crossplatta med små lampor typ, framskärmen tycker jag ser bra ut faktist :P varvspärren ?
Användarens profilbild
puttrish
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 553
Blev medlem: 21 maj 2009, 15:53
Ort: Göteborg

Inlägg av puttrish »

eggi skrev:nice,men trimm?
har dragen plugg nu, får inte trimma mer försen jag är 15, då blir det fart på grejjorna :)
Användarens profilbild
lindbl0m
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 372
Blev medlem: 17 juli 2009, 21:20
Ort: Sweden

ful som fan

Inlägg av lindbl0m »

blir jättefult sälj den

ne blir jättebra keep the good work up!!
Användarens profilbild
puttrish
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 553
Blev medlem: 21 maj 2009, 15:53
Ort: Göteborg

Re: ful som fan

Inlägg av puttrish »

lindbl0m skrev:blir jättefult sälj den

ne blir jättebra keep the good work up!!

hehe tackar :) lite mera kommentarer nu ! har bara fått 7 kommentarer på typ 430 visningar
Användarens profilbild
kallepalle
F.D Moderator
Inlägg: 7860
Blev medlem: 2 oktober 2008, 14:48
Ort: Piteå, Öjebyn
Kontakt:

Inlägg av kallepalle »

byt sadelöverdrag?
Pensionerad från mopeder, numer är det skoter som gäller :)
O-W
Workz 07
Inlägg: 491
Blev medlem: 30 maj 2008, 17:14
Ort: stockholm

Inlägg av O-W »

helsvart sadelöverdrag skulle bli fint! :wink:
Buskaas
Elmoped
Inlägg: 61
Blev medlem: 22 oktober 2008, 18:17
Ort: Uppsala

Inlägg av Buskaas »

kallepalle skrev:byt sadelöverdrag?

:wink:
MVH Buskaas^^
Användarens profilbild
puttrish
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 553
Blev medlem: 21 maj 2009, 15:53
Ort: Göteborg

Inlägg av puttrish »

nytt sadelöverdrag kommer , vet dock bara inte vart jag skall få tag på ett. tips gärna
Användarens profilbild
kallepalle
F.D Moderator
Inlägg: 7860
Blev medlem: 2 oktober 2008, 14:48
Ort: Piteå, Öjebyn
Kontakt:

Inlägg av kallepalle »

köp nå fint läder eller nå å be morsan din sy
Pensionerad från mopeder, numer är det skoter som gäller :)
Användarens profilbild
puttrish
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 553
Blev medlem: 21 maj 2009, 15:53
Ort: Göteborg

Inlägg av puttrish »

jag vet att jag skall ha konstläder och mamma syr åt mig men vart köper man det ?
Användarens profilbild
kallepalle
F.D Moderator
Inlägg: 7860
Blev medlem: 2 oktober 2008, 14:48
Ort: Piteå, Öjebyn
Kontakt:

Inlägg av kallepalle »

tygaffär?
Pensionerad från mopeder, numer är det skoter som gäller :)
Användarens profilbild
puttrish
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 553
Blev medlem: 21 maj 2009, 15:53
Ort: Göteborg

Inlägg av puttrish »

kallepalle skrev:tygaffär?
Jo det förstår jag men vet någon var i Göteborg det finns en tygaffär med konstläder till ett rimligt pris ? vore underbart :)
derikolvey
Elmoped
Inlägg: 6
Blev medlem: 22 april 2009, 17:43
Ort: tormstorp

Inlägg av derikolvey »

duktigt fet färg!:)
Användarens profilbild
puttrish
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 553
Blev medlem: 21 maj 2009, 15:53
Ort: Göteborg

Inlägg av puttrish »

derikolvey skrev:duktigt fet färg!:)
Tack tack ! :) dock blev det lite udda färg på ena kåpan eftersom jag skulle köpa nya burkar men så var den färgen slut så jag fick ta en liknande och jag hade inte med den gammla så jag chansade :P men det blev hyffsat likt :)
Användarens profilbild
puttrish
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 553
Blev medlem: 21 maj 2009, 15:53
Ort: Göteborg

Inlägg av puttrish »

updateupdateupdate ! :)

kommentera nu :D
Användarens profilbild
xps_martin
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 572
Blev medlem: 3 mars 2009, 15:47

Inlägg av xps_martin »

du skulle tatt vita bak sidokåper :P men annars redigt snygg
Peugeot Xps Sm -04 <3
TGB Hawk -07
Peugeot Ludix Snake Furious -07 <3
Malaguti XTM -04 :D <33333

when I´m sad I just stop being sad and start being awsome instead, true story! , /"barney stinson"
Användarens profilbild
-TeddaN-
King of the street
Inlägg: 2631
Blev medlem: 21 juni 2009, 23:17
Ort: Lysekil-0523!

Inlägg av -TeddaN- »

Det tar sig som pyromanen sa:)
Nur das beste is gut genug!
Bmw, finns inget bättre !
Användarens profilbild
puttrish
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 553
Blev medlem: 21 maj 2009, 15:53
Ort: Göteborg

Inlägg av puttrish »

xps:martin det kanske skulle vart något, jaja för sent nu :P ja det kommer med tiden teddy :P
Användarens profilbild
YamahaPojken
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 437
Blev medlem: 10 april 2009, 21:11

Inlägg av YamahaPojken »

snygg!, men byt sadelöverdraget illakvickt xD
Derbi_senda93 skrev: Bara så du vet så åker kolven upp och ner även om du har växel i och frikopplar. Spelar ingen roll om motorn är igång eller inte heller.
Användarens profilbild
Riejumrx
Hedersmedlem
Inlägg: 5739
Blev medlem: 23 mars 2008, 17:11

Inlägg av Riejumrx »

niice :D

ovanligt för ts att de tog 5 veckor... :?

men ta bort b'gläppen såp blir den myyycket snyggare ;DDD
Nyxorzz
Användarens profilbild
puttrish
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 553
Blev medlem: 21 maj 2009, 15:53
Ort: Göteborg

Inlägg av puttrish »

Update again :)
Användarens profilbild
freidow
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 394
Blev medlem: 18 april 2009, 20:23

Inlägg av freidow »

Riktigt fin ;)

Byt sadelöverdraget till svart så blir det klockrent;)
Användarens profilbild
PerSs0n
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 398
Blev medlem: 17 augusti 2009, 16:38
Ort: Borensberg

Inlägg av PerSs0n »

najs :D
Fikon
Elmoped
Inlägg: 103
Blev medlem: 31 oktober 2009, 19:10

Inlägg av Fikon »

-Nytt sadelöverdrag, typ helsvart eller något :P
-Av med bögan
-crossplatta och ny stänka

och ett gianelli 2t hade vart snyggt ;)
Klén
Svårstartad skrothög
Inlägg: 181
Blev medlem: 21 april 2009, 19:32
Ort: Trädet

Inlägg av Klén »

Najs!
Bra att du tog bort b**g läppen! Strunta i skylten, åker på lika mycke böter ändå... Annars skaffa en lite skylt, finns att köpa nön stanns (var vet ja inte)
Kapa även bort skyddet på ljuddämparn ibak, mycket snyggare. Eller helst köp nytt rör ;) sen fattas väll trimmet? (A) ;) hehhehe
Saab rostar
Bmw rasar
Volvo är det enda som håller när man gasar!
tobbee7
Elmoped
Inlägg: 10
Blev medlem: 20 september 2009, 18:03
Ort: Färjestaden

Inlägg av tobbee7 »

byt sadlen!
Karlss0n9Four
Elmoped
Inlägg: 5
Blev medlem: 20 mars 2010, 17:25

Inlägg av Karlss0n9Four »

Inga fel inte ;) men jag hoppas att du ska ända sadelöverdrag xD
Användarens profilbild
puttrish
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 553
Blev medlem: 21 maj 2009, 15:53
Ort: Göteborg

Inlägg av puttrish »

Update 21/3-10 (:
Användarens profilbild
guth
Varnad
Inlägg: 778
Blev medlem: 27 maj 2009, 21:06

Inlägg av guth »

puttrish skrev:Update 21/3-10 (:
asnice ju :D fast överdraget..!
vad går den med röret dÅ?
"Min kompis sa att min dt blöddrade för att jag hade för stort munstycke.
så jag satte igång att dela avgasröret för att byta till ett mindre munstycke.
Jag kan tamejsatan inte hitta något munstycke i avgasröret? :O"

=)
Användarens profilbild
puttrish
Farsans gamla zündapp
Inlägg: 553
Blev medlem: 21 maj 2009, 15:53
Ort: Göteborg

Inlägg av puttrish »

guth skrev:
puttrish skrev:Update 21/3-10 (:
asnice ju :D fast överdraget..!
vad går den med röret dÅ?
Tacktack (: aa jag vet, skall fixa överdraget här någon dag i veckan som jag sagt i ett halvår nu men skall faktiskt försöka fixa det, dock så är typ all el död på moppen och jag vettefan varför, det nya batteriet hjälpte ingenting ): så jag har ingen hastighetsmätare men jag skulle väll kunna gissa på ärliga 80 - 85
Skriv svar