Airbrushing

Här publicerar/diskuterar ni guider som är gjorda för alla sorters fordon.

Moderatorer: Speedway, MrAndersson, TheAndersson, CaToXXo

Användarens profilbild
Jonas
Legenden
Inlägg: 1973
Blev medlem: 21 maj 2007, 13:33
Ort: Stockholm

Airbrushing

Inlägg av Jonas »

Airbrushing

Har du någon gång sett en bil, lastbil eller liknande med häftigt motiv som flames eller blixtliknande mönster på så har man troligtvis använt sig av en airbrush.

Bild

En airbrush är ett verktyg som man använder när man ska göra en schysst lackering. Tekniken används på både det ena och det andra och ser jäkligt fräscht ut på kåporna eller tanken på mopeden. En airbrush fungerar som namnet låter, tryckluft som pressas genom en ventil som reglerar luft och färgblandningen. Färgen har man antingen över eller under i en glasburk, vanligast sitter den under airbrushen.

Bild Bild

Den lilla färgsprutan kan utföra både halvstora, små och pytte små arbeten. Om man som nybörjare vill prova själv är det lämpligt att köpa en billigare variant för någon hundring ungefär. Självklart finns de både dyra och riktigt dyra airbrush men de är kanske inget man köper på direkten.

För att driva den måste man ha tryckluft, Den finns burkar man kan koppla direkt till sprutan men det vanligaste sättet är att man kopplar den till en vanlig kompressor. Trycket i kompressorn bör ligga på ungefär runt 3,5bar och neråt. Finns också tryckregulatorer som sköter de där själv men inget jag har erfarenhet av.

Bild

Räkna inte med att vara proffs från första början - konsten tar tid. Så är du intresserad av motivlackering är de ett måste att prova Airbrush.

Det första reportaget från Milles sida, så ge lite kritik.

/Mille