Små effektiva verktyg

Här publicerar/diskuterar ni guider som är gjorda för alla sorters fordon.

Moderatorer: Speedway, MrAndersson, TheAndersson, CaToXXo

Användarens profilbild
Jonas
Legenden
Inlägg: 1973
Blev medlem: 21 maj 2007, 13:33
Ort: Stockholm

Små effektiva verktyg

Inlägg av Jonas »

Små effektiva verktyg

Har du börjat tröttna på att dra bort allt med våld? I den här guiden kommer du få läsa om verktyg du kan ha nytta av om du ska börja plocka i motorn för hand lätt och simpelt. Och lite små saker som kan vara bra att ha.

Däckjärn: Det mest effektiva och lättanvända verktyget om du ska montera eller avmontera ditt däck på mopeden. Många använder skruvmejslar och annat och skiter i däckjärnet. Men det är så att Däckjärnet är format på ett speciellt sätt så att den inte skadar däcket och fälgen. Dom brukar också oftast säljas i 3 pack

Bild

Pris ca: 100 kr/ 3 pack

Mikrometer (Tändinställning): Mikrometern är ett mycket bra litet verktyg för dig som vill ha den rätta tändinställningen. Mikrometern sätter man in i tändstift hålet, alltså istället för tändstiftet.

Bild

Pris ca: 200 kr

Slangtång: Ett mycket bra och kompakt verktyg för dig som håller på att mecka med mopedens slangar osv. Exempel och du ska byta/fixa din bensin slangar. Funktionen i detta verktyg är att du kan klämma åt exempel din bensinslang och flödet stoppas i ena änden.

Bild

Pris ca: 100 kr

Variatorverktyg: Ett bra verktyg om du vill dra åt din variator hårt. Eller vill lossa på den, men detta verktyg kanske inte får loss din varitator direkt än del sitter så hårt så att du måste ha en tryckluftmutterknack. Variator verktyget är det mest simpla sättet men det mest effektivaste och bästa är som sagt tryckluft med mutterknack. Kom ihåg dra ALDRIG åt för att det kan förstöra/ pressa sönder dina muttrar totalt.

Bild

Pris ca: 100 kr

Torxmejsel: Sådana här mönster finns inte bara på mopeder också på andra prylar som på mobiltelefoner och sådant, fast mindre. Såna här hål kanske du aldrig har sett på en moped men det här sitter på de diverse sakerna, som exempel på Original avgasröret på en moped. Så att sånt här verktyg behöver du antagligen om du ska exempel byta dämpullen i avgasröret.

Bild

Pris ca: 40 kr

Här var det då några exempel på verktyg som är användbara inom moped meckning. Det finns självklart många fler verktyg än vad jag har visat här. Dom flesta verktygen jag har visat här är Buzzetti och Motoforce. Men det finns självklart fler märken som göra såna här verktyg.

/Kong