Enduro-VM i Enköping, Sverige 

Svenska GP-tävlingarna Enköping innehöll mycket att fira för Husqvarnas fabriksteam, som i den femte omgången av EWC-serien slutade med teamåkare på topplaceringar i de flesta klasserna.

hva001_loic_larrieu_4500_700
(Foto: Future7Media)

001pela_renet_1_700
(Foto: Future7Media)

Husqvarnas framgångar, leddes av Pela Renet med en fantastisk dubbelseger i Enduro 2-kategorin för att ytterligare utöka sin ledning i mästerskapet. Även Mathias Bellino och Jane Daniels levererade, båda tog sina första segrar i mästerskapet i Enduro 3 och damklassen. Albin Elowson tog även en dubbelseger i 125 Youth Cup kategorin...

GP:n i Sverige var en att minnas för Mathias Bellino, som säkrade sin första seger i serien.
Jocke Ljunggren å
tervände till EWC efter sin senaste knäskada, men hämmades av brist på uthålliget på hojen. Trots uppehållet lyckades Ljunggren ändå placera sig femma dag ett och sedan sjua dag två.

89067_thomas_oldrati_4500_700
(Foto: Future7Media)

Thomas Oldrati placerade sig som sjua dag ett och en konkurrenskraftig femteplats på dag två i Enduro 1.

I Juniorklassen fanns ytterligare podiumframgångar för Husqvarna med Jamie McCanney som slutade trea dag ett. McCanney halkade tillbaka till fjärde dag två, och då tog Loic Larrieu, hans lagkamrat tredjeplatsen.

albin001_albin_elowson_700
(Foto: Future7Media)
enduro_youth_podium_day_1_700
(Foto: Future7Media)

Briljerade på hemmaplan, Albin Elowson var föraren att slå i 125 Youth Cup-klassen. Med stort självförtoende efter dubbelsegern i Finland, drog Elowson till med en massiv treminuters segermarginal på dag ett. Elowson vann även dag två och tog därmed över poängligan. Med placeringarna 3-2 hängde Jesper Börjesson med Albin upp på pallen båda dagarna!

jesper001_jesper_borjesson_700
(Foto: Future7Media)


001_pela_renet_2_700
(Foto: Future7Media)

Pela Renet: " Tävlingarna i Sverige var slutet på två fantasktiska veckor för mig. Jag hade aldrig förväntat mig att vinna alla fyra dagar av mästerskapet och lämna Sverige med ett 34-poängledning i min klass. Det har varit helt otroligt. Helgen gick nästan helt perfekt för mig. Dagarna var långa och hårda. Det var mycket fysisk körning och du behöver försöka spara energi under körningen. Dag ett var bra och jag hade inga direkta problem. Gjorde bara ett misstag på dag två som tillät Johnny Aubert att komma nära, men förutom det har allt varit jättekul. "

002_mathias_bellino_700
(Foto: Future7Media)

Mathias Bellino: "Det har varit en lång och svår GP, så att komma undan med att vinna ett lopp är fantastiskt. Förhållandena var så tuffa, så att vinna här i Sverige gör resultatet ännu härligare. På dag ett kände jag att jag hade bra fart, men bara var inte tillräckligt stark för att slå Matt Phillips i endurotestet. Dag två fick jag ledningen på varv ett och gav allt jag hade att vinna. Matti Seistola angrep hårt men jag hade tillräckligt för att få jobbet gjort. "

jj2_joakim_ljunggren_700
(Foto: Future7Media)
jj_joakim_ljunggren_700
(Foto: Future7Media)

Joakim Ljunggren: "Det var riktigt roligt att komma tillbaka till racingen igen. Jag bestämde i sista minuten för att starta. Knät kändes bra och jag är nöjd med resultatet, speciellt avslutningsfighten på dag ett. Jag hade farten för att kunna upprepa resultatet dag två, men inte uthålligheten. "

003_jane_daniels_700
(Foto: Future7Media)

Jane Daniels: "Jag kraschade för mycket dag ett och föll tillbaka till femte plats, men lyckades jobba upp mig till en andraplats. Gjorde några ändringar i körningen under dag två och var mycket snabbare. Det var jättekul att komma undan med segern på dag två. Jag var så nära i Finland, så att få det gjort här är fantastiskt. "

edlindhva_johan_edlund_700
Johan Edlund (Foto: Future7Media)

Text från Husqvarna och bilder från Future7Media

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Kommentarer (0)
Det finns inga kommentarer att visa