Veckans intervju

Hej! Vi kan väl börja denna intervju med att du berättar lite om dig själv.

Hejsan! Noah heter jag och är 15 år från Sundsvall, Bor med Mamma, Pappa och min bror Thor samt en katt. På fritiden är jag mest med kompisar och kör moped/epa beror på väder. Annars på vintern brukar jag köra skoter med pappa och åka skidor ibland.

noah_001_723

Är skoter och skidor ett intresse du haft länge?

aa de kan man säga fast skidor började jag åka när jag var 4-5 år, sedan slutade jag till i vintras då jag började igen. Men skoter har jag kört länge. Fick en miniskoter när jag bara var 3 år och sedan dess har de bara fortsatt. Tycker det är sjukt skönt att komma ut i naturen bara och allt är helt tyst.

Så du är en riktig naturmänniska? Är jakt, fiske och bärplockning något du också tycker är fridfullt?

Aha, nä du jakt eller bärplockning är inte min grej, men brukar fiska lite med kompisar på sommaren. Är så mysigt när vattnet är alldeles stilla och solen på väg ner och man sitter där med kompisar och kanske får en fisk om man har tur.

Fiske är det många som finner fridfullt.
Vad för fordon har du haft under åren?

Fordonen jag har ägt genom åren är först en Yamaha Aerox 2002 med Hyper setup, som sedan såldes då jag inte orkade skruv så mycket. Köpt sedan en Aerox med sport-/stunt setup som jag har kört hela sommaren. Fast nu kör jag en original Yamaha slider och försöker lära mig stunta med den. Sen har jag även 2st A-traktorer, en Volvo 142 Kapad från 1972 och sedan en Volvo 740 okapad 1985.

noah_003_959

Är intresset för mopeder störst eller är det bil/epa som gäller nu?

Ja vet inte riktigt vad jag ska svara för kör bägge ungefär lika mycket, men om vi säger så här; på sommaren är mopeder mitt största intresse och på vintern är det epa för värmen.

noah_004_960

Har du någon rolig/hemsk/lustig/konstig berättelse från när du varit ute och kört? Polisen kanske kom på besök?

Polisen har jag aldrig blivit jagad av tror jag, men dom stod mitt i byn kl 9 på en lördag när jag kommer i 80 med aerox och skjutsar min bror, men dom skiter i mig som tur var.
Annars har jag blivit jagad av civilen en gång tror jag det var en vw som jagade mig genom skogen, sen hittade jag en stig så vet inte om det var polisen eller inte.

Har även blivit jagad/spanad av polisen trodde jag men när jag fick slut på soppa visade sig att det var min kompis bror som lekte med oss.

Vad har du tänkt att gå för linje på gymnasiet?

Jag har hela tiden sen jag varit liten tänkt att gå fordon och transport men nu när det är dags att välja har jag börjat tänka mer och mer på industri tekniska programmet då det verkar riktigt roligt och jobbsäkert eller vad man säger.

Det är många som väljer fordon nu!

Din 740, vad har du för planer med den?

Ja först tänkte jag turbokonvertera den, sitter en slö24a i den nu som inte ens orkar börna på grus. Så det var första planen, men nu så har jag fått tag på en 16v på 140 hästar som jag kanske ska stoppa i den, fast då kommer den nog dra för mycket... Annars så upp med j.lindqvist dubbla samt mellanvägg, svetsa bakdörrarna samt baklucka så man är säker om polisen kommer.

noah_002_720

Vad är din största dröm i livet?

Drömmen skulle nog vara att bli så pass duktig i skotercrossen så man kanske kan livnära sig på den i framtiden.

Vad skulle du säga är det bästa/värsta inom moppe och epa/a-traktor tiden?

Det värsta är när jag köpte min första moped, en Aerox, så skulle jag och några kompisar ut och åka den dagen jag kom hem, började med att det var stenar inne i tändningshuset eller vad man ska säga och slog sönder hela tändning och det bästa är nog alla roliga gånger man varit ut och kört med kompisar. Speciellt när man slog nytt rekord på hur långt man kunde köra på bakhjulet är oslagbart!

Vi avslutar denna korta intervju med ett valfritt motto, typ ”pissa inte i motvind”

Det enda jag kan är typ Bros Before hoes, fast de är Hoes Before Bros som gäller ;)

Då tackar jag för denna intervju!

Tack själv!

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Kommentarer (0)
Det finns inga kommentarer att visa