Äntligen FREDAG!

I denna veckas Äntligen FREDAG gör Gurkmarmelad en intervju med Ossian!

Hänt i veckan

Veckans bild förra veckan togs hem av Hilmersson
http://www.twostrokerider.se/veckans-bild-v45-2014/

TSR har varit på hojmässan i Italien och kollat in vad som dyker upp till nästa säsong...

Lite blandade moppar
http://www.twostrokerider.se/tsr-at-eicma-2014-blandade-mopeder/

Galna Kawasaki-hojar!
http://www.twostrokerider.se/tsr-at-eicma-2014-kawasaki/

Blandade hojar!
http://www.twostrokerider.se/tsr-at-eicma-2014-racing/

Veckans intervju

Tjenare Ossian! Vi kan väl börja denna intervju med att du berättar lite om dig själv.

Javisst! Egentligen heter jag inte Ossian utan Martin. Jag är 16 år och bosatt i Skåne på en gård tillsammans med min familj.


Vad brukar du göra på fritiden?

Jag är innebandymålvakt sedan åtminstone fem år tillbaka och tränar därför ganska mycket innebandy. Just nu leder mitt lag serien också vilket är gött.
På sommarhalvåret seglar jag så mycket det bara går. Dels över till Danmark med kompisar, dels tävlingar som varar mellan någon timme och ett par dagar, men även längre turer på flera veckor runt om i södra Östersjön till bland annat Polen och Tyskland. Förutom det är jag gärna med mina kompisar och gör dessvärre en hel del läxor. Förr meckade jag nästan varje dag med min moped  och hade ett projekt här på tsr.

Innebandy är en ganska krävande sport! Det där med seglingen, har du egen båt?

Nä tyvärr har jag inte en egen båt men oftast seglar jag en Maxi Racer. Det är en riktigt bra båt som trots att den är från 80-talet är ganska snabb och lätthanterad, att bo i den är dock kanske inte det bästa eftersom det är ganska lågt i tak och den saknar kyl, toalett och så vidare, men det funkar!

ossian_001_701
ossian_002_933

Båtar kan ju vara dyra att köpa förstår jag. Hyr du båten eller hur gör du för att ha tillgång till den?

Asså... Jag är sjöscout vilket inte är så töntigt som de flesta verkar tro att det är. Annars har jag också varit besättningsman på andras båtar till ganska många tävlingar, framförallt i J/24 vilket är en ännu lite mindre kappseglingsbåt som också är världens största entypsklass.

ossian_003_805

Har det hänt någon olycka eller något extra roligt utöver det vanliga när du har varit ute och seglat?

Olyckor har jag klarat mig bra ifrån om man bortser från ett par grundstötningar i diverse hamnar. På en tävling jag var med i knäcktes dock masten på båten jag seglade då vilket är ganska allvarligt som tur var skadades ingen i alla fall.
Roligt utöver det vanliga är det ju varje gång det blåser lite för mycket men man ändå ger sig ut och får en ny toppfart.

ossian_004_634

I vilka hastigheter färdas man i dessa farkoster?

Det beror väldigt mycket på vad för båt det handlar om. Båten som knäckte masten är kapabel till 18-20 knop kanske men min toppfart i Maxin är 14 knop. Det blir 35 och 25 km/h vilket kanske inte är så snabbt jämfört med mopeder och andra landfordon men det är en otrolig känsla av att veta att det endast är vinden som för en själv och några ton båt framåt och att allt beror på att man själv hanterar båten och alla tampar (snören) rätt.

ossian_005_806

Spännande! Vad för mopeder har du haft under tiden då du mekade med sådant?

Endast en, den fick dock desto mer kärlek. Det är en numera ganska ordentligt stylad DT50R från 08. Dock byggde jag och mina kompisar en motordriven cykel som också borde räknas lite halvt i alla fall.

ossian_006_700
ossian_007_700
ossian_008_700
ossian_009_700

Vad skulle du anse som det bästa och det värsta inom moppetiden?

Bästa var väl att mecka lite och sen köra med kompisar på fina sommardagar. Värsta är nog att mecka i kylan så varje litet slag mot fingrarna gör skitont samtidigt som inget fungerar eller passar och man bara vill ge upp.

ossian_010_700

Haft snuthäng någon gång?/något roligt möte med polisen?

Nej faktiskt inte, min moppe var bara urpluggad ett tag så de hade väl inte några större anledningar till att ta mig de gånger jag mötte dem. Det närmaste till roligt möte med polisen jag kommit var när jag gasade på så mycket jag kunde för att köra om en kompis epa, var säkerligen uppe i hela 75 otroliga kilometer i timmen och precis när jag kommit förbi honom dyker en polisbil upp runt ett hörn. Såklart hände inget men med tanke på att det var min första vecka med trim så kan du tro att jag kallsvettades och såg mig över axeln ordentligt hela vägen hem.
Kan säga att annars tar jag livet mycket som det kommer och utnyttjar varje tillfälle så gott det går.

ossian_011_700

Fem udda frågor:

1. kontanter eller kort?
2. kex eller schex?
3. bananer eller kiwi?
4. vilket bröd är godast till frukosten?
5. solsken eller regnskur?
----
1. Kontanter!
2. schex, men kexchoklad är Kexchoklad
3. Kiwi, dock inte alltid jag pallar ta en sked, då är det banan som gäller
4. Mammas hembakta!!!
5. Absolut solsken

Då tackar jag för denna intervju! någon du skulle vilja hälsa till?

Tack själv! Jag vill hälsa och tacka till alla som hjälpt mig här på forumet helt enkelt!

ossian_012_933

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Kommentarer (1)

Skriven av Persson97 2014-11-14 23:27

Båt kombinerat med fiske och dykning är nog det bästa man kan göra sommartid!
Väldigt goa bilder och ett skönt resultat av en lite annorlunda intervju! Bra jobb Martin och Erik! :)