Äntligen FREDAG!

I denna veckas äntligen Fredag har DEA gjort en liten intervju med Hilmersson om hans racesäsong 2015.

Dragracesäsongen är slut för i år och här kommer en liten intervju med Hilmersson som berättar hur det gått för honom.

Nytt chassi till denna säsong. Varför det och inte din andra hemmabyggda ram?
Ja, även helt ny motor där jag ifrån 70cc-klassen och började köra i 90-promod istället. Att proportionerna med det chassit var fel märkte jag redan på SM i fjol men tanken var att justera detta i efterhand. Tiden räckte tyvärr inte och på "Test N Tune" i våras fick det bli det gamla Fs1 chassit mest för och prova motorn och det var då jag insåg hur mycket potential som fanns.

Tiden var knapp och jag var i behov av ett vettigt chassi inför första deltävlingen i SM-serien men jag skulle varken hinna justera det gamla eller bygga ett nytt. Det brukade finnas ett årligt "Moppe-Race" i min hemstad för många år sedan och där mindes jag att sett ett egenhändigt chassi med just Derbi motor.

Tog kontakt med Henrik Israelsson på Bloms-Motor som byggt den och mycket riktigt så fanns den kvar, "Den har stått på en hylla sedan 2007 men om du gör något häftigt av den får du köpa hela cykeln billigt". Det vart en affär och jag är mycket nöjd över den!

hilmer_001_700

Vad hade du för mål inför denna säsong?
Inga egentliga mål fanns mer än att köra personbästa. De växte snarare fram under säsongens gång när potentialen visade sig.

Vilka tävlingar har du kört och hur har du placerat dig?
I år vart det 4st tävlingar varav 3st i Norberg och en i Hudiksvall. Två 1:a plaster har det blivit, en 2:a plats, och i Hudiksvall körde jag tyvärr sönder kopplingen men med näst bästa kvaltid den dagen. Jag placerade mig totalt 2:a i SM serien också, grattis igen till Largus som vann!

hilmer_002_727

Dina andra teammedlemmar hur har det gått för dom?
Ja det har blivit pokaler i år för samtliga förare och alla har bättrat på sina tider. Bäst har det nog gått för Carl Gustafsson som tog hem både 50-veteran och 70cc klassen i år.
 
Några ändringar/ justeringar till nästa säsong?
Motorn ligger på bänken just i väntan på att renoveras inför nästa säsong. Mer effekt ska det självklart bli och jag har lite olika idéer om hur, spännande kommer det bli alla fall. Chassit förblir orört tillsvidare även om det finns en del jag skulle vilja ändra på.

hilmer_003_700

Mål inför nästa säsong?
Målet får bli att försöka behålla hojen lika konkurrenskraftig som idag för det är riktigt kul. Sen hoppas jag på personbästa och kanske till och med riktigt fina tider om allt vill sig.
 
Tack till
Ett stort tack till Agge och Ludde för hjälpen med cylindern och till min egen morfar som är minst lika mycket involverad i hojen som jag själv!

hilmer_004_700

Länk till racingtråden:
http://www.twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=61427

DEA!!

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Kommentarer (1)

Skriven av euroman 2015-10-09 20:03

Verkligen ingen dålig säsong! :)