Äntligen FREDAG!

Sebbe De Wall är vinnaren av Twostrokeriders snyggaste moped 2015. Nu intervjuar vi honom så folket ska veta vem det är bakom den sjukt snygga DRD’n!

Börja med att berätta om dig själv. Vem är du? Vart bor du?
Ja, Vem är jag egentligen? Mitt namn är Sebastian Dewall, Även känd som “stånk-sebbe” och är född 00, alltså snart 16 år. Fick smeknamnet “stånk-sebbe” av polarna sommarn 2014. Då jag gillar stånk-tommy! Jag håller för övrigt på med två sporter, backhoppning och Hockey! Jag är en av Sveriges hoppare, som tävlar internationellt för Sverige. Är väldigt intresserad av mopeder och motorer, även utseende! Har även varit med och mekat/lackerat en del feta moppar som rullat i stan.
Jag bor i en liten stad som heter Sollefteå, 10 mil norr om Sundsvall. Bor med min familj och har även flickvän. Sollefteå är full av feta mopeder som går som f*n! Är Team Leader i “team stånk-sebbe faktiskt.
Om vi säger såhär, Har någon i stan fel på moppen, frågar de mig!

sebbe_dewall_00_700

Varför håller du på med just mopeder?
Från början hade jag inte ens tänkt hålla på med moppar, utan lätt mc! Men när polarna började köra moppe så fick jag snabbt upp synen för 50 kubikare. Så då började jag kolla runt lite på blocket och kollade Twostrokerider minst varje dag! Allt för att lära mig! Har även haft en “talang” när det gäller att skruva eller liknande. Så det var klart att jag skulle köra moppe! Sen så har även farsan dragit en del historier om moppe tiden, så det har alltid funnits i baktanke.

Vad för mopeder har du?
Just nu äger jag två moppar. En Derbi Senda DRD PRO -08 och Derbi Gpr Nude -04. Blir utan tvekan fler!

Din Derbi Gpr, vad har du för planer på den?
Ja den moppen är väldigt robust och fräsig, så jag ville ha en sådan och bygga hyper! Det började med att jag fick en Stage6 R/T 70cc av polaren, som jag monterat åt honom. Fick den för att jag hjälpt honom grymt mycket, vilket lönade sig!
Den står nu i “molekyler” och har precis fått sig ett avstämt rör gjort av mig! Kommer att tävla med den i sommar så mycket jag kan. Kommer bli grymt kul! Den kommer även stylas rätt mycket! Massa lackering och moddning utan kåpor!
In och kika på tråden, http://www.twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=62453

sebbe_dewall_01_700

Berätta hur du fick tag i din Derbi Senda DRD Pro
Den var faktiskt ett riktigt kap! Upptäckte den kl 2 på natten. En Drd 10 mil ifrån mig, för ett riktigt bra pris! Det stod att den var lite risig men startade å gick fint. Precis så jag ville ha! Så jag skrev direkt morgonen efter till honom! Dagen efter det for vi å hämta den. Den var rätt risig, men fullt fungerande. Hade varken ljuddämpare eller tändningslås. Men startade på första kicken efter att ha stått ute en sommar! Vi prutade ner den till 6k, vilket är sjukt billigt! Jag var så nöjd över köpet!

Varför ville du ha en sådan?
Polaren hade en sådan, faktiskt “NOS Drd Pro? han hade! Jag hade spanat in den en del och såg möjligheterna att få den snygg. Sen är den ju väldigt rejäl och stabil för att vara moppe, så den var ett självklart val för mig! Ville först ha en Gilera SMT, men när han köpte den var den fäst vid mig!

Vad har du gjort med din DRD?
Den har haft en riktig resa faktiskt!! Den var risig som fan när jag hämtat den, någon vecka efter stylade jag upp den med fälgtejp. Så då stod den i garaget en sommar med fälgtejp utan förare, var 14 då. Sen lackerade jag den grön!! Men tyvärr var det fel kulör så jag var inte nöjd alls.. Så då gick jag och funderade på något nytt. Sedan kom Ironbike ut på blocket! Där fick jag min idé, fast med lite andra färger. I december 2014 rullade jag ner den i källaren, och plockade isär den! Den låg utspritt över hela rummet, utan att jag visste vad jag skulle göra.. Sen sökte jag efter olika cyllar, förgasare, färgkoder osv osv. Tillslut kom jag fram till utseendet i mitt huvud. Så jag bestämde mig för färgerna, Daytona Orange och Cyber Grey från en Corvette! Började spackla ihop kåporna och slipade allt jag ville ha lackerat! Sving, styrkronor, fälgar, kåpor, kopplingsarm osv. Det var nog jobbigaste delen av projektet. Köpte även in alla trimdelar efter jag fyllt år! Bl.a Bidalot Racing Replica 70cc cylindern. När grejerna kommit så började jag direkt. Klöv en motor för första gången i mitt liv! Det gick faktiskt oväntat bra, monterade veven rätt fort efter att den blev isärplockad. Sen skulle cylindern på, såklart var det en längre kolv än original. Som jag glömt kolla!! Så det var bara att plocka isär igen och göra om! Fick mäta och rita sen slipade jag bort det på en kväll! Slog ihop skiten dagen efter och sen var motorn ihop! OJOJOJ vad nöjd jag var!! Sen lackerades allting veckan efter och blev superbra! Monterade ihop den på 1 dag å då var det provstart, som gick oväntat bra! Efter det så har hojjen glidit runt i Sollefteå! Vann även dragracing nere på stan!

sebbe_dewall_03_512

Bidalot 70cc ser man inte ofta, hur kom du fram till den cylindern och övrig setup?
Setup:
• Polini big Evolution luftfilter
- Mikuni TM24 fögg
- 250s huvudmunstycke
- Malossi Viton insug
- Top Performance Vforce3 reeds
- Metrakit Prorace3 70 vev
- Polini evolution c4 ramlager
- Barikit Racing nållager
- Bidalot "Replica" Racing 70cc
- Metrakit Sp 2 rör
- Stage6 Carbon lameller samt fjädrar
- 15/52 eller 15/48
-Original tändsystem

Från början var det en R/T som gällde! Men tomten kom inte med den, så ville ha något annat! Kollade runt på olika butiker och såg då denna! Spanade in cylindrar med tvådelad avgasport, de gillar jag... Så jag hade kollat på den huuur länge som helst! Kollade Youtube och forum, detta visade sig vara en vass rackare! Såg även att Bidalot var något ovanligt i Sverige, så det var ett klart val. Sen ville jag ha en moppe som inte slukade allt för mycket soppa, så valde en 24mm. Valde då en Mikuni TM som jag gillade också. Mikuni sägs ju vara bra saker… Veven valde jag just för att den är gjord för en cylinder i samma klass till ett schysst pris. Röret hade jag köpt under sommarn, utan kunskap… för 600kr! Kom sedan under vintern på att detta inte var ett hyper-rör, men eftersom jag inte skulle matchporta så duger det! Det övriga har jag bara valt för att de var feta saker, men även bra grejer! Valde att inte införskaffa ett tändsystem p.g.a. ekonomin... Efter en hel del bestyckning nådde jag slutresultatet på hastigheten 122km/h! På hastighetsmätaren stod det 127, men på gps var det 122. Gps’en ljuger ju inte!

sebbe_dewall_02_700

Varför ställde du upp i tävlingen? Trodde du att du skulle ha någon chans att kamma hem första plats?
Eftersom att jag lagt ned mycket tid och pengar på moppen så var det klart att jag skulle vara med! I förmån för att ha en chans att vinna… Men jag kunde ju inte vara helt säker på att jag skulle vinna såklart. Men eftersom jag fått mycket creds för utseendet så kändes det ganska lovande för en vinst!

sebbe_dewall_00b_700

Varför tror du att du kom på första plats?
Jag tror att jag vann för att dess utseende är unikt, samt att det var riktigt bra bilder på den! Sen så var det bara att hoppas och tro på folket, vilket fungerade bra!

Hur ser framtiden ut? Kommer du ställa upp igen med samma moppe eller en annan?
Framtiden med denna moppe är att fräscha upp den, trimma lite extra och fortsätta köra den som brukis. Nästa år ställer jag nog upp med min GPR!

Någon speciell person du vill tacka?
Japp, min pappa! Han har varit där och hjälpt när problem uppstått, lackerat åt mig, osv osv! Vi har även lärt oss mer och mer tillsammans under tiden, vilket har varit nyttigt!

En sista fråga, hur känns det att ha din moped på TS första sida?
Har haft den där förut, men såklart så känns det bra att ha den där! Då syns den ännu mer i Sverige också! Det har varit ett motto för mig, att komma ut med moppen så många kan se den! Hoppas den stannar på sidan ett tag till!


Vi får tacka Sebbe och säga grattis till honom åter igen!

sebbe_dewall_04_700

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Kommentarer (5)

Skriven av JensCarlvik 2016-01-24 16:26

Vacker moppe.

Skriven av Persson97 2016-01-23 11:02

Kungen själv :) bra jobb Rexxy och stort grattis Sebbe!

Skriven av ssebbthewall 2016-01-23 08:44

Intervjun skriven av Rexxy!

Skriven av Persson97 2016-01-23 02:59

Vem har gjort intervjun?

Skriven av ssebbthewall 2016-01-22 12:06

Tackar själv för intervjun! :D