Äntligen FREDAG!

Denna fredag fortsätter Speedway sin kapitelserie som handlar om hur du går till väga vid ett mopedköp.

Köpa moped: vad ska man kolla på?

Detta blir kapitel två i min serie. Vid köp utav moped finns det många problem man kan råka ut för. Man vet aldrig vem som mekat med mopden eller hur den sköts. Därför kommer jag nu ta upp saker ni ALLTID ska kolla på mopeden innan köp.

Gaffeln: Gaffeln kan ibland vara sliten eller dåligt skött. Oljan kan vara gammal och vattnig, då det blir kondens i gaffeln. Kolla så att gaffeln inte bottnar, och inte läcker ifrån packboxarna.

Bromsar: Gå alltid igenom bromsarna så att de funkar och tar bra, dock är det ingen större operation att bytta bromsbackar eller bromsbelägg . En bra broms ska inte gnissla eller gå tungt. Tar den dåligt kan det behövas en luftning utav systemet på hydraliska bromsar.

Motorn: Startar den lätt? Finns det några läckage? Skramlar något? Låter den bra? Detta ska ni alltid kolla. Läckage från exempelvis kopplingskåpan är enkelt att byta. Men läcker det ifrån blockhalvorna blir det jobbigt då man kan behöva klyva motorn.

Mopeden i helhet: Ser allting bra ut? Är den söndermekad? Finns ramnummer? En enkel grej att lista ut om det varit någon nybörjare och mekat med mopeden är att det ofta sitter olika skruvar på alla ställen. Finns inte ramnummer är den med 99% stulen. Mopeder med många ägare har också ofta en tendens att vara mer slitna och med fler fel.

Original eller trim: En trimmad moped går ned i pris. Är den original går den i Max 55 eller 42 som beroende på om det är en EU eller 30/25kmh moped. Så provkör alltid mopeden, för det är ditt fel om du köper mopeden och du åker fast för trim. Oavsett om du vet att den är trimmad eller ej.

elias_v11_001_700

Bildtävling!

Denna vecka kör vi även en bildtävling då det börjar bli vår i mesta delen utav landet!

Så skicka in bilder med lite vårkänsla, får även finnas inslag utav snö. Priset blir en rabattkod på Twostroke.
Bilderna ska vara inne senast 19/3
Skicka allt till eliasj19@hotmail.com

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Kommentarer (2)

Skriven av GurkMarmelad 2015-03-13 19:00

Om du hade läst första meningen i reportaget så hade du själv besvarat din egen fråga
\"Denna fredag fortsätter Speedway sin kapitelserie som handlar om hur du går till väga vid ett mopedköp.\"

Skriven av jokahaolz 2015-03-13 18:21

inte för att vara en pessimist eller liknande men var det inte en liknande äntligen fredag för bara någon månad sedan?

Bra skrivet föresten.